فرهنگ سازی نماز صبر و شکیبایی می طلبد/ بازار و مراکز خرید یکی از فضاهای توسعه فرهنگ اقامه نماز است

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز خراسان رضوی، گردهمایی آموزشی توجیهی دبیران اقامه نماز دیگر شهرستان های کشور با حضور استاد قرائتی و مسئولین در روز یکشنبه پنجم اسفندماه در هتل نماز مشهد برگزار شد.
در گردهمایی آموزشی توجیهی گروه دوم دبیران ستاد اقامه نماز شهرستانها، حجت الاسلام و المسلمین بهشتی مشاور علمی و فرهنگی ستاد اقامه نماز در جمع دبیران اقامه نماز شهرستان های کشور گفت: پنجاه ایستگاه پرسش در قیامت است حساس ترین آن نماز است. چه کاری انجام دهیم که با همین امکانات محدود و فرهنگی یک قدم قابل قبول برداشته باشیم؟ حرف اول دانش افزایی است، استاد قرائتی هم چندین مرتبه تاکید کردند که کتاب بخوانید، مجریان معمولا مطالعه نمیکنند باید کتاب بخوانید، مطالعه پیوسته درباره موضوعی داشته باشید اگر شود هفته ای یک کتاب یا ماهی یک کتاب مطالعه کنید.
وی ادامه داد: نماز تقریبا با پنجاه موضوع زندگی ارتباط دارد با اخلاق، منش، سیاست، قوانین این ارتباط نماز و بخش های زندگی کارگشا است تفسیر نماز، از آغاز اذان تا پایان نماز ۳۵ جمله است جملاتی کوتاه با معارف بلند می باشد. باید مردم بدانند سبحان الله به چه معنی است منظورم ترجمه نیست، منبع دارد و منبع آن این کتاب تفسیر نماز است.
حجت الاسلام بهشتی افزود: اگر از من بپرسند من تقریبا پانصد کتاب در مورد نماز خوانده ام که بهترین آن طهارت روح از شهید مطهری است و واعظی نژاد چون شهید مطهری کتاب مستقل برای نماز ندارد هرچه که داشته است بنده هم در تدوین آن کمک کرده ام و این یک کتاب درجه یک شده است.
مشاور علمی و فرهنگی ستاد اقامه نماز کشور بیان کرد: کتاب نماز چیست، یک کتاب کم صفحه که بیش از سه میلیون تا حالا چاپ شده و به هفت زبان خارجی ترجمه شده است این کتاب هایی که معرفی می کنم صفحات کم و محتوا های جذاب دارد. جشن تکلیف پسران بسیار مهم است مبنا آن صحبت های رهبر معظم انقلاب اسلامی است که تایید کردند این حرکت در تربیت نمازی فرزندان تاثیر دارد.
وی اضافه کرد: آدم ها یا نماز نمی خوانند، می خوانند یا عاملی باشد که او را به سمت نماز دعوت کند به جز فضاها که ترغیب کنند به سوی نماز، مربیان هم اگر نماز بخواند متربی به او اقتدا می کند مربیان تربیت بدنی چه وقتایی جمع می شوند در همان جلسه ها باید شما دبیران اقامه نماز در جمع آن ها بروید و در راستای توسعه فرهنگ نماز صحبت کنید.
حجت الاسلام بهشتی ادامه داد: بازار و مراکز خرید یکی از فضاهای توسعه فرهنگ نماز است برای نماز این بازارها چکار کردیم؟؟ قدم اول جایی برای نماز خواندن در بازار در نظر بگیریم. بعضی از شهرها بازارهای سنتی دارند که بلندگو دارند مثلا قزوین، یزد و.. می توانیم مطالب کوتاه گفتاری نمازی را از همان بلندگو پخش کنیم از بازار غافل نشویم.
مشاور علمی و فرهنگی ستاد اقامه نماز کشور افزود: در سال ۱۴۰۴ راه اندازی یک فروشگاه نماز در شهرستان انجام دهید با کمک شهرداری، بخش خصوصی، امور مساجد، نماز جمعه و .. با تسهیلاتی که انتشارات ستاد اقامه نماز به شما می دهد می توانید این کار را انجام دهید. یعنی در هر شهری یک پایگاه داشته باشیم که هر نفری هر امکاناتی یا مطالبی و.. راجب نماز خواست به فروشگاه نماز مراجعه کند و خود آن یک پایگاه شود.
وی گفت: حداقل ۱۰۰۰ کتاب در مورد نماز داریم فرهنگ سازی نماز صبر و شکیبایی می طلبد کار پیامبر(ص) در یک کلمه تبلیغ است خداوند ۱۸ هزار بار پیامبر به صبر فرمان داده کارهای بزرگ با صبر به نتیجه می رسد.
حجت الاسلام بهشتی بیان کرد: رسانه ملی همچون تلویزیون و رادیو از راه های تبلیغ اقامه نماز است بعضی از شهرستان ها رادیو دارند رادیو ظرفیت خیلی خوبی در راستای توسعه فرهنگ و تبلیغ نماز است محتوا را از دبیران شهرستان ها و پخش کردن از رادیو باشد می شود هفته دو ساعت مطالب نمازی در رادیو پخش شود.
مشاور علمی و فرهنگی ستاد اقامه نماز کشور اظهار کرد: غافل نشدن از زمان های طلایی، زمان طلایی تعبیر قرآنی ایام الله است از امام صادق(ع) پرسیدند ایام الله چه روزی است؟؟ فرمودند: روزهایی که در آن خداپرستان به پیروزی چشمگیری دریافته اند یا دشمنان خدا شکست مفتضحانه ای خوردند.
وی بیان کرد: فعالیت خاصی باید برای نماز داشته باشیم باید متفاوت بوده ماه های محرم و صفر، فصل بهار، تعطیلات نوروزی و فصل تابستان در کشور بهترین زمان های تبلیغ فرهنگ نماز است از بندرعباس با قطار تا مشهد ۲۰ تا ۳۰ ساعت طول می کشد از این وقت نمی شود برای نماز برنامه ریزی کرد؟؟ ایستگاه هایی در جاده ها برای کمک به وسایل نقلیه وجود دارد می توان در آن ایستگاه ها بروشور نمازی تولید و پخش کنیم.
حجت الاسلام بهشتی در پایان خاطر نشان کرد: استفاده از شیوه های درست تبلیغی و رسانه ای، ظرفیت ها و استعداد ها مختلف است شرایط روحی فرق می کند موقعیت ها متفاوت بوده پس روش های متنوع ضرورت پیدا می کند. باید به روش های مختلف برای ترویج اقامه نماز مجهز باشید.