اخباراردبیل
فرمانده سپاه حضرت عباس(ع) اردبیل:

نماز محور وحدت و تقویت انسجام اجتماعی است

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان اردبیل، روز دوشنبه بیست و هفتم مهرماه چهارمین همایش نماز و سلامت روان سپاه حضرت عباس(ع) استان اردبیل با حضور عبدی مدیر ستاد اقامه نماز و جمعی از فرماندهان سپاه، مسئولین استانی و روحانیون در امامزاده سید صدرالدین علیه السلام اردبیل برگزار شد.

سردار غلامحسین محمدی‌اصل فرمانده سپاه حضرت عباس(ع) استان اردبیل در این همایش با اشاره به آثار فردی و اجتماعی نماز اظهار کرد: نماز در ابعاد گوناگون زندگی انسان تأثیرگذار است و در جلوه‌هایی همچون نماز جماعت، نماز جمعه و اجتماع سالانه مسلمانان در سرزمین وحی، زمینه نمایش وحدت، همدلی و همبستگی را فراهم می‌کند.

وی با بیان اینکه نماز جمعه نمادی از وحدت، برادری و زمینه‌ساز استجابت دعاست، افزود: همان‌گونه که در جریان جنگ رمضان مشاهده شد، حضور و همراهی مردم نقش مهمی در تقویت وحدت، توحید و اخلاص داشت.

نماز؛ عامل تقویت پاکی و صداقت در انسان

فرمانده سپاه حضرت عباس(ع) استان اردبیل نماز را به دریایی تشبیه کرد که روح انسان را از آلودگی‌ها پاک می‌کند و گفت: با تأمل در واقعه عاشورا درمی‌یابیم که این حماسه بزرگ، درس ایستادگی و پایبندی به ارزش‌های الهی را به بشریت آموخت و بر تقویت صداقت، پاک‌دستی و وفاداری به آرمان‌ها تأکید کرد.

محمدی‌اصل با اشاره به اهمیت برگزاری همایش‌های نماز بیان کرد: چنین برنامه‌هایی فرصتی برای تجدید عهد با شهدا و یادآوری آرمان‌های آنان است. شهدای کربلا با شجاعت و ایمان در برابر دشمن ایستادند و جان خود را فدا کردند تا نماز به‌عنوان یکی از شعائر مهم الهی اقامه شود؛ از این‌رو، پاسداشت فرهنگ نماز، ادامه مسیر و آرمان‌های شهداست.

وی با تأکید بر ضرورت ترویج فرهنگ اقامه نماز تصریح کرد: نماز، چه به‌صورت جماعت و چه به‌صورت فردی، باید در زندگی مردم جایگاه ویژه‌ای داشته باشد و گسترش این فریضه الهی به افزایش معنویت، تقویت همبستگی و تحکیم انسجام اجتماعی کمک کند.

فرمانده سپاه حضرت عباس(ع) استان اردبیل با اشاره به نقش ولایت‌مداری و اتحاد مردم در جنگ رمضان ادامه داد: دشمن تصور نمی‌کرد که ولایت‌مداری و همبستگی ملت ایران، در پرتو اراده الهی، تدابیر حکیمانه رهبر شهید انقلاب اسلامی و هوشمندی رزمندگان، به تقویت اقتدار ایران اسلامی منجر شود.

نماز جلوه‌ای از رحمت و معرفت الهی است

حجت‌الاسلام مهدی نوروزی مسئول حوزه های علمیه استان اردبیل نیز در این همایش با اشاره به جلوه‌های بخشندگی خداوند متعال اظهار کرد: بخشندگی خداوند تنها در عطای نعمت‌ها خلاصه نمی‌شود، بلکه اصل هستی‌بخشی و استمرار وجود موجودات نیز جلوه‌ای از فیض و رحمت الهی است.

وی با تشبیه جهان هستی به رودخانه‌ای جاری افزود: هنگامی که به رودخانه نگاه می‌کنیم، ممکن است آن را ثابت و بدون تغییر ببینیم؛ درحالی‌که آب آن پیوسته در حرکت است و قطرات آب لحظه‌به‌لحظه جای خود را به قطرات دیگر می‌دهند. جهان هستی نیز همواره در حال تحول است و استمرار وجود آن به فیض و اراده خداوند متعال وابسته است.

مسئول حوزه علمیه استان اردبیل با اشاره به تفاوت رحمت رحمانیه و رحمت رحیمیه خداوند بیان کرد: رحمت رحمانیه شامل همه موجودات می‌شود، درحالی‌که رحمت رحیمیه به گروهی از انسان‌ها اختصاص دارد که با تعالی روحی و معنوی، به مراتب بالاتری از معرفت و قرب الهی دست می‌یابند.

مفاهیم نماز، یادآور مهربانی خداوند است

نوروزی با بیان اینکه مفاهیم نماز سرشار از یادآوری رحمت و معرفت الهی است، گفت: انسان در طول شبانه‌روز و در پنج نوبت نماز، بار‌ها مهربانی خداوند و معرفت به پروردگار را در کلمات و اذکار نماز یادآوری می‌کند؛ مفاهیمی که تنها به الفاظ محدود نیستند، بلکه در حرکات و ارکان نماز نیز جلوه می‌یابند.

وی ادامه داد: نمازگزار با گفتن «الله‌اکبر» در حالت قیام، عبادت خود را آغاز می‌کند و با ادامه این مسیر و رسیدن به رکوع و سجده، مراتب بندگی و فروتنی خویش را در برابر خداوند متعال به نمایش می‌گذارد.

مسئول حوزه علمیه استان اردبیل بیان کرد: توجه به معانی و فلسفه حرکات نماز می‌تواند زمینه شناخت عمیق‌تر انسان از پروردگار را فراهم و ارتباط معنوی او را با خداوند متعال تقویت کند.

گفتنی است در این همایش از فعالیت های ستاد اقامه نماز استان اردبیل در زمینه ترویج و توسعه فرهنگ نماز در جامعه با اهدای لوح تقدیر تجلیل بعمل آمد.

همایش نماز سپاه حضرت عباس ع

همایش نماز سپاه حضرت عباس ع

همایش نماز سپاه حضرت عباس ع

همایش نماز سپاه حضرت عباس ع

 

همایش نماز سپاه حضرت عباس ع

همایش نماز سپاه حضرت عباس ع

همایش نماز سپاه حضرت عباس ع

همایش نماز سپاه حضرت عباس ع

همایش نماز سپاه حضرت عباس ع

همایش نماز سپاه حضرت عباس ع

همایش نماز سپاه حضرت عباس ع

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرمانده سپاه حضرت عباس(ع) اردبیل:
دکمه بازگشت به بالا