اخبارحوزه ریاستمعاونت ‌برنامه ریزی، نظارت و ارزیابی

احکام اعضای هیات ارزیابی ستاد اقامه نماز کشور اهدا شد

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز، سید احمد زرهانی، قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور روز یکشنبه شانزدهم اردیبهشت ماه، در آیین اهدای احکام اعضای هیات ارزیابی ستاد اقامه نماز کشور، ضمن قدردانی از زحمات افرادی که در سنوات گذشته تلاش وافری داشتند، گفت: برای تمام دوستانی که از امسال با ما همکاری خواهند کرد نیز آرزوی توفیق داریم و امیدوارم در ترکیب جدید شاهد تکاپوی بیشتری بوده و بتوانیم با هم افزایی امانتی که مقام معظم رهبری بر دوش ما گذاشته اند؛ عملیاتی کنیم.

آیین اهدای احکام اعضای هیات ارزیابی ستاد اقامه نماز کشور

وی با یادآوری اینکه ما مامور اجرای امر رهبر انقلاب در ارزشیابی مبتنی بر پیام ایشان به اجلاس سیزدهم نماز و حرکتی که ستاد اقامه نماز در دستگاه ها بنیانگذاری کرده است، هستیم، گفت: امیدواریم بتوانیم به اتفاق این ماموریت را به فرجام نیکو برسانیم و حق مطلب را به درستی ادا کنیم.

زرهانی با تاکید براینکه این گردهمایی اتاق فکر و مرکز ثقل برنامه ریزی برای کار خطیر ارزیابی در ستاد اقامه نماز در پهنه دستگاه های اجرایی در سطوح ملی و استانی است، تصریح کرد: رسالت ستاد اقامه نماز ارسال فرم و گزارش گیری از دستگاه ها نیست، لازم است تا نگاهی به میزان اثرگذاری ارزیابی داشته باشیم و اینکه آیا این سازوکارها کفایت لازم را دارند یا نیاز به بازنگری، اصلاح و تکامل است.

به گفته قائم مقام ستاد اقامه نماز، توجه به میزان اثرگذاری ارزیابی‌ها مهمترین ماموریت ما در ستاد اقامه نماز است؛ چرا که اگر سیری را به صورت سنتی پایه گذاری کنیم و همه ساله این مسیر را طی کنیم و به یک نقطه نظراتی برسیم و کار را تمام شده تلقی کنیم، شاید بخشی از ماموریت خود را انجام داده ایم اما در هر ارزیابی، اثرگذاری و تحول آفرینی مدنظر ما است.

وی خطاب به اعضای هیات ارزیابی خواستار تامل در بازخوردها شد و گفت: لازم است تا در کنار ارزیابی دستگاه‌ها یک خود ارزیابی هم داشته باشیم؛ روش و سازوکارها و اهداف میزان اثرگذاری را هم مورد بررسی قرار دهیم.

قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور با بیان اینکه توجه به نتایج در این چرخه ارزیابی مورد تاکید است، خاطرنشان کرد: نتیجه کار شما بیانیه هیات داوران است که براساس رای تک تک شما تهیه و در اجلاس سراسری نماز قرائت می شود ولی باید دید زمانی که شما صرف این کار می کنید، خروجی دیگری هم دارد.

وی خطاب به اعضای هیات ارزیابی خواستار ارائه طریق در کنار تعیین نقاط قوت و ضعف دستگاه ها شد و گفت: پیشنهادات شما در کنار ارزیابی ها، سند معتبری است که به دستگاه ها ارائه طریق می دهد؛ ما صرفا دریافت کننده اطلاعات نیستم بلکه باید ارائه طریق و راهکار داشته باشیم.

قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور ادامه داد: با ارائه راهکارها در سنوات آینده اگر نمره کافی توسط دستگاه مربوطه کسب نشود، می توان به صراحت به حل این کاستی ها اقدام کرد؛ بنابراین لازم است خط سیر برنامه ریزی توسط هیات ارزیابان انجام شود.

به گفته وی، پس از مذاکراتی که ستاد اقامه نماز با سازمان امور استخدامی داشت،۳۰ معیار برای ارزیابی کیفی در ذیل دو آیه «الَّذینَ إِن مَکَّنّاهُم فِی الأَرضِ أَقامُوا الصَّلاهَ» و «إِنَّ الصَّلَاهَ تَنْهَى عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنْکَر» تدوین شده است و تلاش می شود به تدریج ارزیابی کمی را محدودتر وارزیابی کیفی و تاثیرگذاری معنوی نماز بر مناسبات را ارتقاء دهیم.

زرهانی با تاکید بر جایگزینی سنجه های کیفی به جای سنجه های کمی که نشاطی به ارزیابی ها نمی دهد، گفت: تلاش کنیم نوسازی را با قامتی برافراشته و نگاهی تازه به گونه ای اعمال کنیم که اندیشه رهبری تحقق پیدا کند.

وی با یادآوری اینکه امسال ۲ گروه در قالب آیین نامه ترویج نماز و هیات دولت تشکیل شده است که پشتوانه ستاد اقامه نماز در سال جاری محسوب می شود، گفت: در سی امین اجلاس سراسری نماز آیت الله رئیسی تاکیداتی را در زمینه ارزیابی ها داشتند که لازم است مورد توجه قرار دهیم چرا که ما امانتدار تاکیدات رئیس جمهور در حوزه نماز هم هستیم.

زرهانی اضافه کرد: ایجاد این گروه در کمیسیون عالی هیات دولت که با حضور وزیران تشکیل می شود، پشتوانه ای برای ستاد اقامه نماز است یک خط اتصال بین این ۲ حوزه ایجاد کرده و از آن پشتوانه ای که متکی بر پیام رهبری به اجلاس سیزدهم است و از تمکن آن به سود ارزیابی و نظارت و تمشیت امور فرهنگی و آموزشی اقامه نماز، استفاده کنیم.

آیین اهدای احکام اعضای هیات ارزیابی ستاد اقامه نماز کشور

سید علی مهدیان معاون برنامه ریزی، نظارت و ارزیابی ستاد اقامه نماز کشور نیز در سخنانی با بیان اینکه این جلسه اولین نشست ارزیابی ستاد اقامه نماز مرکز است، گفت: با توجه به تغییر زمابندی از سوی سازمان امور استخدامی و تعیین ضرب العجل در ارزیابی دستگاه ها، این جلسه را تشکیل دادیم.

وی با یادآوری اینکه ۶۵۰۰ فرم در سامانه سجاده در سه سطح ملی استانی و شهرستانی بارگذاری شده است، گفت: متناظر این هیات در سطح استان‌ها و شهرستان‌ها تشکیل می شود.

مهدیان با بیان اینکه در حوزه ستادی و وزارتخانه‌ها ۱۴۹ فرم ایجاد شده است که ۱۲۷ فرم قابل ارزیابی است، تصریح کرد: مهلت ارزیابی پایان اردیبهشت ماه است و در این ۲ هفته باقی مانده دسترسی در سامانه سجاده ایجاد شده و همچنین برای رسیدگی سریعتر گزارش ها در قالب سی دی در اختیار اعضا قرار می گیرد.

به گفته وی، اعضای هیات ارزیابی در فرم ارزیابی اولیه به ۲۹ معیار که براساس نظام مدیریت عالی سازمان بومی شده و براساس شاخص ها و شناخت از دستگاه امتیازاتی از ضعیف تا خیلی خوب خواهند داد.

مهدیان تصریح کرد: خروجی جلسات، جمع‌بندی ارزیابی دستگاه ها و نکاتی خواهد بود که قابل طرح در بیانه هیات عالی داوران است. همچنین بازنگری مدل نظام ارزیابی و اتصال این هیات به هیات عالی را دنبال خواهیم کرد.

وی در پایان خطرنشان کرد: شاخصه های کیفی سنجش برنامه های نماز ابلاغ شده است، از آبان ماه سال گذشته تا فروردین ماه امسال سامانه سجاده برای ارسال گزارش باز بود که متاسفانه برخی دستگاه ها هنوز گزارشات خود را ارسال نکردند.

در پایان این جلسه احکام اعضای هیات ارزیابی ستاد اقامه نماز اهدا شد.

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا