اخبارحوزه ریاستگفتگوها

امام صادق(ع) انقلاب علمی فرهنگی خود را در مسجد ایجاد کردند

حجت‌الاسلام بهشتی با بیان اینکه امام جعفرصادق(ع) پایگاه مقدس مسجد را مرکز تبلیغ دین و تعلیم و تربیت اقشار مختلف جامعه قرار داده بودند، گفت: ششمین امام(ع) شیعیان جهان نهضت علمی خود را در مسجد به راه انداختند.

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز حجت الاسلام والمسلمین «سیدجواد بهشتی» مشاور علمی و فرهنگی رئیس ستاد اقامه نماز در گفت و گو با خبرنگار گروه مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به جایگاه مسجد در سیره امام جعفرصادق(ع)، اظهار کرد: پیامبران و اوصیای الهی با هدف مشخص تعلیم و تربیت جامعه بشری برگزیده شده اند و این تعلیم و تربیت نیز دارای ارکانی است.

کارشناس برنامه معارفی صداوسیما با اشاره به اینکه امام جعفرصادق(ع) همانند جد بزگوارشان پیامبر(ص) و امیرالمومنین علی(ع) پایگاه مقدس مسجد را برای تبلیغ دین و تعلیم و تربیت مناسب دیدند، بیان کرد: همان گونه که پیامبر(ص) وقتی به مسجد وارد شدند و دیدند گروهی مشغول عبادت و گروه دیگر مشغول مذاکره درباره علم هستند، فرمودند: هر دو گروه به خیر هستند،اما در کنار گروه دوم نشستند و با این سیره و عملشان فهماندند که گروه دوم کارشان از اهمیتی بالایی برخوردار است، ششمین امام(ع) شیعیان جهان نیز نهضت علمی خود را در مسجد به راه انداختند و از فرصتی که به وجود آمده بود برای تعلیم و تربیت استفاده کردند.

حجت الاسلام بهشتی ابراز کرد: امام جعفرصادق(ع) می توانستند در جای دیگر کلاس برپا کنند، اما این اقدام مهم را در مسجد انجام دادند، که با عبادت خدا، نیایش و ذکر آمیخته شود، از طرفی تاکید امام(ع) بر این اساس بود که آن علمی که از روز اول خداوند فرمود: «اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّکَ الَّذِی خَلَقَ»، یعنی تعلیم و تربیت با رنگ خدا و برای خدا، باید در مسجد تحقق پیدا کند.

امام جعفرصادق(ع) مسجد را پایگاه تعلیم و تربیت قرار دادند

این کارشناس حوزه دین با بیان اینکه امام صادق(ع) مسجد را پایگاه جامع الابعاد برای جامعه می دانستند، تصریح کرد: برپایی حلقه های درسی و کلاس های امام جعفرصادق(ع) در کوفه و مدینه در مسجد به دیگران می آموخت که در شهرهای خودشان مساجد را پایگاه آموزش قرار دهند و اهتمام آن حضرت(ع) موجب شده بود که همه بیاموزند که مسجد تنها پایگاه برای نماز، دعا و نیایش نیست، بلکه آموزش هایی که یک مسلمان باید فراگیرد، در خانه خدا مسجد بهتر جواب می دهد و در همین پایگاه مقدس بود که حضرت(ع) هزاران شاگرد تربیت نمودند.

اهمیت ساخت مسجد از نگاه رئیس مکتب

وی با اشاره به حدیثی از امام جعفرصادق(ع) در اهمیت ساخت مسجد گفت: در این حدیث که یکی از مهم ترین احادیث در مورد مسجدسازی است می فرمایند: «مَن بَنی مَسجِدا بَنَی اللّه لَهُ بَیتا فی الجَنّهِ؛ هر کس مسجدی بسازد، خداوند برای او در بهشت خانه ای می سازد.»، با این حدیث می توان به اهمیت و ثواب ساخت مسجد پی برد، از این رو ضرورت دارد که خیرین و مردم به ساخت مسجد در مناطق بی بهره از مسجد اهتمام داشته باشند، چون تا زمانی که مسجد در منطقه ای باشد، پاداش های تعلیم، تربیت، عبادت و احیای قرآن به حساب کسانی است که آن بنا را برای یاد خدا بالا برده اند.

سیره فردی و اجتماعی ششمین امام شیعیان(ع) بهترین الگوها برای کارگزاران

حجت الاسلام بهشتی سیره فردی و اجتماعی امام صادق(ع) را از بهترین الگوها برای کارگزاران مساجد دانست و ادامه داد: به کارگیری این سیره راه حل مناسب و عملی برای حل معضلات و مشکلات امروز جامعه است، به همین جهت متولیان و مسئولان باید مسجد را محور فعالیت های دینی و تبلیغی محله و جامعه قرار دهند و از آبادگران معنوی مساجد و احیاگران کارکردهای خانه های خدا باشند. در حدیثی از امام جعفرصادق(ع) آمده است: سه گروه نزد خدا شکایت می‌برند: مسجد ویرانی که مردم در آن نماز نخوانند، عالمی که بین جاهلان تنها بماند و قرآن رها شده و غبار گرفته ای که خوانده نمی شود.

سه بهره اهل مسجد از نگاه امام جعفرصادق(ع)

این کارشناس مذهبی با اشاره به سه بهره اهل مسجد از نگاه امام جعفرصادق(ع)  گفت: این سه بهره شامل «دعائی که خدا او را سزاوار بهشت کرده، بلائی که از او دفع شده یا یک برادر دینی»، است. اسلام دین جماعت است و پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) نیز به اجتماع مسلمین در مسجد و نیایش دسته جمعی تاکید داشته اند، چراکه چنین اجتماعی در خانه خدا زمینه ساز همدلی، همزبانی، یکرنگی، همکاری، همدردی و همفکری است و خدا پرستانی که در مکان مقدسی همانند مسجد برای تحقق این مولفه ها تلاش کنند، از اجر و پاداش اخروی برخوردار خواهند بود که همه از برکات مسجد است.

لزوم به کارگیری شیوه های تبلیغ کارآمد

حجت الاسلام بهشتی شیوه های تبلیغ کارآمد را زمینه ساز رونق مساجد دانست و خاطرنشان کرد: تبلیغ در هر زمانی باید با مقتضیات آن زمان بیان شود و ابراز و ادبیات روز مورد توجه ائمه جماعات قرار گیرد، جذب جوانان به مسجد در سیره امام جعفرصادق(ع) نیز مورد اهتمام بوده است، بنابراین باید با ابزارهای تشویقی و مجهز کردن خانه های خدا به امکانات روز مسجد را پاتوق همیشگی نوجوان و جوان کنیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا