اخبار

راه نجات کشور در توجه عمیق به نماز و مسجد

حجت الاسلام کشوری راه نجات کشور را نگاه عمیق داشتن به نماز و محل اقامه نماز دانست و گفت: وقتی زمام امور به دست ائمه اطهار (ع) بیفتد، آنها الگوی اداره جامعه را بر اساس نماز پیش می برند.

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز، حجت الاسلام علی کشوری دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی  در جمع همسنگران بنیاد هدایت به تبیین ساختار جدید ارائه خدمات در مسجد محلات پرداخت و اظهار داشت: ارتقای خدمات در مساجد محلات یکی از ارکان مدیریت شهری است و کمک می‌کند که یک الگوی اداره جدیدی در کشور حاکم بشود.

وی با تأکید بر اینکه الگوی توسعه غربی در دنیا شکست خورده و موجب نارضایتی مردم شده است، گفت: این الگو کارش تقویت سرمایه دارها و تقسیم جامعه به طبقات ضعیف و ثروتمند است و نمی‌تواند عدالت را در جامعه محقق کند؛ اگر کسی به این نکته توجه داشته باشد درمی‌یابد راهی نداریم که الگوی جدیدی را پایه گذاری کنیم تا اداره امور مردم مختلف نشود.

دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی با اشاره به اینکه از سال ۱۳۲۷ برنامه توسعه در ایران وجود داشته است، بیان داشت: پنج برنامه پیش از انقلاب نوشته و اجرا شد و شش برنامه هم پس از انقلاب اجرایی شد؛ بنابراین ما یک تجربه سنگینی از برنامه توسعه داریم و اساس کار هم همان رویه پیشین است و کسی آن را به بوته نقد نگذاشته است.

حجت الاسلام کشوری نتیجه توسعه غربی را محرومیت عنوان کرد و گفت: این محرومیت در عرصه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی اتفاق افتاده است. ما باید از این تله مفاهیم غربی نجات پیدا کنیم و به سمت آموزه‌های انبیا پیش برویم.

وی با اشاره به آیه شریفه «الَّذِینَ إِنْ مَکَّنَّاهُمْ فِی الْأَرْضِ أَقَامُوا الصَّلَاهَ…» افزود: این آیه درباره حکمرانی اهل بیت (ع) سخن به میان آورده است و روایات متعددی در شرح این آیه شریفه داریم؛ مسجد قبیله یا محله، مسجد سوق، مسجد اعظم و مساجد اربعه اسلام هر کدام وظیفه اقامه صلاه را بر عهده دارند. مسجد محله برای مردم یک محله طرح بحث صلاه می‌کند، بنابراین مسجد محله یکی از ارکان اربعه اداره جامعه است.

دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی سه مفهوم در اداره مسجد محله داریم، گفت: در روایت از امام صادق (ع) داریم که نماز چهارهزار باب معنایی دارد و به همین دلیل رکن اول اداره جامعه است و دعوت به نماز دعوت به چهارهزار مفهوم است که ما را در اداه جامعه کمک می‌کند. باید نگاه خود را نسبت به نماز باید از معذر و منجز بودن خارج کنید؛ چراکه در این‎صورت درک حداقلی از نماز خواهیم شد.

مفاهیم پایه اداره مسجد باید استخراج و عرضه شود

حجت الاسلام کشوری مفهوم پایه در اداره مسجد را درک این چهارهزار معنایی که در اقامه صلاه وجود دارد دانست و ابراز داشت: بعضاً نگاه ما نسبت به نماز، نگاه حداقلی است. به اندازه‌ای که ظرفیت داریم باید از این چهار هزار معنا استخراج کنیم و به مردم عرضه کنیم.

وی با بیان اینکه این ۴ هزار مفهوم در چهار دسته تقسم بندی می‌شوند ادامه داد: اذکار نماز، شکل نماز و وقت نماز، مقدمات و تعقیبات نماز،؛ یکی از مفاهیم صلاه دسته بندی افراد هست؛ یک گروه اهل استقامت بر صراط و مفهوم امامت هستند، یک جمعیتی هم ضالین هستند که گمراه بوده و فهمی از مسئله امامت ندارند و مغضوبین که با مفهوم امامت در پیکار هستند.

دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی افزود: امام کاظم ذیل آیه ۴۱ سوره حج فرمودند این آیه درباره ما است؛ در روایت دیگر داریم که این آیه درباره مهدی موعود است. بزرگ‌ترین خلائی که در مساجد می‌بینیم عدم تئوریزه شدن این مفاهیم پایه در ذهن امامان و اهالی مسجد است.

ساختار ارائه خدمات مسجد باید مشخص باشد

حجت الاسلام کشوری ضمن اشاره به ساختار خدمات مسجد گفت: اینکه چند نوع خدمت باید در مساجد ارائه شود؛ به عقیده بنده ۹ شکل خدمات باید در مساجد برنامه ریزی و اجرا شود؛ پاک سازی و و تزکیه، حوزه مدیریت و امامت، حوزه علم و آموزش، مکاسب و تجارت، حوزه عبرت و میراث فرهنگی، حوزه نفی سبیل و پدافند غیرعامل، ارزیابی و فرقان، نظم و سنت‌های شهری و حوزه بیان و تبلیغات شهری؛ این ساختار باید به شکلی تنظیم شود که مفاهیم پایه بر روی زمین پیاده شود.

وی با بیان اینکه مسجد با تغییر برنامه زیری می‌تواند در ۱۰ سال آینده ملجأ مردم در شئون مختلف باشد، اظهار داشت: غفلت‌های بزرگی شکل گرفت که اداره امور به نهادها و مجموعه‌های دیگر واگذار شد. برای بودجه ریزی همواره نظریه‌های غربی استفاده می‌کنیم درحالی که باید نحوه توزیع بیت المال به درستی صورت بگیرد.

دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی با بیان اینکه باید ۱۰۰ کار عملیاتی اجرا شود تا مساجد به آن نقطه برسد، گفت: بنابراین باید ۱۰۰ جزوه آموزشی تدوین شود و در اختیار امامان محله قرار بگیرد. به عنوان مثال امام محله باید مدیریت تفریحات حلال را داشته باشد؛ این از اقدامات اولیه مساجد است؛ ۱۰ نوع سرفصل شادی آفرین را در محله راه بیندازد. اقل تفریح مطایبه و لطیفه گفتن است؛ بنابراین کسانی که شادی را در این مورد منحصر می‌کنند، به نوعی دارند تفریح و شادی را محدود می‌کنند.

حجت الاسلام کشوری راه نجات کشور را نگاه عمیق داشتن به نماز و محل اقامه نماز دانست و تأکید کرد: طبق آیه شریفه وقتی زمام امور به دست ائمه اطهار (ع) بیفتد، آنها الگوی اداره جامعه را بر اساس صلاه پیش می‌برند.

منبع خبر: خبرگزاری مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا