اخبارمرکزی

جلسه شورای اقامه نماز استان مرکزی برگزار شد

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان مرکزی، جلسه شورای اقامه نماز استان روز چهارشنبه بیست و هشتم آبان ماه به ریاست مهدی زندیه وکیلی استاندار مرکزی و با حضور حجت الاسلام و المسلمین قاسم عبداللهی امام جمعه موقت اراک، میرزایی معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری، حاجعلی بیگی فرماندار، حجت الاسلام و المسلمین علی رودبارانی مدیر ستاد اقامه نماز استان و اعضاء شورا در محل سالن جلسات طبقه چهارم حوزه استاندار برگزار شد.

حجت الاسلام رودبارانی در جلسه شورای اقامه نماز استان مرکزی از حضور اعضاء در جلسه تقدیر و سپس دستور کار جلسه را قرائت و به ارائه گزارشی از روند اجرای مصوبات جلسه قبل پرداخت.

وی در خصوص دستور کار اول جلسه، برگزاری اجلاس استانی نماز مطالبی را بیان کرد و گفت: ان شاالله در نظر داریم که نهمین اجلاس استانی نماز را در استان مرکزی برگزار کنیم، و با برنامه ریزی های انجام شده و با همکاری استانداری و دستگاه های متولی امر اجلاس استانی نماز برگزار خواهد شد.

مدیر ستاد اقامه نماز استان مرکزی و با توجه به دومین دستور کار جلسه در خصوص رسیدگی به وضعیت فضاهای اقامه نماز در راه های مواصلاتی استان گفت: استان مرکزی یکی از محورهای است که شرق و غرب کشور را به هم وصل می کند.

رودبارانی گفت: این موضوع باعث می شود که ما بحث فضاهای اقامه نماز در محورهای مواصلاتی را جدی بگیریم و نقاط ضعف این مراکز را حد توان، برای آسایش مسافران، برطرف کنیم.

وی افزود: یک کارگروهی در این خصوص در استان برقرار است که این کارگروه به صورت فصلی و مناسبتی نظارت ها را انجام می دهند و گوش زدهای لازم را به متولیان امر می کنند.

در ادامه این جلسه زندیه وکیلی در خصوص برگزاری اجلاس استانی نماز گفت: اجلاسیه سراسری اقامه نماز، فرصتی برای مرور تجربیات و اقدامات دستگاه‌های اجرایی در زمینه ترویج فرهنگ نماز و تقویت جایگاه آن در جامعه است.

وی افزود: شکل و شیوه برگزاری نماز در محیط‌های مختلف، از جمله مساجد، ادارات و کارگاه‌های فرهنگی، تفاوت‌ هایی دارد و نباید این تفاوت‌ ها موجب غفلت از اصل موضوع شود، ستاد اقامه نماز وظیفه دارد نه صرفاً برپایی نماز، بلکه توسعه فرهنگ نمازخوانی و ایجاد گفتمان اجتماعی حول محور نماز را در دستور کار قرار دهد.

زندیه‌وکیلی عنوان کرد: برگزاری اجلاسیه‌های استانی و شهرستانی نباید صرفاً به شکل تشریفاتی باشد، بلکه باید نتایج ملموس و پایداری را در پی داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: اقامه نماز باید به عنوان اولویت اصلی در دستگاه‌ها مطرح شود و برنامه‌ریزی دقیق و زمان‌بندی مشخص برای اجرای اقدامات لازم صورت گیرد.

زندیه‌وکیلی با اشاره بر ضرورت جذب جوانان به نماز جماعت افزود: اقامه نماز تنها یک وظیفه اداری نیست، بلکه حرکتی فرهنگی و اجتماعی است که می‌تواند روح تازه‌ای در زندگی فردی و جمعی جامعه بدمد.

استاندار مرکزی در خصوص بررسی وضعیت فضاهای اقامه نماز در راه های مواصلاتی استان بیان کرد: فضای مناسب برای نمازگزاران در مکان‌های بین راهی باید از نظر فاصله با سرویس‌های بهداشتی، نور کافی، تهویه مناسب و رعایت بهداشت عمومی طراحی شود تا ایرادات وارد نشود.

وی افزود: در نقشه‌های اولیه نیز این موارد دیده شده و تأیید شده است، زیرا اگر از ابتدا این اصول رعایت نشود، بعدها مشکلات جدی اجتماعی و فرهنگی به وجود خواهد آمد.

زندیه‌وکیلی در پایان تصریح کرد: مسجد باید متناسب با نیازهای مردم ساخته شود، نه اینکه صرفاً به عنوان یک نماد بدون کارکرد واقعی باقی بماند. همچنین فاصله مناسب میان بخش‌های مختلف، وجود پنجره و نور طبیعی، و توجه به تهویه از جمله مواردی است که باید در طراحی لحاظ شود.

سپس حجت الاسلام عبداللهی امام جمعه موقت استان مطالبی را در خصوص برگزاری اجلاس استانی نماز بیان کرد و گفت: اجلاسیه نماز، تنها یک گردهمایی ساده نیست، بلکه مقدمه‌ای برای شکل‌گیری یک جریان فرهنگی و اجتماعی در سطح استان‌ها و شهرستان‌ها به شمار می آید.

وی افزود: اجلاسیه نماز باید نتیجه‌ بخش باشد و ثمره مباحثی را که پیش‌تر در جلسات محلی و مقدماتی پیرامون اقامه نماز مطرح شده، به صورت جمع‌بندی ارائه دهد، اجلاسیه نماز باید خروجی روشن و کاربردی داشته باشد، خروجی‌ای که بتواند به نیازهای جامعه، به‌ویژه نسل جوان، پاسخ دهد و آنان را در مسیر شناخت فلسفه نماز و جایگاه مسجد یاری رساند.

وی تأکید کرد: حق خداوند بر ما مقدم است و باید در عمل و اندیشه این معنا را بخوانیم و درک کنیم. فلسفه نماز، بخش مهمی از این اجلاسیه خواهد بود؛ بخشی که می‌تواند به قدرت‌شناسی و معرفت‌افزایی جامعه کمک کند.

جلسه شورای اقامه نماز استان مرکزی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا