چند درس از مکتب فاطمه زهرا سلام الله علیها
به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز، همزمان با سالروز ولادت دخت نبی مکرم اسلام حضرت زهرا سلام الله علیها، دکتر سید احمد زرهانی قائم مقام ستاد اقامه نماز در یادداشتی به بیان درسهایی در مکتب حضرت زهرا سلام الله علیها پرداخت.
حضرت فاطمه زهرا (س) آموزگار بشریت و کوثر جاودان و فیاض خداوند است و مکارم اخلاق و روشها و منشهای والا را به همه نسل ها تعلیم می دهد
نگاهی گذرا به برخی از سجایای آن بانوی بزرگ نشان می دهد که مکتب اهل بیت (ع)سرشار از آموزه های انسان ساز است.به برخی از تعالیم سرور زنان بهشت و مادر نمونه امت اسلامی به طور مختصر اشاره می شود:
حضرت فاطمه در دعا و نیایش وحقوق عمومی مردم و همسایگان را بر خود و خانواده اش مقدم می شمارد، یعنی به ما می آموزد که خیرخواه دیگران باشیم و به خوشبختی و فلاح دیگران بیندیشیم.
حضرت فاطمه اقامه نماز را موهبتی برای منزه کردن شخصیت انسانها از بلای کبرو خودخواهی معرفی می کند یعنی به ما می آموزد که با اقامه نماز زنگار خود بزرگ بینی و غرور را از دل خود پاک کنیم و با تواضع و حسن اخلاق با مردم معاشرت کنیم.
حضرت فاطمه در سخت ترین شرایط از جایگاه رهبری و ولایت امیرالمومنین علی علیه السلام با بصیرت و قاطعیت دفاع می کند یعنی به ما می آموزد امام زمان خود را بشناسیم و با شجاعت از منویات و منزلت سیاسی و اجتماعی او صیانت کنیم.
حضرت فاطمه سفارش می کند که همیشه ملتزم و در رکاب مادر و خدمتگزار او باشیم زیرا بهشت زیر پای مادران است و از این رهگذر می توان به بهشت برین راه یافت. بدین ترتیب آن اسوه و گل سر سبد آفرینش به ما می آموزد که با قدرشناسی از مادر مراقب کیان خانواده و ستون با رفعت این نهاد باشیم.
در عصر تزلزل ارزشها باید از نهاد خانواده و قداست مقام مادر حفاظت کنیم و قدر مادران را به عنوان پرچم داران تعلیم و تربیت وانسان سازی بدانیم و ارج بگذاریم.
ازاین رو انتخاب میلاد حضرت فاطمه زهرا به عنوان روز زن و روز مادر هوشیارانه و آموزنده است.
حضرت فاطمه ، با ژرف نگری رسول خدا (ص) و امام علی (ع) را پدران امت اسلامی معرفی می کند و به ما می آموزد که پیمودن راه پدران امت سعادت آفرین است و انحراف از این راه درخشان عواقب خطرناکی دارد و ولایت اهل بیت (ع) در امتداد رسالت پیامبر اعظم (ص) همان شاهراه هدایت الهی است و مسلمین با پیمودن این راه روشن به سر منزل مقصود می رسند و در گردنه ها و در هنگامه بروز بحرانها می توانند با بصیرت سره را از ناسره جدا کنند و در مسیر حق گام بر دارند .
حضرت فاطمه به مردم مژده می دهد که خداوند همه گناهان بندگانش را می آمرزد و از کسی ابایی ندارد. یعنی به ما می آموزد که اگر گناه کاریم نا امید نشویم و خدا را فراموش نکنیم و با توبه و انابه اسباب غفران الهی را فراهم آوریم و خود مستحق بخشش پروردگار کنیم و هرگز تصور نکنیم که آب از سر گذشته است و مستوجب عذاب هستیم بلکه با امید به رحمت خداوند مسیر هدایت را در پیش گیریم و به سلک صالحان بپیوندیم.
حضرت فاطمه ملاک تشیع را عمل به اوامر و اجتناب از نواهی و تاسی به اهل بیت بر می شمارد و به ما یاد می دهد که شیعه تابع احکام الهی است و اعتقاد و سخن و عمل او با قرآن و عترت و سنت رسول الله (ص) مطابقت دارد و به بیراهه نمی رود.
حضرت فاطمه (س) به ما تعلیم می دهد که عبادات خود را با اخلاص و بی توقع برای خدا انجام دهیم و در این صورت خداوند بهترین مصلحت ها و برکات را بر فضای زندگانی ما نازل می کند یعنی آنچه که از ما با خلوص نیت بالا می رود بی جواب نمی ماند و چنانچه بندگان خداوند بی ریا و خالصانه عبادت کنند به موجب سنت حاکم بر جهان آفرینش خداوند حکیم در رحمت را به روی آنان می گشاید و ما به ازای آن بندگی و عبادت ناب، مصالح و برکات را در زندگی عبادالله جاری و ساری می کند.
مکتب زهرای اطهر (ع) آموزه های فراوان دیگری هم دارد که باید در مسیر تهذیب نفوس و جامعه سازی مورد توجه مسلمانان قرار گیرند.
سید احمد زرهانی
۲ دی ۱۴۰۳
السلام علیکم. خدا بیامرزه اموات گذشته گان همه ما و شما را. انشاالله که خیر و برکات الهی شامل حال شما محترمان باشد انشاالله 🤲