به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز، جلسه مشترک ستاد اقامه نماز و وزارت راه و شهرسازی با حضور آقایان دکتر ترکی معاون وزیر و رئیس شورای اقامه نماز ،حجت الاسلام نیسی دبیر شورای فرهنگی و اقامه نماز وزارت راه و شهرسازی و دکتر زرهانی قائم مقام ستاد اقامه نماز، مهدیان معاون برنامه ریزی، نظارت و ارزیابی و حجت الاسلام حیرانی مدیر نظارت و پیگیری ستاد در ستاد اقامه نماز برگزار گردید.
دکتر سید احمد زرهانی قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور در این نشست ضمن تشکر از تلاش ها و زحمات همکاران عزیز در وزارت راه و شهرسازی گفت: مطالعه، بررسی و آسیب شناسی میزان تکالیف و ماموریت های وزارت راه و شهرسازی در حوزه های مرتبط با نماز و مسجد و نمازخانه در محورهای ذیل؛
جانمایی و احداث مسجد در شهرها، شهرک های جدید الاحداث و مسکن های مهر و ملی و …،مدیریت و ساماندهی مساجد و نمازخانه های بین راهی، بررسی خلاء های موجود در قوانین، مقررات و دستورالعمل های مربوط و ارائه راهکارهای پیشنهادی جهت اصلاح و تکمیل، بررسی موانع و مشکلات، اقامه نماز در سطح واحدهای تابعه و تحت نظارت و به ویژه در بین جامعه مخاطب دستگاه از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد.
وی افزود: اتخاذ تدابیر لازم در خصوص، پیاده سازی سیاست ها، برنامه ها و اصول ابلاغی ستاد اقامه نماز کشور در واحدهای تابعه و تحت نظارت دستگاه از کار های مهمی است که باید در این وزارتخانه صورت بگیرد.
دکتر زرهانی گفت: ایجاد ظرفیت های لازم به منظور اجرایی مفاد برنامههای میان مدت و کوتاه مدت دستگاه در حوزه نماز و مسجد و همچنین استفاده از سبک معماری اسلامی و ایرانی در احداث شهرها، مساجد و نمازخانه ها براساس مطالب مطرح شده در کتاب سیمای مسکن و شهرسازی در اسلام باید مورد توجه ویژه ای قرارگیرد.
قائم مقام ستاد اقامه نماز ضمن بیان توجه و حمایت از توسعه و بهسازی مساجد در مناطق کم برخوردار و محروم کشورافزود:ایجاد ظرفیت هم افزایی برای توسعه تعاملات فی ما بین ستاد اقامه نماز و وزارت راه و شهرسازی به منظور پیشبرد برنامه ها و فعالیت های موثر در حوزه نماز و مسجد نیز اتفاق مهم و مبارکی است که باید صورت گیرد.
در ادامه حجتالاسلام نیسی دبیر شورای فرهنگی و اقامه نماز وزارت راه و شهرسازی، ضمن تشکر از تعامل سازنده و موثر ستاد اقامه نماز با دستگاه های اجرایی کشور افزود: وزارت راه و شهرسازی استاندارد پیش بینی شده ای به منظور ایجاد فضاهای اقامه نماز در راه های مواصلاتی کشور (مسجد، نمازخانه و سکوی نماز) به ازای هر ۵۰ کیلومتر یک مکان تعیین نموده است.
وی همچنین با ارائه گزارشی از تهیه نظام نامه شورای فرهنگی وزارت راه و شهرسازی در دوره مدیریت جدید شورا به ارائه آماری از شاخصهای اقامه نماز و مسجد در وزارت راه و شهرسازی پرداخت.
در این جلسه مهندس ترکی معاون وزیر و رئیس شورای اقامه نماز وزارت راه و شهرسازی ضمن اعلام آمادگی جهت استفاده از ظرفیت ها و امکانات وزارت راه و شهرسازی جهت توسعه و ترویج فرهنگ اقامه نماز و مسجد به تاکید و توجه ویژه به الزامات برنامه ای در تدوین برنامه هایی از قبیل:
- بررسی و احصاء تکالیف و ماموریت حاکمیتی و قانونی دستگاه در حوزه نماز و مسجد
- تعیین شاخص های سنجش و ارزیابی هر یک از تکالیف و ماموریت های فوق الذکر
- تعیین سرانه برای هر یک از برنامه ها و شاخص های فوق الذکر
- تهیه طرح آمایش برنامه ها در گستره ملی
- ابلاغ برنامه ها به مجریان و تامین اعتبارات برای اجرای برنامهها
- نظارت و ارزیابی براساس برنامهها و فعالیت های ابلاغی
پرداخت.
ثبت دیدگاه