اخباراصفهان

گفتمان نمازشناسی دانش آموزان هنرستان کوثر بوئین میاندشت برگزار شد

مدیر ستاد اقامه نماز استان اصفهان: نماز نه تنها روح را تغذیه می کند، بلکه آثار و برکات آن بر جسم و زندگی روزمره افراد نیز نمایان می شود.

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان اصفهان، دوره آموزشی و گفتمان نمازشناسی با محوریت پیوند معنوی و تبیین فلسفه و آثار نماز، روز سه شنبه دوازدهم آبان ماه در هنرستان دخترانه شبانه روزی کار و دانش کوثر شهرستان بوئین میاندشت با تدریس حجت الاسلام والمسلمین ابراهیم رنجبر مدیر ستاد اقامه نماز استان اصفهان برگزار شد.

این دوره آموزشی با هدف ارتقای معرفت دینی دانش آموزان، تبیین جایگاه نماز در زندگی فردی و اجتماعی و پاسخگویی به پرسش های نسل نوجوان درباره فلسفه عبادت برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمین رنجبر در جمع دانش آموزان هنرستان کوثر بوئین میاندشت با بیانی ساده و متناسب با فضای دانش آموزی، مباحث خود را پیرامون چرایی نماز و ضرورت توجه به نیازهای روحی انسان آغاز کرد.

وی با اشاره به ساختار وجودی انسان اظهار داشت: انسان از دو بعد جسم و روح تشکیل شده است و همان گونه که جسم برای ادامه حیات به تغذیه مناسب نیاز دارد، روح نیز برای رشد، آرامش و بالندگی نیازمند غذای معنوی است.

مشاور استاندار اصفهان در گفتمان نمازشناسی دانش آموزان هنرستان کوثر بوئین میاندشت نماز را مهم ترین غذای روح انسان شمرد و گفت: این فریضه الهی نه تنها روح را تغذیه می کند، بلکه آثار و برکات آن بر جسم و زندگی روزمره افراد نیز نمایان می شود.

مدیر ستاد اقامه نماز استان اصفهان در ادامه سخنان خود افزود: نماز تنها یک مجموعه از حرکات و اذکار نیست، بلکه راهی برای ارتباط آگاهانه و مستمر با خداوند متعال است و هرچه انسان این ارتباط را بهتر درک کند، آثار آن را در تصمیم گیری ها، رفتارها، آرامش روانی و موفقیت های فردی و اجتماعی بیشتر مشاهده خواهد کرد.

یکی از بخش های مشارکتی این نشست، طرح پرسشی از دانش آموزان هنرستان دخترانه کوثر درباره شیوه های جذب همسالان به نماز بود و حجت الاسلام والمسلمین رنجبر از حاضران خواست تصور کنند که مدیر مدرسه هستند و برای ترویج فرهنگ نماز در مدرسه چه اقداماتی انجام خواهند داد. این پرسش با استقبال دانش آموزان همراه شد و آنان دیدگاه ها و پیشنهادهای متنوعی را مطرح کردند.

برخی از دانش آموزان بر استفاده از نظام تشویق و در نظر گرفتن جوایز برای نمازگزاران تأکید کردند و آن را عاملی مؤثر در افزایش انگیزه دانش آموزان دانستند و گروهی دیگر نقش فضای مجازی را در انتقال پیام های دینی و ترویج فرهنگ نماز مهم ارزیابی کرده و پیشنهاد کردند از ظرفیت شبکه های اجتماعی برای معرفی زیبایی ها و آثار نماز استفاده شود.

تعدادی از دانش آموزان نیز بر ضرورت آشنایی بیشتر نوجوانان با مفاهیم نماز تأکید کردند و پیشنهاد دادند ترجمه نماز در اختیار دانش آموزان قرار گیرد تا آنان درک بهتری از محتوای اذکار و مفاهیم آن پیدا کنند و به اعتقاد این دانش آموزان، زمانی که افراد بدانند در نماز با چه کسی سخن می گویند و چه مطالبی را بر زبان جاری می کنند، ارتباط عمیق تری با این عبادت برقرار خواهند کرد.

برخی دیگر از شرکت‌کنندگان نیز بیان و تشریح آثار و برکات نماز را راهکاری مؤثر برای جذب دانش آموزان عنوان کردند و معتقد بودند آگاهی بخشی درباره نتایج فردی و اجتماعی نماز می تواند انگیزه بیشتری برای حضور نوجوانان در این مسیر ایجاد کند.

در پایان گفتمان نمازشناسی دانش آموزان هنرستان کوثر بوئین میاندشت، بر اهمیت ایجاد پیوند معنوی میان نسل نوجوان و آموزه های دینی تأکید شد و همچنین نقش مدارس در تقویت باورهای دینی، پاسخگویی به نیازهای فکری دانش آموزان و فراهم سازی بستر مناسب برای شناخت فلسفه عبادات مورد توجه قرار گرفت.

گفتمان نمازشناسی در هنرستان دخترانه کوثر بوئین میاندشت اصفهان

گفتمان نمازشناسی در هنرستان دخترانه کوثر بوئین میاندشت اصفهان

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا