آموزش نماز

نحوه وضو گرفتن بصورت کامل و مرحله به مرحله

برای اقامه ستون دین یعنی نماز واجب است که وضو داشته باشیم تا بتوانیم نماز بخوانیم. عباداتی مانند نماز و طواف به وضو نیاز دارد. کارهایی مانند: دست زدن به خط قرآن، لمس نام خداوند، نام پیامبر و معصومین علیهم السلام نیز نیاز به وضو دارند تا فرد دچار گناه نشود. با ما در این مقاله همراه باشید تا نحوه وضو گرفتن را بصورت کامل و مرحله به مرحله بیاموزیم.

مراحل وضو گرفتن

  • نیت
  • شستن صورت
  • شستن دست راست
  • شستن دست چپ
  • مسح سر
  • مسح پای راست
  • مسح پای چپ

نحوه وضو گرفتن

۱ – نیت

برای وضو نیز به مانند نماز ابتدا باید نیت وضو داشته باشیم. یعنی قصد وضو گرفتن برای انجام فرمان خدا و تقرب به خداوند را داشته باشیم.

البته لازم نیست حتما بصورت کلامی گفته شود که وضو میگیرم قربه الی الله. همین که از ذهن خود نیت را بگذرانید، کفایت میکند.

۲ – شستن صورت

در این مرحله با دست راست مقداری آب به صورت زده و از محل رشد مو در پیشانی تا تا انتهای چانه و گردی صورت( از بالای صورت به پایین) را می‌شوییم.

۳ – شستن دست راست

با دست چپ به بالای آرنج دست راست خود آب ریخته (از بالا به پایین) و از آرنج تا سر انگشتان دست راست را می‌شوییم.

مستحب است که آقایان آب را از پشت آرنج ریخته و دست را بشویند و خانم ها از جلو آب ریخته و بشویند. البته این عمل مستحب است و در صورت عدم رعایت آن، مشکلی در صحت وضو ایجاد نمیکند.

نحوه وضو گرفتن بصورت کامل و مرحله به مرحله

۴ – شستن دست چپ

به مانند مرحله قبل این بار با دست راست از آرنج تا سر انگشتان دست چپ را از بالا به پایین میشوییم.

توجه: به هنگام شستن صورت و دست ها باید توجه داشته باشیم که این شستشو از بالا به پایین انجام شود. اگر برعکس از پایین به بالا، یعنی از انگشتان تا آرنج بشوییم، وضو باطل بوده و نماز با آن وضو صحیح نیست.

۵ – مسح سر

با رطوبتی که از مراحل قبل روی دستانمان باقی مانده، با انگشتان دست راستمان از بالای سر تا کمی پایین تر مسح می کشیم.

در این مرحله به این نکته بهتر است توجه شود که لازم نیست آب در مسح سر بر پوست سر برسد و یا حتما مستقیما بر پوست سر کشیده شود. اگر بر قسمت انتهایی موها هم کشیده شود، وضو صحیح بوده و کفایت میکند. ولی اگر موهای سر به اندازه ای بلند باشند که روی صورت ریخته شوند و یا موها از قسمتی از سر در قسمتی دیگر از سر قرار بگیرند، مانند خانم ها که اکثرا دارای موهای بلندی هستند، باید فرق سر را باز کرده و مسح را روی پوست بکشند.

۶ – مسح پای راست

با دست راست و رطوبتی که از قبل مانده از سر انگشتان پای راست تا مفصل مسح میکشیم.

۷- مسح پای چپ

مرحله قبلی را با دست چپ و بر روی پای چپ انجام میدهیم.

نکته مهم: هنگام مسح سر و پاها، باید محل مسح حتما خشک باشد. برای مثال اگر تازه موهای سرتان را شسته اید و خیس هستند یا دارای رطوبت ملموسی هستند، نمیتوان بر روی آن مسح کشید. علاوه بر این نباید هنگام مسح چیزی بین دست و محل مسح باشد. مانند جوراب ، حتی اگر جوراب بسیار نازک باشد، باز هم صحیح نیست.

تفاوت وضوی آقایان و بانوان در چیست؟

به هنگام وضو گرفتن، تفاوت آقایان و خانم‌ها در ریختن آب هنگام شستن دست‌ها می باشد. مستحب است که آقایان آب را از پشت مفصل آرنج ریخته و دست را بشویند و خانم‌ها آب را از جلوی مفصل آرنج بریزند. البته این تفاوت مستحبی است و اگر رعایت نشود، مشکلی در وضو ایجاد نمیکند.

پخش صوتی نحوه وضو گرفتن

نوشته های مشابه

۹ دیدگاه

    1. مسأله ۲۵۶ـ وضو عبارت است از شستن صورت و دستها و مسح جلو سر و روى پاها…
      مسأله ۲۵۷ـ صورت را از بالاى پیشانى یعنى جایى که موى سر مى روید تا آخر چانه و از نظر پهنا به مقدارى که میان انگشت وسط و شست قرار مى گیرد، باید شست و اگر مختصرى از این مقدار شسته نشود وضو باطل است، لذا براى این که یقین پیدا کند تمام این مقدار شسته شده باید کمى اطراف آن را هم بشوید.
      مسأله ۲۶۷ـ معمولاً پیش از شستن صورت، دستها را تا مچ مى شویند، ولى این براى وضو کافى نیست، باید بعد از شستن صورت در موقعى که دست راست و چپ را مى شوید تمام دست را بشوید و اگر فقط تا مچ را بشوید وضوى او باطل است.

      این سه مورد از سایت آیت الله مکارم شیرازی براتون گفته شد. اون موردی که در کامنت اول بهش اشاره شد منظور همون شستن دست قبل از شستن صورت هست.

  1. سلام من نمیدونستم که اول رو مسح سر میکشن بعد رو پا الان ده ساله از کلاس سوم میگذره فقد ماه های رمضان روزه میگیرم و نماز میخونم اونم اینجوری تا الان وضو میگرفتم ینی اشتباه بوده قبول نبوده؟😕🥲

    1. سلام و احترام در صورت تمایل با یک مشاور مذهبی صحبت کنید که ان شالله نمازاتون رو کامل بخونید
      در مورد صحیح نبودن نمازهاتون هم چون وضوتون درست نبوده فکر کنم نمازتون صحیح نبوده تا الان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا