اخبارخراسان رضویگفتگوها

آموزش و پرورش در تربیت نسل نو می تواند تغییرات اساسی ایجاد کند/فضاسازی و زیباسازی مساجد خوب نیست

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز خراسان رضوی، در راستای توسعه و ترویج فرهنگ نماز در بین نسل نو، در آستانه سی و یکمین اجلاس سراسری نماز و همایش نماز، تندرستی و آرامش روان، روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان با دکتر زهرا احمدی دندانپزشک پنجشنبه هشتم آذرماه گفتگو کرد.

دکتر زهرا احمدی دندانپزشک در ابتدای این گفتگو نسبت به ذائقه نسل نو به مسائل دینی گفت: در گذشته دسترسی به فضای مجازی زیاد نبود اما نسل جدید درگیر شرایط جدید رسانه ای شدند. آن قدری که اطلاعات غلط یا منحرف می رسد متاسفانه اطلاعات درست و مفید نمی گویند اولین جایی که می شود با نسل جدید تعامل کرد خانواده است سپس آموزش و پرورش بوده که حدود ۱۲ سال نسل نو در آنجا مشغول تحصیل است فرصت خیلی خوبی است که بتوانند استفاده کنند.

دکتر زهرا احمدی اضافه کرد: قطعا باید زبان نسل جدید را پیدا کنیم. درست نیست با روش های قدیمی این نسل را به سمتی که فکر می کنیم درست است هدایت کنیم باید کار عمیق تربیتی و روانشناسی شود که زبان این نسل را متوجه شویم که بعد بتوانیم با زبان خودشان هدفی که داریم را ارائه کنیم.

وی بیان کرد: باید جستجو کنیم دغدغه این نسل چیست؟؟ چرا اینقدر درگیر ظواهر دنیایی شدند؟ چرا از معنویت فاصله گرفتند ابتدا باید ریشه یابی شود و سپس به سمت حل کردنش برویم. مسائل شغلی و فضای مجازی نسل نو را از خانواده دور کرده همچنین متاسفانه والدین هم درگیر این فضا شده اند و ارتباط بین فرزندان و پدر و مادر کم شده است.

دندانپزشک مشهدی گفت: در جامعه امروزی، هجوم رسانه ها و تبلیغات پر زرق و برق غربی اینکه نوجوان را دست مدرسه یا دوستان خود بسپاریم تا زندگی کردن را یاد بگیرد این دیدگاه غلط است. فرزند وقتی می بیند مادرش نماز می خواند ولی پشت سر کسی دیگری مثلا غیبت می کند این قطعا جایگاه نماز را پایین می آورد یا پدری که نماز خوان است اخلاقی تندی دارد این رفتار نسبت به نماز در ذهن کودک تاثیر دارد.

دکتر زهرا احمدی ادامه داد: زمانی که فرزندی در خانواده ای می بیند که پدر و مادرش نماز می خوانند روزه می گیرند و در کنارش کارهای غیراخلاقی دیگر نیز انجام می دهند نمی شود توقع داشت این نوجوان به سمت معنویات و نماز کشیده شود.

وی در خصوص رابطه معنویت با سلامت جسم و جان گفت: مقالات زیادی در رابطه با معنویت با سلامت جسم و جان وجود دارد در این خصوص مسئله این ارتباط با یک منبع و قدرت بالاترکه ناظر بر انسان است باعث افزایش سلامتی چه در بعد روح و روان و چه جسمانی می شود. جوامع غربی هم در قالب های دیگر به این سمت رفتند که بعد معنوی را وارد کردند.

دندانپزشک مشهدی ادامه داد: بیماران سرطانی یا کسانی که بیماری سخت دارند طرح های معنویت را اجرا کرده که تاثیر گذاری آن را هم می بینند معنویت برای سلامت جسم، روح و روان اثبات شده است. در معنویت رویکرد باید تربیتی و روانشناسی باشد تا علمی بخواهیم اثبات کنیم.

دکتر زهرا احمدی در خصوص آسیب های عدم ارتباط نسل نو با خدا اظهار کرد: وقتی به یک معنویت و قدرت بزرگتری مثل خدا اعتقاد نداشته باشید به پوچی می رسید پشت کارتان هیج هدفی نیست. این ارتباط در همه زمینه ها موثر است در کاری شغلی وقتی به معنویت معتقدین و نیرویی را ناظر بر خودتان می بینید سعی کرده درست کار کنید اخلاق را وسط قرار می دهید.

وی ادامه داد: وقتی این نیرو نباشد مادیات مهم می شود و این به مرور باعث انحطاط اخلاقیات خواهد شد و جامعه به سمت کسی که باعث سرگردانی می شود و نمی دانند که کجای این دایره هستی هستند می رود که چرا باید سختی بکشند در زمانی که سختی می کشند به یک ناامیدی مطلق می رسند.

دندانپزشک مشهدی اظهار کرد: اگر این نسل بدانند یک وجودی است که توانمند می باشد این ها را بخاطر ذات و وجود خوشان دوست دارد و نه بخاطر کار اشتباه یا درستی که انجام می دهند و از طرفی فلسفه وجودی و خلقت خود را بدانند که چرا خدا این ها را آفریده باعث تاب آوری این نسل خواهد شد.

دکتر زهرا احمدی در صحبت دیگر خود گفت: هر چیزی که می خواهید در نسل جدید ایجاد شود باید عمقی روی آن کار شده، شخصیت های علمی در جامعه الگو هستند و این به فرهنگ هر جامعه بر می گردد قشر تحصیل کرده جز الگوهای نسل نو هستند و متاسفانه سعی می شود مدل ها، بلاگر ها و …. الگوی این نسل شود افراد تحصیل کرده می توانند تاثیر بگذارند.

وی در خصوص راه های جذب نسل نو به مراکز عبادی و مساجد گفت: اصلی ترین علتی که نسل نو در مراکز عبادی کمتر شرکت می کنند ظاهر مساجد است که متاسفانه خوب نیست باید بیشتر برای فضاسازی و زیباسازی مساجد کار شود همچنین متولیان مسجد یا هیئت امنا خیلی تاثیر گذار هستند باید فضا جوان پسند باشد امام جماعتی که حضور دارد بتواند با نسل نو ارتباط گرفته که در حال حاضر برای نسل نو چه چیزی جذاب است.

دندانپزشک مشهدی بیان کرد: برای کودکان و نوجوانان بازی های آنلاین جذاب است این را باید در قالب های متعارف در مساجد گنجانده شود تا به این شکل بتوانند نوجوان را جذب مسجد کنند زیرا این توقع که نسل نو را از بازی کردن در خانه بتوانیم صف اول نمازجماعت بیاوریم اشتباه است پرسه جذب کردن را باید کم کم طی کنیم.

دکتر زهرا احمدی ادامه داد: باید فضا امنی در مساجد درست شود که سالن های مختلف برای ورزش کردن نسل نو داشته باشند. اگر متولی مساجد در رده سنی ۲۰ تا ۳۰ سال باشد قطعا در جذب جوانان، نوجوانان و دوستان خود کمک بیشتری خواهد شد زیرا زبان هم را بهتر درک و متوجه می شوند.

وی نسبت به نقش متخصصان حوزه طب در خصوص توسعه فرهنگ نماز اضافه کرد: الگوسازی که نسل جدید از افراد متخصص و کسانی که درجات عمی بالایی در ذهنشان دارند زمانی که از زبان این اشخاص فرهنگ نماز و معنویت را بشنوند مطمنا اثرگذاری بیشتری خواهد داشت زمانی که می بینند یک نفر در درجات بالای علمی و موفقیت باز هم دنبال معنویت و نماز می گردد خب این تاثیر بیشتری در نسل نو خواهد داشت.

دندانپزشک مشهدی در خصوص علت تنبلی و کاهلی نسل نو نسبت به تکالیف دینی افزود: بخاطر وسوسه های شیطان و هوای نفس بیشتر کشش انسان به سمت بدیاست و باید نیرویی جمع کنی که بتوانی خودت را از آن مسیر خارج کرده و راه معنویت را پیش بگیری. نسل نو دلیل اینکه چرا باید نماز بخوانند یا روزه بگیرند را نمی دانند و جوابی برای آن پیدا نمی کنند حتی شاید در خانواده ها هم والدین چرایی برای این سوالات پیدا نکرده باشند.

دکتر زهرا احمدی در ادامه افزود: باید فضایی ایجاد کنیم نسل نو سوالاتشان مطرح کرده و جواب بگیرند این بسیار می تواند کمک کننده باشد دنیای امروز بسیار پر زرق و برق شده و مادیات برای این نسل جذاب است نسبت به معنویات در ذهنشان دین با دنیا را در تعارض می بینند باید دین و دنیا را در یک تعادلی برای آنها نشان داد تا حدی با این کار کاهلی و تنبلی را جبران کرد.

وی اضافه کرد: متخصصان دینی و روحانیون باید بتوانند دین را جذاب جلوه دهند که دین نمی خواهد جلو پیشرفت این نسل را بگیرد دین را در قالب یا شکلی بخواهند به نوجوان ارائه دهند طوری باشد که در تضاد با غرایضشان نبوده باید نشان داده شود که دین و نماز دارد به نوجوان کمک می کند تا به هدف خودش برسد.

دندانپزشک مشهدی بیان کرد: تا یک سنی فطرت آدمیزاد نرم و قابل شکل گیری است به خاطر همین در سن نوجوانی و تا حدی جوانی لجاجتی وجود ندارد و فطرتشان قابل شکل گیری می باشد مسئله این است اطلاعاتی که وارد ذهنشان می شود از جای درست و مطالب درست نیست.

دکتر زهرا احمدی در صحبت پایانی خود در خصوص تاثیر گذاری آموزش و پرورش در نسل نو خاطر نشان کرد: بیشترین کم کاری در راستای توسعه دین و نماز در حوزه آموزش و پرورش است. ۱۲ سال این کودک و نوجوان در اختیار آموزش و پرورش قرار دارد باید بتواند شکل گیری درست در ذهن این نسل درست کنند و اطلاعات صحیح در حوزه دین و نماز ارائه دهند مخصوصا در مدارس غیرانتفاعی با هزینه ای که گرفته می شود اما خروجی متاسفانه ندارد. آموزش و پرورش می تواند تغییرات اساسی ایجاد کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا