اخبارهمدان
با حضور مشاور علمی و فرهنگی ستاد اقامه نماز کشور؛

جلسه شورای روسا و معاونان پرورشی آموزش و پرورش همدان برگزار شد

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان، جلسه شورای روسا و معاونان پرورشی مناطق و نواحی آموزش و پرورش استان همدان با حضور استاندار، مشاور علمی و فرهنگی ستاد اقامه نماز کشور، مدیرکل آموزش و پرورش، مدیر ستاد اقامه نماز، دبیران اقامه نماز شهرستان‌ها و همچنین معاونین پرورشی استان، روز بیست و پنجم شهریور ماه در محل استانداری برگزار شد.

جلسه شورای روسا و معاونان پرورشی آموزش و پرورش استان همدان

حمید ملانوری‌شمسی در نشست با رؤسا و معاونین پرورشی اداره‌کل آموزش و پرورش استان همدان با تأکید بر لزوم تأمین زیرساخت‌های مطلوب برای اقامه نماز در مدارس گفت: بررسی وضعیت نمازخانه‌های استان نشان داد که تعدادی از مدارس نیازمند احداث و برخی نیازمند بهسازی تجهیزات اساسی از جمله فرش، مهر و سیستم‌های صوتی هستند. بر همین اساس، طرحی مشارکتی پیاده‌سازی شده است که طی آن هر مدرسه‌ای که نیازمند ساخت یا تجهیز نمازخانه است، در صورت جذب ۶۰ درصد اعتبار از سوی خیرین و مردم، ۴۰ درصد باقی‌مانده آن توسط استانداری تأمین و پرداخت می‌شود.

استاندار همدان با اشاره به پیشتازی استان در نهضت توسعه عدالت آموزشی و ساخت ۷۳ مدرسه از مجموع ۱۱۱ واحد مصوب تصریح کرد: نمازخانه باید از بهترین، تمیزترین و زیباترین فضاهای هر مدرسه باشد؛ چراکه محیط فیزیکی باکیفیت نقش مستقیمی در انس و تربیت دانش‌آموزان دارد. به همین منظور در شورای آموزش و پرورش و شورای فرهنگ عمومی تصویب شد که هیچ مدیری اجازه ندارد با توجیه کمبود کلاس، آزمایشگاه یا کتابخانه، نمازخانه مدرسه را تعطیل یا تغییر کاربری دهد.

وی با یادآوری تجربه موفق جذب سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و خیرین در طرح‌های تربیتی و تفاهم‌نامه‌های مشابه افزود: اگر فضای شایسته برای نماز فراهم نشود، نمی‌توان انتظار تربیت نمازخوان داشت. مجمع خیرین نیز پای کار آمده و مدیریت ارشد استان در زمینه اعتبارات، حمایت از طرح‌هایی نظیر طرح امین و تجلیل از فعالان پرورشی تمام توان خود را به کار خواهد بست.

حمید ملانوری‌شمسی در جمع مسئولان پرورشی آموزش و پرورش همدان، حفظ و استحکام بنیان خانواده را ریشه تاب‌آوری اجتماعی خواند و گفت: ستون‌های برپایی یک جامعه، سلامت کانون خانواده‌هاست و اگر ارتباط میان فرزندان با پدر و مادر تضعیف شود، دیگران این خلأ عاطفی و ارتباطی را پر خواهند کرد. جلسات انجمن اولیا و مربیان نباید تنها محلی برای ارائه بیلان کاری یا مطالبات مالی باشد، بلکه کارکرد اصلی این نهاد باید احیای رابطه عاطفی و گفت‌وگوی مؤثر میان دانش‌آموزان و والدین باشد تا خانواده‌ها همواره نخستین پناهگاه و مشاور فرزندان خود بمانند.

وی با تأکید بر پیچیدگی‌های کنونی در مدیریت فضای فرهنگی تصریح کرد: تهاجم دشمن امروز دیگر محدود به ادوات نظامی نیست، بلکه با جنگ تمام‌عیار نرم، شناختی و سایبری روبرو هستیم؛ نبردی بی‌صدا که برخلاف جراحت‌های جسمی، فرد تا زمان آسیب کامل روحی متوجه ضربه نخواهد شد. در زمانه‌ای که نسل نوجوان در محاصره ابهام‌ها، بحران هویت و بمباران محتوای فضای مجازی قرار دارد، پاسخگویی به شبهات از مسیر جهاد تبیین و محبت شکل می‌گیرد.

استاندار همدان با مقایسه نقش علم و تربیت اخلاقی خاطرنشان کرد: صرف حفظ فرمول‌های ریاضی و فیزیک یا قواعد تئوریک، ضامن سعادت آینده کشور نیست؛ آنچه بیش از هر چیز دانش‌آموزان به آن نیاز دارند صداقت، مسئولیت‌پذیری، کرامت انسانی، وطن‌دوستی و ایجاد امید واقعی به آینده است. تا زمانی که بذر عشق و تعلق خاطر به مدرسه، کشور و معلمان در دل نوجوان کاشته نشود، رفتارهای معنوی مانند نماز به باوری پایدار در روح و سبک زندگی او بدل نخواهد شد.

جلسه شورای روسا و معاونان پرورشی آموزش و پرورش استان همدان

در ادامه این جلسه، رسول شیدایی، مدیرکل آموزش و پرورش، با تأکید بر ضرورت نهادینه‌سازی نماز به عنوان سبک زندگی برای نسل جوان اظهار کرد: دانش‌آموزان باید در مسیر تحصیلی خود با فرهنگ نماز مأنوس باشند.

وی با اشاره به رسالت خطیر معاونان پرورشی، بر ضرورت بهره‌گیری از تبلیغ چهره‌به‌چهره برای ترویج فرهنگ اقامه نماز تأکید کرد و افزود: با توجه به شرایط حساس فرهنگی جامعه، آشناسازی نسل نو با آموزه‌های نماز و مسجد یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است که می‌تواند در کاهش آسیب‌های اجتماعی نیز مؤثر واقع شود.

جلسه شورای روسا و معاونان پرورشی آموزش و پرورش استان همدان

حجت‌الاسلام و المسلمین حسنی‌حلم، مدیر ستاد اقامه نماز استان نیز در این نشست با تشریح اهداف برگزاری آن، این جلسه را بستری برای افزایش انسجام میان متولیان ترویج فرهنگ نماز دانست و ضمن قدردانی از تعامل سازنده اداره‌کل آموزش و پرورش، بر مردمی‌سازی توسعه فرهنگ اقامه نماز تأکید کرد.

وی گفت: مشارکت مستقیم مردم در این امر نه تنها موجب شناخت اهمیت موضوع می‌شود، بلکه بهره‌مندی از حلاوت این فریضه الهی را در جامعه گسترش خواهد داد. حسنی‌حلم در پایان با اشاره به جایگاه رفیع مربیان و معلمان، رسالت آنان را هم‌تراز با مسئولیت انبیای الهی در تربیت نسل نو برشمرد.

جلسه شورای روسا و معاونان پرورشی آموزش و پرورش استان همدان

همچنین حجت‌الاسلام و المسلمین سیدجواد بهشتی، مشاور علمی و فرهنگی ستاد اقامه نماز کشور، در بخش دیگری از این جلسه با اشاره به اهمیت تربیت دینی دانش‌آموزان اظهار کرد: هدف اصلی تربیت دینی، پیوند عاطفی نسل نو با خداوند است.

وی با بیان اینکه چالش‌های فرهنگی امروز بر سر باورهاست، خواستار نگاه دلی و جهادی مسئولان به وظایف خود شد. مشاور علمی ستاد اقامه نماز کشور افزود: برای تحقق توسعه فرهنگ اقامه نماز، باید فرآیند چهارگانه «تمهید، تعلیم، تبلیغ و تشویق» را دنبال کرد.

وی در تبیین اولویت‌های تربیتی تأکید کرد: تربیت دینی باید با قرائت صحیح نماز و قرآن آغاز شده، با آموزش مفاهیم و ضرورت احکام دین ادامه یابد و در نهایت به درک اسرار نماز ختم شود.

در پایان این جلسه، بررسی و ابلاغ تقویم اجرایی برنامه‌های ترویج و توسعه فرهنگ نماز در مدارس استان با محوریت پویش «برای نماز برخیزیم» در دستور کار قرار گرفت تا زمینه تقویت فرهنگ نماز در مدارس دیار الوند بیش از پیش فراهم شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

با حضور مشاور علمی و فرهنگی ستاد اقامه نماز کشور؛
دکمه بازگشت به بالا