به گزارش روابط عمومی ستاداقامه نماز استان اصفهان در این نشست حجّه السلام رنجبر درباره نماز و بهبود اخلاق اداری و تأثیر مثبت نماز بر اخلاق کارمندان مطالبی بیان داشت. وی افزود از نظر اسلام، رعایت اصول اخلاقی باید در اولویت برنامههای سازمانی باشد.
وی افزود مسئولیتپذیری از جمله اصول خدشهناپذیر فعالیتهای سازمانی است. در این راستا نماز به طرز شگفتانگیزی، مسئولیتپذیری میآورد. ایشان بیان داشت نماز باعث تمرکز و در نهایت، باعث ایجاد مسئولیت و افزایش سعی و کوشش در جهت حل مشکلات زندگی میشود.
حجّه الاسلام رنجبر اضافه کرد افراد مهتمم به اعمال دینی، بیشتر بر صداقت و وجدان کاری تکیه دارند. کسانی که به دیدگاه خداپرستانه معقتدند، بیشتر به قواعد و مقررات اخلاقی در محل کار پایبندند. این امر نشان از این است که وجدان کاری در میان متدینان، مؤمنان و کسانی که به امور معنوی و مذهبی اهتمام دارند، بیشتر از سایرین است.
وی در مورد ارتباز نماز و نظم کاری بیان کرد منظم بودن، شروع و پایان برنامهریزیشدۀ کار و انجام هر کار در زمان خود، تضمینکنندۀ موفقیت در کار اداری است. نظم و برنامهریزی با اعمال مذهبی، از جمله نماز ارتباط دارد. زمانبندی و نظم در عبادات افراد را به رعایت نظم و کسب مهارت وقتشناسی و برنامهریزی در دیگر کارها تشویق میکند.
ایشان تصریح کرد نماز به دلیل اینکه در زمانهای خاصی انجام میشود و شرایط و ملاحظات خاصی را میطلبد، روحیۀ نظم را در انسان به وجود میآورد و همچنین این امکان را تقویت میکند که انسان در تمام شئونات زندگی، نظم و انضباط را رعایت کند. دین اسلام بر این است که نظم را از طریق عبادات نهادینه کند.
تأکید بر رعایت نظم در صف نماز، اصرار بر رعایت توالی و ترتب در انجام مقدمات، شرایط و اجزای نماز، اختصاص زمانهای خاص به نماز، لزوم نماز در ایام و ساعات خاص ،اینها همه مقدمۀ خو گرفتن به نظم هستند. نظمی که نمازگزاران در زندگی خانوادگی و حرفهای بدان نیاز دارند و لازم است در طی زندگی با آن انس بگیرند. به تعبیر دیگر، نماز فرایند درونیسازیِ نظم و انضباط در زندگی است.
ثبت دیدگاه