اخبارایلام

جلسه کمیته فرهنگی اربعین استان ایلام برگزار شد

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان ایلام، جلسه کمیته فرهنگی اربعین استان ایلام با حضور حجت الاسلام المسلمین اله نور کریمی تبار، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهر ایلام، حجت الاسلام پناهیان از سخنرانان و وعاظ مطرح کشور و فیض اله رضایتی مدیر ستاد اقامه نماز استان در روز شنبه یازدهم مردادماه برگزار شد.

حجت الاسلام کریمی تبار در ابتدای جلسه کمیته فرهنگی اربعین استان ایلام به بحث در خصوص این کنگره عظیم پرداخت و گفت: کار اصلی اربعین، تقویت بُعد معرفتی و فرهنگی است و تمامی فعالیت‌ها باید به سمتی هدایت شود که موجب تقویت زیارت بامعرفت شود.

وی افزود: نباید اجازه دهیم نقش بی‌بدیل مردم در میزبانی و فرهنگ میهمان‌نوازی کم‌رنگ شود. هر زائری که از مرز خارج می‌شود سفیری برای صدور پیام انقلاب اسلامی و امام حسین(ع) است.

امام جمعه شهر ایلام اضافه کرد: متأسفانه آن‌قدر که برای تدارک غذا و خدمات رفاهی به زائران توجه شده، به کار فرهنگی و اثرگذاری بر ذهن و معرفت زائر پرداخته نشده است، اهمیت فرهنگ کمتر از آب و غذا برای زائر نیست. اصل قیام امام حسین(ع)، یک قیام فرهنگی بود و جریان اربعین نیز باید با معرفت و شناخت صورت گیرد، اربعین فصلی است که عاشورا و ظهور امام زمان(عج) را به هم پیوند می‌دهد.

نماینده ولی فقیه در استان عنوان کرد: انتظار می‌رود مسئولان، فرهنگ اربعین را مقدمه اصلی بدانند و نه فرع بر سایر خدمات. شایسته نیست سال‌ها بگذرد و بودجه فرهنگی به حاشیه رانده شود. در حالی‌که انقلاب و پیام اربعین به فرهنگ متکی است.

حجت الاسلام کریمی تبار ادامه داد: حتی یک جمله کوتاه و زیبا مانند «السلام علیک یا اباعبدالله(ع)» هنگام ورود زائران به استان می‌تواند اثری ماندگار و معنوی در دل زائر برجای بگذارد، اما متأسفانه این موضوع فاقد متولی است و هزینه‌کرد برای کارهای فرهنگی با دشواری روبروست. باید تحولی جدی در این زمینه رخ دهد.

وی افزود: برخی اقدامات خوب از جمله استقرار روحانیان دائمی در موکب‌ها و اجرای نماز جماعت در چند وعده اجرایی شده است، اما انتظار می‌رود نقش محوری روحانیون در موکب‌ها تقویت و در زمینه پاسخگویی به شبهات و هدایت فکری و فرهنگی زائران فراهم شود.

فیض اله رضایتی مدیر ستاد اقامه نماز استان ایلام به نمازخانه‌های بین راهی استان اشاره کرد و گفت: این ستاد با توجه به اهمیت توجه به زیرساخت‌های اقامه نماز و وجود زائرین و گردشگران مذهبی در استان، در قالب کارگروه نظارت بر اماکن اقامه نماز راه‌های مواصلاتی که ویژه اربعین حسینی تشکیل شده است، تمامی نمازخانه‌ها و مساجد بین راهی استان را مورد رصد و بررسی قرار داده است.

وی افزود: درحال حاضر تمامی این اماکن با کمک دستگاه‌های عضور کارگروه نظارت بر اماکن اقامه نمار راه‌های مواصلاتی استان تجهیز شده و آماده استفاده زائرین محترم می‌باشند.

رضایتی در پایان جلسه کمیته فرهنگی اربعین استان ایلام به فعالیت‌های فرهنگی موکب‌ها اشاره کرد و گفت: همانگونه که در جلسه شورای اقامه نماز استان نیز مطرح شد، فعالیت موکب ها نباید فقط به پذیرایی و توزیع غذا معطوف شود و در این موکب ها باید فعالیت‌های فرهنگی از جمله اقامه نماز نیز صورت پذیرد. در این راستا طبق هماهنگی با سازمان تبلیغات و حوزه علمیه، در هر موکب یک روحانی جهت اقامه نماز و امورات فرهنگی مستقر خواهد شد.

جلسه کمیته فرهنگی اربعین استان ایلام برگزار شد جلسه کمیته فرهنگی اربعین استان ایلام برگزار شد  جلسه کمیته فرهنگی اربعین استان ایلام برگزار شد جلسه کمیته فرهنگی اربعین استان ایلام برگزار شد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا