به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان چهارمحال و بختیاری، حجتالاسلام والمسلمین محمد کریمی، مدیر ستاد اقامه نماز استان طی گفت و گو با ایکنا با اشاره به فروکشی کرونا، چند برنامه با رویکرد جدید در حوزه نماز در استان در دستور کار قرار دارد، اظهار کرد: این برنامهها در سه ساحت فرهنگی، آموزشی و نظارتی جزو برنامههای اصلی ستاد اقامه نماز استان قرار دارند، ضمن اینکه چند برنامه ابتکاری در استان از ابتدای سال برگزار شده و یا در دستور کار قرار دارد که تا پایان سال انجام خواهد شد.
وی با ذکر اینکه فراخوان رویداد علمی فرهنگی و هنری «نقش نماز و مهدویت در هشت سال دفاع مقدس» بهصورت استانی و کشوری در ایام محرم و صفر در دستور کار قرار دارد، ادامه داد: این رویداد که تلاشی است در راستای عمل به این فرموده مقام معظم رهبری که زنده نگهداشتن یاد شهدا کمتر از شهادت نیست و با قالبها و محورهای مختلف برگزار خواهد شد تا لحظات ناب جبههها و سنگرهای دفاع مقدس در قالب محتوای فاخر برای نسل جوان تبیین شود.
کریمی دیگر برنامه ابتکاری استان در حوزه نماز را برنامهریزی برای «جشنواره اذان نوگلان مؤذن» بیان کرد و گفت: این جشنواره ویژه کودکان پنج تا ۱۰ سال است و از ظرفیت این کودکان برای ترویج اذان حلقومی استفاده میشود که خوشبختانه با استقبال ستاد اقامه نماز کشور نیز مواجه و مقرر شده است که در تابستان سالجاری بهصورت استانی و کشوری با میزبانی استان برگزار شود. چندین نهاد از جمله تبلیغات اسلامی، اوقاف و امور خیریه، کانونهای مساجد، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، حوزه هنری، صدا و سیما و مرکز سراج استان ما را در برپایی این جشنواره یاری خواهند کرد.
مدیر ستاد اقامه نماز استان تأکید کرد: طبعاً این جشنواره با رویکرد شناسایی کودکان مستعد و استعدادیابی برگزار میشود، ضمن اینکه بر اساس شیوهنامه، هر استان ۳۰ مؤذن خردسال را به صدا و سیمای استان خود معرفی میکند تا در برنامههای کودک و نوجوان از آنان تجلیل شود، همچنین ۳۰ مؤذن برتر کشور برای استفاده از اجراهای آنان در شبکه پویا، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و شبکه امید به تهران معرفی خواهند شد.
کریمی با اشاره به اینکه طرح «عشایر یاوران نو» از سالها قبل در مناطق عشایری استان در حال برگزاری است، بیان کرد: در این طرح، مبلغان در مناطق عشایری حضور مییابند و به آموزش و ترویج نماز در میان این مردم بهویژه کودکان و نوجوانان میپردازند که این مبلغان هم از سطح استان و هم از کل کشور دعوت میشوند.
نقش کلیدی مدیر در برپایی نماز جماعت در ادارات
وی با اشاره به تفاهمنامه حدود ۸۰ دستگاه اجرایی با ستاد اقامه نماز استان در راستای ارزیابی سالانه ادارات کل در حوزه نماز، گفت: این ادارات و نهادها فعالیتهای خود در حوزه نماز را در سامانه سجاده بارگذاری کرده و ثبتنام میکنند و در پایان هر سال دستگاههای برتر حوزه نماز معرفی و تجلیل میشوند. دستگاههایی هم که بر طبق تفاهمنامه عمل نکرده و در برپایی نماز قصور میکنند، گزارش فعالیت آنان به نماینده ولیفقیه در استان و استاندار ارائه میشود تا تذکرات لازم داده شود.
کریمی در پاسخ به این پرسش که برای ترویج نماز جماعات در ادارات چه راهکاری وجود دارد؟ گفت: مدیر هر اداره نقش اساسی و اصلی را در جدی گرفتن یا نگرفتن برپایی نماز جماعت در آن دستگاه دارد؛ نماز بهعنوان یک واجب الهی وظیفه فردی هر مسلمان است و لذا فرد باید مقید باشد و به نظر میرسد مدیران و مسئولان که در رأس تمام امور قرار دارند در خصوص نماز نیز باید ضمن تقید فردی به این فریضه مجموعه تحت امر خود و نیز مراجعان را با برپایی جدی و منسجم نماز جماعت به این واجب دینی تشویق و دعوت کنند.
مدیر بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) استان با یادآوری آسیبهای ناشی از فعالیت عرفانهای نوظهور و نحلههای انحرافی در استان و کشور، بیان کرد: برای تقلیل این آسیبها برنامههای مدون و منسجم آموزشی در حوزه نماز و مهدویت هم در ادارات و هم در مراکز دانشگاهی، آموزش و پرورش و نیز کانونهای فرهنگی هنری مساجد برای تابستان و سال تحصیلی آینده پیشبینی شده است.
کریمی با اشاره به برگزاری مسابقات محتوایی و کتابخوانی با موضوع نماز هم در سطح عمومی و هم ویژه مدارس و دانشگاهها، تصریح کرد: آمار شرکتکنندگان در این برنامهها که گاه از چهارهزار نوجوان و جوان فراتر میرود امیدوارکننده است. از مسئولان انتظار میرود از این ظرفیتها برای اشاعه فرهنگ نماز و مهدویت استفاده کنند چرا که ظرفیت محدود مالی و نیروی انسانی ستاد اقامه نماز بهتنهایی نمیتواند کاری از پیش ببرد.
این کارشناس مذهبی در استان تصریح کرد: اگر نماز تأثیرگذار و از روی خلوص در جامعه نهادینه شود یقیناً بسیاری از مشکلات و آسیبها را شاهد نخواهیم بود، اگر نمازمان را از سر شکرگزاری به درگاه الهی به جا بیاوریم همین یک جمله کلیدی ما را کمک خواهد کرد تا حق مطلب در جامعه اسلامی ادا شود.
مدیر ستاد اقامه نماز با اشاره به اینکه انجام برنامهها منوط به تأمین اعتبارات است، بیان کرد: تدوین و تولید و نشر محتوا در حوزه نماز و مهدویت همواره در دستور کار قرار دارد و همکاریهایی با صدا و سیما و نهادهای دیگر در این خصوص داشتهایم اما تداوم و تقویت این برنامهها مستلزم اعتبارات است.
ثبت دیدگاه