
به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان اصفهان، نشست هماهنگی و برنامه ریزی جهت دوره های آموزشی ویژه معلمان و شاغلین مدارس غیردولتی استان اصفهان با محوریت توانمندسازی معنوی با حضور حجت الاسلام والمسلمین ابراهیم رنجبر مدیر ستاد اقامه نماز استان، جمالی رئیس اداره مدارس غیردولتی و مشارکت های مردمی اصفهان و جمعی از کارشناسان ستاد اقامه نماز و اداره مدارس غیردولتی روز دوشنبه بیست مهرماه برگزار شد.
این جلسه پس از وبینار کشوری مربوط به شیوه نامه ها و دستورالعمل های اجرایی دوره های آموزشی فرهنگیان تشکیل شد و هدف اصلی آن، ایجاد انسجام و برنامه ریزی دقیق برای اجرای دوره های آموزشی مرتبط با نماز و آموزه های دینی در مدارس غیردولتی بود؛ دوره هایی که بناست نقش مهمی در توانمندسازی معنوی فرهنگیان و دانش آموزان ایفا کنند.
رئیس اداره مدارس غیردولتی اصفهان در این نشست با اشاره به اهمیت این دوره ها، آن ها را اقدامی خوش یمن برای نهادینه سازی اقامه نماز در مدارس غیردولتی دانست.
جمالی اعلام کرد: دفتر مدارس غیردولتی برنامه زمان بندی جامعی برای اجرای دوره ها تدوین کرده و آن را در اختیار ستاد اقامه نماز استان قرار خواهد داد.
وی همچنین با اشاره به جایگاه مراسم جشن تکلیف در تربیت دینی دانش آموزان، خواستار همکاری گسترده تر ستاد اقامه نماز در این زمینه شد و افزود که این همکاری می تواند مسیر جدیدی برای توانمندسازی معنوی مدارس ایجاد کند.
مدیر ستاد اقامه نماز استان اصفهان نیز در ادامه ضمن اعلام آمادگی کامل ستاد برای همکاری در اجرای برنامه های آموزشی، تأکید کرد: نیاز مدارس غیردولتی به آموزه های دینی، به ویژه نماز، بسیار جدی است.
حجت الاسلام والمسلمین رنجبر افزود: یک معلم می تواند در کنار آموزش های تخصصی خود، با اشاره ای کوتاه به موضوع نماز، این فریضه الهی را در ذهن دانش آموزان حک کند و آنان را برای آینده ای معنوی تر آماده سازد.
مشاور استاندارادامه داد و بیان کرد: آموزش نماز به معلمان پایه سوم ابتدایی اقدامی اثرگذار است که می تواند نتایج قابل توجهی در آموزش و تشویق دانش آموزان به امر نماز داشته باشد.
خوشنام کارشناس مسئول مدارس و مراکز غیردولتی، با ارائه فهرست دوره ها و اسامی متقاضیان، اعلام کرد که برنامه ریزی های لازم انجام شده و مکاتبات مربوط به دعوت از اساتید نیز از طریق ستاد اقامه نماز صورت خواهد گرفت.
فرخی کارشناس فرهنگی و آموزشی ستاد اقامه نماز با معرفی دوره های آموزشی ویژه فرهنگیان آمادگی کامل خود را برای اجرای این دوره ها اعلام کرد.
وی همچنین بر اجرای طرح هایی همچون «طرح نماز یاران مدارس»، «نشست های تخصصی نماز برای دانش آموزان و والدین»، «تجهیز کتابخانه های مدارس با کتب تخصصی نماز» و «نهادینه سازی روز معنوی در مدارس» تأکید کرد.
فرخی پیشنهاد داد که مدارس غیردولتی یک روز مشخص مانند دوشنبه های معنوی را به موضوعات مرتبط با نماز اختصاص دهند تا این مفاهیم در برنامه های آموزشی و تربیتی مدارس جریان یابد و دانش آموز در جهت اقامه نماز ترغیب شود.
مرضیه استکی مسئول امور بانوان ستاد اقامه نماز نیز با اشاره به موضوع زیست عفیفانه در مدارس، پیشنهاد داد که در کنار تقویت برنامه های دینی، مباحث مرتبط با سبک زندگی اسلامی نیز در برنامه ها گنجانده شود.
مشاور امور بانوان ستاد اقامه نماز همچنین بر ضرورت توجه به جشن تکلیف پسران همانند دختران تأکید کرد و آن را موضوعی مغفول دانست که باید به آن پرداخته شود.
در پایان جلسه مقرر شد نشست های حضوری بیشتری با کارشناسان اداره مدارس غیردولتی برگزار شود تا با شناخت دقیق تر از امکانات ستاد اقامه نماز، بهره برداری بیشتری از ظرفیت های موجود صورت گیرد.
همچنین با توجه به نیازهای مطرح شده از سوی صالحی رابط مدارس غیردولتی با اداره کل آموزش و پرورش، قرار شد محتواهای آموزشی نماز برای دانش آموزان و مربیان در اختیار آنان قرار گیرد و علاوه بر این، آموزش والدین دانش آموزان اعم از دختر و پسر که در آستانه سن تکلیف هستند نیز ضروری دانسته شد و مقرر گردید نشست های ویژه نماز برای خانواده ها برگزار شود تا این مسیر توانمندسازی معنوی به صورت کامل دنبال شود.




