اخبارحوزه ریاستکاشانمعاونت فرهنگ، آموزش و پژوهش

حجت الاسلام محمدیان: بهترین حالت و ارتباط انسان با خداوند در نماز متجلی می شود

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز، حجت الاسلام محمدیان، مشاور برنامه ریزی و نماز نسل نو ستاد اقامه نماز کشور امروز نوزدهم اردیبهشت، در در دوره آموزشی توجیهی کارشناسان فرهنگ، آموزش و پژوهش در کاشان با یادآوری اینکه بهترین حالت و ارتباط انسان با خداوند در نماز متجلی می شود، گفت: به همین منظور تمام انبیا و اولیا انسان را به اقامه نماز دعوت می کنند. باید شاکر خداوند باشیم که ما نیز توفیق دعوت مردم به نماز را کسب کرده ایم.

وی با تاکید براینکه یاد خداوند با نماز در پهنه عالم گسترده می شود، افزود: اگر پیام نماز را شنیدیم باید مومن به پیام باشیم؛ انبیای الهی هم قبل از انتشار پیام به مردم، خود به آن پیام مومن بودند.

دوره آموزشی کاشان

محمدیان ادامه داد: در هنگام دعوت به نسل توجه کنید مخاطب شما چه کسانی هستند؛ از نماز در خصوص آثار تربیتی برای جوانان بگویید و اینکه نماز چه مشکلی از جوانان ما را حل می کند. فعالیت های ستاد اقامه نماز را به گونه ای برنامه ریزی کنید که نیازهای عالی نسل نو پاسخگو باشد و زمینه را برای رفع نیازهای آنی فراهم کند.

مشاور برنامه ریزی و نماز نسل نو ستاد اقامه نماز کشورگفت: از گفتگوهای یکسویه در دعوت به نماز پرهیزی کنیم، اگر در گفتگو و تعامل و تفاهم موفق بودیم پیام به مخاطب منتقل می شود ولی اگر تفهیم به مفاهمه نیانجامید موفقیت آمیز نیست.

وی با یادآوری اینکه یکی از راه های شناخت مخاطب گفتگوی چهره به چهره است، گفت: بازخوردگیری از مخاطب را مورد توجه قرار دهید؛ ارزیابی و ارزشیابی یکی از شیوه های بازخوردگیری است. در اینصورت می توان با مداخله گیری آن کار را پیش برد.

محمدیان اضافه کرد: در اقامه نماز یک مرز مردمی و یک مرز حکومتی تعیین کردم به این معنا که مخاطب اصلی اقامه نماز، مردم هستند که به حیث شناختی و اقدام عملی، نماز اقامه کنند؛ در مرز حکومتی هم فرصت ها و تهدیدهایی مواجه هستیم که باید شناخت داشته باشیم. با شناخت فرصت ها برای اقدام استفاده کنیم و تهدیدها را رفع کنیم.

وی با یادآوری اینکه نماز در باورهای مردم ریشه دار است که باید به آن به عنوان فرصت می توان به آن توجه کرد، گفت: بینش و آگاهی مردم نسبت به نماز بالاتر رفته است و مخاطبان منکر آثار اجتماعی نماز نیستند؛ مردم نماز را به عنوان یک عمل عبادی تاثیرگذار می شناسند و سواد عمومی برای نماز بالاتر رفته است.

محمدیان با اشاره به اینکه جامعه امروز فرهنگ پذیر است و در این فرهنگ پذیری رقابت وجود دارد، گفت: فرصت های موجود در مرز مردمی شامل جوانی جمعیت، گرایش نسل جوان به برنامه های خاص مذهبی، پیاده روی اربعین، وجود تشکل های مردمی، وسعت و تنوع امکانات و زمینه های فرهنگی و امکان تلفیق آنها، توجه رهبری سیاسی و دینی به توسعه معنویت است.

مشاور برنامه ریزی و نماز نسل نو ستاد اقامه نماز کشور ادامه داد: در مرز مردمی تهدیدهایی هم هست که شامل بستر دین گریزی و بحران هویت در بین جوانان، تاثیرپذیری نسل جوان از الگوهای بیگانه، رشد بیکاری و فقر و دیگر عوامل گستراننده آسیب اجتماعی، عدم تبیین مباحث دینی به زبان نو و پاسخ به شبهات دین، افزایش روحیه ستیزه جویی جوانان با الگوهای ترویج شده از اسلام و امکان تسلط عوامل نفوذی و تسلط بر رسانه های داخلی و تاثیرپذیری افکار عمومی از شبهه پراکنی بیگانگان و پذیرش باورهای خرافات است.

دوره آموزشی کاشان

دوره آموزشی کاشان

دوره آموزشی کاشان

دوره آموزشی کاشان

نوشته های مشابه

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا