اخباربین الملل

اندونزی: گردشگری حلال« مسجد محور» در سال ۲۰۲۳ توسعه می‌یابد

دولت اندونزی تصمیم دارد در سال ۲۰۲۳ میلادی گردشگری حلال« مسجد محور» را توسعه دهد.

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز به نقل از خبرگزاری شبستان، بر اساس داده های بررسی جمعیت جهان در سال ۲۰۲۱، اندونزی با مجموع ۲۳۱ میلیون نفر، بزرگ‌ترین جمعیت مسلمان جهان را داراست و به همین دلیل پتانسیل گسترده‌ای در توسعه گردشگری حلال در اندونزی وجود دارد.

توسعه بخش گردشگری حلال در این بخش همراه با زیبایی‌های طبیعی که می تواند هر گردشگر بازدید کننده را مجذوب خود کند، بدون شک می‌تواند سهم قابل توجهی در اقتصاد ملی اندونزی داشته باشد.

علاوه بر این، اندونزی دارای یکی از بزرگ‌ترین مکان‌های عبادی در جنوب شرقی آسیا است؛ مسجد «استقلال» واقع در جاکارتای مرکزی و بزرگ‌ترین مسجد اندونزی و نماد سالروز استقلال این کشور، اغلب در طول تعطیلات اسلامی به مرکز عبادت مسلمانان اندونزی تبدیل می شود.

مسجد پنج طبقه استقلال که دارای هفت در است، ظرفیت بیش از ۱۲۰ هزار نمازگزار را داراست.سالن این مسجد به شکل مستطیل طراحی شده است و گنبد آن بر پایه ۱۲ ستون بنا شده است.حیاط این مسجد نیز بسیار بزرگ است و برای هزاران نمازگزار ظرفیت دارد.

گردشگری حلال« مسجد محور» در سال ۲۰۲۳

به طور کلی اندونزی بیشترین آمار مساجد را در کشورهای جنوب شرق آسیا دارد که هر کدام زیبایی خاصی دارند و جزو زیباترین مساجد جهان به شمار می روند. طراحی و مهندسی معماری این مساجد به قدری بی نظیر است که چشم هر بیننده‌ای را به خود خیره می کند.

از جمله مساجد در مناطق دیگر که می‌تواند مورد توجه گردشگران قرار بگیرد، مسجد «تقوی محمدیه» در «پادانگ» واقع در سوماترای غربی و مسجد «رایا باندوگ» واقه در باندوگ هستند.

مسجد «رایا باندوگ» ، یکی از مشهورترین مساجد شهر باندوگ است که گردشگران از کشورهای مختلف جهان از این مسجد بازدید می کنند.

این مسجد که از مهندسی معماری و طراحی زیبایی برخوردار است، دو مناره دارد که در کنار آن قرار گرفته اند و دو گنبد طلایی نیز در اطراف گنبد اصلی مسجد قرار دارند. در مقابل این مسجد، فضای سبز بزرگی قرار دارد و دارای گل های رنگارنگ طبیعی است.

گردشگری حلال« مسجد محور» در سال ۲۰۲۳

مسجد «گنبد طلایی» در «دپوک» واقع درجاوه غربی؛ مسجد «بیت الرحمن» در «آچه»  و مسجد ۹۹ گنبد «اسماءالحسنی» در «ماکاسار» واقع در سولاوسی جنوبی نیز از جمله مساجدی هستند که گردشگران بسیاری را می توانند به خود جذب کنند و نقش بزرگی در توسعه گردشگری حلال این کشور داشته باشند.

مسجد «بیت الرحمن» در شهر «آچه» اندونزی ولقع شده است و بیش از ۱۳۰ سال قدمت دارد.این مسجد بار دیگر در سال ۲۰۱۷ میلادی بازسازی و افتتاح شده است. در بازسازی این مسجد تمامی موارد رعایت شده و طرح اصلی خود را حفظ کرده است.

 این مسجد از سونامی سال ۲۰۰۴ میلادی نجات پیدا کرد و با وجود آنکه بیشتر شهر تخریب شده بود، این مسجد استوار باقی ماند و از آن به عنوان پناهگاه استفاده می شد.

علاوه بر این، برخی از مساجد از جمله مسجد بزرگ «دماک»درجاوه مرکزی؛ مسجد «مناره کودوس» در جاوه مرکزی؛ مسجد بزرگ «بانتن» واقع در بانتن و مسجد «سلطان ترنات» درشمال مالوکو، میراث تاریخ گسترش اسلام و همچنین امپراتوری های اسلامی در اندونزی هستند.

در همین حال، مسجد بزرگ «الجبار» در «باندونگ» واقع در جاوه غربی که در دسامبر ۲۰۲۲ افتتاح شد، نیز به دلیل طراحی منحصر به فرد خود مشهور است.

 با توجه به دارا بودن همه این شرایط، اندونزی پس از مالزی به عنوان مقصد محبوب گردشگری حلال بر اساس شاخص جهانی سفر مسلمانان در سال ۲۰۲۲ در رتبه دوم قرار گرفت.

امسال دولت اندونزی با دارا بودن گنجینه های فرهنگی فراوان و تاریخ و میراث غنی اسلامی، مایل است فرصت را برای تسریع در توسعه گردشگری اسلامی در اندونزی از دست ندهد.

علاوه بر این، لغو محدودیت‌های فعالیت اجتماعی در پایان سال ۲۰۲۲ فرصت‌هایی را برای بازیابی بخش‌های گردشگری و اقتصاد خلاق به‌وجود آورده است، زیرا رشد این بخش‌ها به دلیل محدودیت‌های عمومی تقریبا متوقف شده بود.

دولت اندونزی اعلام کرده است که در سال جاری میلادی، وزارت گردشگری و اقتصاد خلاق بر توسعه گردشگری اسلامی به ویژه گردشگری حلال مسجدمحور تمرکز خواهد کرد.

امسال همچنین گردشگری حلال از طریق تلاش‌های متعددی که می‌تواند رشد اقتصادی ملی را افزایش دهد و گردشگری با علایق ویژه فراگیر را ترویج کند، مورد تشویق قرار می‌گیرد. به‌عنوان مثال، راه‌اندازی کتابچه الکترونیکی با عنوان «کاوش در مساجد اندونزی در طول تعطیلات عید #سفر به اندونزی» قبل از عید فطر ۱۴۴۴ هجری، یکی از این اقدامات است.

وزارت گردشگری انتظار دارد جابجایی گردشگران در طول دوره تعطیلات عید‌فطر به ۱۲۵ میلیون تا ۱۳۰ میلیون برسد.

کتابچه الکترونیکی که امسال راه اندازی شده است، بخشی از کمپین «مفتخر به گردش در اندونزی» است که اطلاعاتی در مورد ۲۷ مسجد منحصر به فرد ارائه می که دارای پتانسیل های گردشگری در چندین مکان مطلوب و دیدنی هستند در اختیار گردشگران قرار می دهد.

قرار است وزارت گردشگری اندونزی این کتابچه الکترونیکی را که در ۲۷ مارس ۲۰۲۳ راه اندازی شد، به صورت یک کاتالوگ الکترونیکی که حاوی اطلاعات ۲۳۰ مسجد در ۱۳ استان در سراسر اندونزی است، توسعه دهد.

وزارت گردشگری و اقتصاد خلاق اندونزی از مساجد انتظار دارد که در راستای توسعه گردشگری حلال نه تنها گردشگران داخلی بلکه مسافران خارجی را نیز جذب کنند.

بنابراین، این وزارتخانه به دنبال افزایش آمادگی مقاصد گردشگری حلال از جمله آمادگی آشپزی حلال و خدمات اقامتی در اطراف مساجد است .این تلاش با هدف ارائه بهترین سطح آسایش و میهمان نوازی به گردشگران مسلمان داخلی و خارجی در طول اقامت آنها انجام می شود.

وزارت گردشگری و اقتصاد خلاق انتظار دارد در سال ۲۰۲۳، یک میلیون و ۴۰۰ هزار گردشگر داخلی را جذب کند که هدف آن سهمی بیش از چهار درصد در تولید ناخالص داخلی (GDP) است.

علاوه بر این، هدف وزارت توسعه گردشگری این است که هفت میلیون و ۴۰۰ هزار میلیون گردشگر خارجی در سال جاری از اندونزی بازدید کنند.

دولت اندونزی همچنین قصد دارد تا سال ۲۰۲۴ برای حدود چهار میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در زمینه گردشگری حلال، شغل جدید ایجاد کند.

علاوه بر این، دولت به دنبال بهبود امتیاز اندونزی در شاخص جهانی سفر مسلمانان در سال ۲۰۲۳ (GMTI) است تا به ۷۵ امتیاز برسد.

از این رو، وزارت گردشگری و اقتصاد خلاق از طریق برنامه‌های آموزشی، راهنمایی، بازاریابی و تامین مالی که اجرای اصول شرعی را در اولویت قرار می‌دهد، تلاش می‌کند تا یک اکوسیستم اقتصادی اسلامی ایجاد کند.

این وزارتخانه یک تیم کوچک متشکل از گروه‌های ذینفع مختلف را برای توسعه بیشتر گردشگری با علاقه خاص مبتنی بر مسجد در اندونزی ایجاد کرده است.

برنامه گردشگری اسلامی نه تنها در مکان های مختلف عبادی اسلامی، بلکه در یکی از مقاصد گردشگری میراث بودایی در اندونزی، معبد «بوروبودور» واقع در ناحیه «ماگلانگ» استان جاوه مرکزی نیز اجرایی می‌شود.

شرکت‌های گردشگری دولتی نیز از این گردشگری اسلامی با ارائه چندین تسهیلات برای گردشگران مسلمان در معبد حمایت می‌کنند. این مقصد گردشگری بودایی که مفهوم گردشگری جهانی را نیز ترویج می کند، چندین نمازخانه برای بازدیدکنندگان مسلمان ساخته است. انواع غذاها و نوشیدنی های حلال نیز در اطراف این مقصد گردشگری  فروخته می شود.

علاوه بر این، چندین دولت محلی شروع به توجه به پتانسیل گردشگری حلال برای تقویت رشد اقتصادی در مناطق مربوطه خود کرده اند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا