اخبارحوزه ریاستمقالات و یادداشت ها

غدیر خم استمرار راه انبیاء

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز، دکتر سید احمد زرهانی قائم مقام ستاد اقامه نماز در یادداشتی با عنوان غدیر خم استمرار راه انبیاء، امامت و ولایت حضرت علی علیه السلام را پشتوانه ای محکم برای استمرار حرکت انبیاء و پاسداری از جهان بینی توحیدی و اقامه دین مبین اسلام بیان کرد.

بسم الله الرحمن الرحیم

الْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِينَكُمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَيْكُمْ نِعْمَتِي وَ رَضِيتُ لَكُمُ الإِسْلاَمَ دِينا

غدیر خم استمرار راه انبیاء

واقعه مهم غدیر خم از مشترکات همه مذاهب اسلامی است . هرچند در تبیین ولایت بین فریقین اختلاف نظر وجود دارد و مکتب اهل بیت ولایت را مشتمل بر محبت و رهبری و امامت می داند ولی در اصل جریان تاریخی غدیر همه مذاهب اتفاق نظر دارند و علامه امینی در کتاب نفیس الغدیر این حقیقت را به نیکی اثبات کرده است.به عنوان نمونه فقط به ذکر یک حدیث به نقل از منبع ویکی فقه بسنده می شود.امام احمد حنبل از ائمه اربعه اهل سنت و جماعت  در مسندش با سند صحیح نقل می‌کند:

“حَدَّثَنَا عَبْدُ اللَّهِ حَدَّثَنِی اَبِی حَدَّثَنَا حُسَیْنُ بْنُ مُحَمَّدٍ وَاَبُو نُعَیْمٍ الْمَعْنَی قَالاَ حَدَّثَنَا فِطْرٌ عَنْ اَبِی الطُّفَیْلِ قَالَ جَمَعَ عَلِیٌّ النَّاسَ فِی الرَّحَبَةِ ثُمَّ قَالَ لَهُمْ اَنْشُدُ اللَّهَ کُلَّ امْرِئٍ مُسْلِمٍ سَمِعَ رَسُولَ اللَّهِ -صلی الله علیه وسلم- یَقُولُ یَوْمَ غَدِیرِ خُمٍّ مَا سَمِعَ لَمَّا قَامَ. فَقَامَ ثَلاَثُونَ مِنَ النَّاسِ – وَقَالَ اَبُو نُعَیْمٍ فَقَامَ نَاسٌ کَثِیرٌ – فَشَهِدُوا حِینَ اَخَذَهُ بِیَدِهِ فَقَالَ لِلنَّاسِ «اَتَعْلَمُونَ اَنِّی اَوْلَی بِالْمُؤْمِنِینَ مِنْ اَنْفُسِهِمْ». قَالُوا نَعَمْ یَا رَسُولَ اللَّهِ. قَالَ «مَنْ کُنْتُ مَوْلاَهُ فَهَذَا مَوْلاَهُ اللَّهُمَّ وَالِ مَنْ وَالاَهُ وَعَادِ مَنْ عَادَاهُ». قَالَ فَخَرَجْتُ وَکَاَنَّ فِی نَفْسِی شَیْئاً فَلَقِیتُ زَیْدَ بْنَ اَرْقَمَ فَقُلْتُ لَهُ اِنِّی سَمِعْتُ عَلِیًّا یَقُولُ کَذَا وَکَذَا. قَالَ فَمَا تُنْکِرُ قَدْ سَمِعْتُ رَسُولَ اللَّهِ -صلی الله علیه وسلم- یَقُولُ ذَلِکَ لَهُ”.

حضرت علی (علیه‌السّلام) مردم را در رحبه گرد آورد و فرمود: سوگند می‌دهم هر مرد مسلمانی که غدیر خم را به خاطر دارد و سخنی را که در آن روز از رسول خدا (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) شنیده است، از جا برخیزد. سی تن از مردم برای اقامه شهادت بپا خاستند ـ ابونعیم گفته است که افراد بسیاری شهادت دادند ـ و اعلام کردند آن هنگام که رسول خدا (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) دست امیرالمؤمنین علی (علیه‌السّلام) را به دست مبارک خود گرفت خطاب به مردم فرمود: آیا می‌دانید که من شایسته‌تر به مؤمنان از خود آنها می‌باشم؟ همگی فرمایش رسول خدا (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) را تصدیق کردند. رسول خدا (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) فرمود: هر کس من مولای او هستم، این علی مولای او است، پروردگارا! دوست علی را دوست بدار، و دشمن علی را دشمن بدار. ابوطفیل گفت: از میان جمع در حالی بیرون رفتم که در خودم احساس ناراحتی می‌کردم، و در بازگشت از اجتماع مردم، به دیدار «زید بن ارقم» رفتم و به او گفتم: از علی چنین و چنان شنیدم و ناراحت شدم! «زید» گفت: آنچه را که شنیدی انکار مکن! به دلیل آن که، آنچه را که استماع کرده‌ای من خود از رسول خدا (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) شنیده‌ام!

هیثمی بعد از نقل روایت می‌گوید: “رواه احمد ورجاله رجال الصحیح غیر فطر بن خلیفة وهو ثقة؛ این روایت را احمد نقل کرده و راویان آن، راویان صحیح بخاری هستند؛ غیر از فطر بن خلیفه که او نیز مورد اعتماد است.

امامت و ولایت حضرت علی علیه السلام پشتوانه ای محکم برای استمرار حرکت انبیاء و پاسداری از جهان بینی توحیدی و اقامه دین مبین اسلام است.

برای شناخت عظمت امام علی علیه السلام باید در بسیاری از آیات قران تامل کرد و به تعابیر پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله در باب جایگاه علی علیه السلام اندیشید و تاریخ صدر اسلام و سیره و سبک رهبری مولای متقیان و معارف پر مغز و لایتناهی مولا در نهج البلاغه را مطالعه کرد و به آینده سازان تعلیم داد.

امروز که استکبار جهانی با تمام قوای شیطانی در برابر اسلام ناب محمدی قد بر افراشته است، جهان اسلام بیش از پیش به درک منزلت علی بن ابی طالب امیر المومنین علیه السلام احتیاج دارد. پیشوای بزرگی که در کعبه به دنیا آمد و در حال اقامه نماز در مسجد و خانه خدا به شهادت رسید .امام علی رمز وحدت مسلمین و قطب تشکیل امت واحده و کشتی نجات مسلمانان در این دریای متلاطم است.مدیریت شگفت انگیز امام راحل رضوان الله علیه و امام شهید اعلی الله مقامه الشریف و حضور مردم شریف در صحنه در پرتو هدایت الهی و ولایت علوی نشان داد که شیطان بزرگ و اذناب او کف روی آب اند و در مقابل حق یارای ایستادگی ندارند و نظام امت و امامت عالی ترین نمونه حکمرانی اسلامی در دنیای معاصر است.

امام علی علیه السلام نه تنها متعلق به عموم مسلمین اعم از شیعه و اهل سنت است، بلکه به تمام انسانها در همه زمانها و مکانها تعلق دارد.امروزه جهان تشنه عدالت و شجاعت و ولایت و هدایت و درایت حضرت علی علیه السلام است.

واقعه غدیر خم در امتداد بعثت و مقدم بر قیام امام حسین علیه السلام و زمینه ساز و نوید بخش ظهور قائم آل محمد علیه السلام از مهمترین رخدادهای تاریخ اسلام به شمار می آید و فهم درست آن ضامن تامین سعادت دنیوی و اخروی موحدان است.

تداوم مکتب غدیر در این برهه تاریخی مستلزم پیروی هوشمندانه از رهبر فرزانه انقلاب اسلامی حضرت آیت الله سید مجتبی حسینی خامنه ای متع الله المسلمین بطول بقائه و حفظ وحدت و حمایت از رزمندگان اسلام و حضور در صحنه و گره گشایی و حل مشکلات مردم عزیز و فداکار است.

عید سعید غدیر بر خادمان ساحت مقدس قران مجید و طلایه داران نشر معارف نماز و مهدویت مبارک باد.

سیداحمد زرهانی

۱۳خرداد ۱۴۰۵

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا