اخباراصفهان

حضور مدیران در نماز جماعت اداره موجب ارتقای معنویت در سازمان

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان: مدیران اهتمام خود به حضور در نماز جماعت را افزایش دهند زیرا علاوه بر تشویق کارکنان به حضور در نماز جماعت، از یک سو موجب ارتقای معنویت در سازمان می شود و از سوی دیگر ارتباط مدیران با کارکنان را تقویت می کند.

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان اصفهان، گردهمایی ائمه جماعات شهرداری اصفهان روز چهارشنبه بیست و ششم شهریورماه با حضور آیت الله سید یوسف طباطبایی نژاد نماینده ولی فقیه و امام جمعه اصفهان، حجت الاسلام والمسلمین ابراهیم رنجبر مدیر ستاد اقامه نماز استان، علی قاسم زاده شهردار مرکزی اصفهان، حجت الاسلام والمسلمین محمدحسین اریسیان دبیر ستاد اقامه نماز شهرداری و روحانیون و ائمه جماعات شهرداری برگزار شد.

آیت الله طباطبایی نژاد به معارف الهی و تبلیغ دین پرداخت و بیان داشت: امر نماز و اقامه آن از امور تبلیغ دین است لذا روحانیون باید در این زمینه اقدام کنند.

نماینده ولی فقیه از حوزه علمیه تقدیر کرد و گفت: حوزه در سال جاری موفق بوده است و با تبلیغاتی که روحانیون در عرصه معارف الهی داشته اند در اعتکاف گذشته بیش از هفده هزار دانش آموز شرکت کردند.

وی آیاتی پیرامون جنگ دوازده روزه خواند و بیان کرد: اقامه امر نماز موجب اتهاد و هم بستگی است و این امور موجب شد تا در این دوازده روز بر دشمن غلب پیدا کنیم.

حجت الاسلام والمسلمین اریسیان در گردهمایی ائمه جماعات شهرداری اصفهان با اشاره به فعالیت های سه سال اخیر ستاد اقامه نماز شهرداری اصفهان اظهار کرد: ابتدای مسئولیت حدود ۹۰  نفر از اساتید، فضلا و طلاب حوزه علمیه در مجموعه های شهرداری مشغول خدمت بودند که این تعداد با پیگیری ها و هماهنگی های صورت گرفته هم‌اکنون به حدود ۱۳۰ نفر افزایش یافته است.

وی افزود: این روحانیون در مناطق مختلف، شوراها، معاونت ها، سازمان ها و به ویژه ایستگاه های آتش نشانی فعالیت می‌کنند و آتش نشانان به دلیل ماهیت شغلی خود و فرصت هایی که در ساعات ظهر و شب دارند، بیشترین حضور را در اقامه نماز جماعت دارند.

دبیر ستاد اقامه نماز شهرداری اصفهان تاکید کرد: علاوه بر ادارات و مناطق، در پایانه ها، مراکز خدماتی، رفاهی و تفریحی نیز نماز جماعت اقامه می‌شود.

اریسیان تصریح کرد: در این دوره آئین نامه های جامعی برای ساخت نمازخانه ها و نحوه حضور مدیران و کارمندان در نماز جماعت تدوین و به علی قاسم‌زاده، شهردار اصفهان ارائه شد که با دستور وی ابلاغ و اجرایی شد، همچنین با تصویب شورای بودجه و پیگیری های شهردار، پرداخت حق الزحمه ائمه جماعات حدود ۱۰ برابر افزایش یافت که اقدامی ارزشمند در حمایت از روحانیون فعال در مجموعه شهرداری محسوب می‌شود.

دبیر ستاد اقامه نماز شهرداری اصفهان اضافه کرد: همکاری‌های گسترده‌ای با سازمان‌ها و ارگان‌های مختلف داخل و خارج از شهرداری صورت گرفت و برای نمونه، بسیج شهرداری چندین جلسه مشترک با ستاد اقامه نماز داشت، همچنین در حوزه‌های آموزشی، جلسات متعدد آموزشی ضمن خدمت، کارگاه‌های فرهنگی و نشست‌های تخصصی برای روحانیون و کارکنان برگزار شد و یکی از این جلسات با موضوع نهج‌البلاغه بود که به توصیه رهبر معظم انقلاب در دستور کار قرار گرفت.

اریسیان با اشاره به برگزاری نخستین همایش نماز در استان اصفهان گفت: این همایش به‌عنوان اقدامی بی‌سابقه در سطح استان برگزار شد و با حضور حضرت آیت‌الله سید یوسف طباطبایی‌نژاد، نماینده ولی فقیه در استان اصفهان همراه بود؛ در این مراسم از ۲۰ نفر از ائمه جماعات باسابقه، ۸۰ نفر از کارمندان فعال و ۱۱ مدیر نمونه تقدیر شد که برخی از آن‌ها بیش از ۱۰ تا ۱۲ سال سابقه اقامه نماز جماعت در شهرداری داشتند.

دبیر ستاد اقامه نماز شهرداری اصفهان با اشاره به اقدامات عمرانی انجام‌شده گفت: در سال‌های اخیر مساجد و نمازخانه‌های متعددی در مناطق مختلف شهر احداث یا تجهیز شد و از جمله این اقدامات می‌توان به ساخت مسجد در پارک قلمستان، باغ غدیر با همکاری سپاه و نمایشگاه دفاع مقدس، مساجد جدید در تاکسیرانی، مناطق یک و ۶ و پایانه کاوه اشاره کرد، همچنین چندین نمازخانه جدید تجهیز شد و مکان‌یابی‌هایی برای احداث نمازخانه‌های جدید در پارک‌ها صورت گرفت.

اریسیان ادامه داد: در سازمان آتش‌نشانی برنامه‌ریزی ویژه‌ای برای برگزاری دو وعده نماز جماعت ظهر و شب انجام شد و دستورالعمل‌هایی برای نظم‌بخشی به زمان نماز و جلوگیری از تداخل با مانورها و فعالیت‌های عملیاتی تدوین شد، همچنین نیازهای تجهیزاتی نمازخانه‌های آتش‌نشانی شناسایی و تأمین شد.

وی اظهار کرد: روحانیون تنها به اقامه نماز جماعت بسنده نکرده‌اند، بلکه با کارمندان و مدیران ارتباط دوستانه و صمیمی برقرار کرده‌اند و در حوزه های فرهنگی، اجتماعی و مشاوره‌ای نیز نقش‌آفرینی می‌کنند.

محمد نورصالحی در گردهمایی ائمه جماعات شهرداری اصفهان ضمن تقدیر از تلاش‌های روحانیون معزز و ائمه جماعاتی که مسئولیت اقامه نماز جماعت در بخش‌های مختلف شهرداری را بر عهده دارند، اظهار کرد: تک‌تک روحانیونی که زحمت برگزاری نماز جماعت در ادارات، سازمان‌ها و ایستگاه‌های شهرداری را می‌کشند، در کنار مدیران شهری که در این مسیر همراهی می‌کنند، نقشی مهم و مؤثر در ارتقای فرهنگ دینی و معنوی شهر ایفا می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه اهتمام به اقامه نماز جماعت در محیط‌های اداری اقدامی ارزشمند است، افزود: از مجموعه مدیریت شهری و شهردار و تمام مدیران شهری باید قدردانی کرد چراکه تحقق چنین امری نیازمند همت و اراده جمعی است.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان ادامه داد: بر اساس گزارشی که ارائه شد، امروز در حدود ۱۲۰ نقطه از بخش‌های مختلف شهرداری، نماز جماعت برگزار می‌شود و شاید در برخی ایستگاه‌ها تعداد نمازگزاران محدود باشد، اما نفس برگزاری نماز جماعت نشان‌دهنده اهتمام و توجه جدی مدیریت شهری و علاقه‌مندی پرسنل به حضور در این فریضه عبادی است و به همین دلیل، بی‌تردید برکات معنوی آن نصیب شهر و مجموعه مدیریت شهری خواهد شد.

وی تأکید کرد: لازم است از مدیران شهری درخواست شود تا اهتمام خود به حضور در نماز جماعت را افزایش دهند زیرا تجربه نشان داده است که حضور مدیران ارشد هر سازمان یا اداره در نماز جماعت، تأثیر زیادی در تشویق کارکنان به حضور دارد و این توجه از یک‌سو موجب ارتقای معنویت در سازمان می‌شود و از سوی دیگر ارتباط مدیران با کارکنان را تقویت می‌کند.

نورصالحی خاطرنشان کرد: اهتمام به اقامه نماز اول وقت در سازمان‌ها اهمیت بسیاری دارد و باید شرایط برگزاری نماز جماعت با بهترین امکانات فراهم شود و وضعیت فرش، مکان، سرمایش و گرمایش نمازخانه‌ها باید به شکلی باشد که نمازگزاران در آسایش کامل به اقامه فریضه الهی بپردازند و همه این امور باید بدون اسراف و با رعایت اصول دینی و اخلاقی انجام شود.

وی خطاب به ائمه جماعات حاضر در مجموعه شهرداری گفت: انتظار می‌رود روحانیون در سخنان خود علاوه بر دعوت به نماز، با مدیران و کارکنان ارتباط سازنده داشته باشند، گاهی ممکن است مدیران به دلیل مشغله کاری نتوانند همواره در نماز جماعت حضور یابند، اما می‌توان با هماهنگی و ارتباط مستمر، حضور آن‌ها را بیشتر کرد، حتی اقدام ساده‌ای همچون آغاز حرکت از اتاق مدیر به سمت نمازخانه همراه با کارکنان، می‌تواند در تشویق پرسنل به حضور در نماز جماعت مؤثر باشد.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: ارتباط مؤثر ائمه جماعات با کارکنان سازمان‌ها باید به گونه‌ای باشد که حتی افرادی که کمتر فرصت حضور در نماز جماعت دارند، تشویق شوند و از این فضا بهره ببرند و قطعاً برکت این وقت‌گذاری و فعالیت ارزشمند نه تنها در سالم‌سازی محیط اداری، بلکه در مردمی‌سازی مدیریت شهری، ارتقای بهره‌وری، تکریم ارباب رجوع و افزایش روحیه پاسخگویی شفاف و صادقانه نیز تأثیرگذار خواهد بود.

وی با اشاره به موضوع مساجد گفت: در این دوره شورای اسلامی شهر اصفهان، از همان ابتدا طرح «چشمه‌های نورانی» با هدف ساخت مساجد در محلات فاقد این زیرساخت‌های معنوی تصویب شد و هر سال اعتبار قابل توجهی به این طرح اختصاص یافته است تا در محلاتی که به دلیل توسعه مسکونی، مسجدی وجود ندارد، با همکاری خیران یا به صورت مستقیم توسط شهرداری، مسجد ساخته شود.

نورصالحی ادامه داد: در مواردی که خیران زمین یا توان مالی کافی برای ساخت مسجد ندارند، شهرداری به کمک می‌آید و در برخی موارد نیز اگر مسجدی توسط هیئت امنا تا حدی ساخته شده است، اما به دلیل کمبود منابع متوقف شده باشد، شهرداری برای تکمیل آن کمک مالی ارائه می‌کند.

وی افزود: بر اساس گزارشی که از فعالیت‌های انجام‌شده ارائه شده، نماینده شورای شهر در کارگروه‌های مربوطه، با پیگیری‌های مستمر، توانسته است در حدود ۳۰ مسجد طی این مدت از سوی شهرداری حمایت شود؛ به این صورت که یا زمین برای احداث آن اختصاص یافته، یا مبالغی برای شروع عملیات اجرایی پرداخت شده، یا در روند تکمیل مساجد متوقف‌شده مساعدت‌هایی صورت گرفته است.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان اظهار کرد: علاوه بر این، حدود ۳۰ نقطه از فضاهای عمومی شهر که محل تجمع مردم به‌ویژه در ایام تعطیل است، اما مکان مناسبی برای نماز ندارد، شناسایی شده است و در قالب طرح «چشمه‌های نورانی» ایجاد نمازخانه در آن‌ها آغاز شده است و در حال حاضر حدود پنج نقطه از این پروژه‌ها آغاز شده و برنامه‌ریزی شده است تا در سایر نقاط نیز متناسب با ضرورت‌ها ادامه یابد.

وی تأکید کرد: جدیت مدیریت شهری بر آن است که این فضاها صرفاً نمازخانه نباشد بلکه به مجموعه‌های فرهنگی متصل شود تا علاوه بر اقامه نماز جماعت، برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی نیز در آن‌ها برگزار شود که به این ترتیب، فضاهای عمومی شهر با معنویت بیشتری همراه خواهد شد.

نورصالحی با اشاره به طرح «هزار نقطه پخش اذان» گفت: این طرح از پروژه‌های شاخص مدیریت شهری در این دوره است و بر اساس آن، در هزار نقطه از شهر اصفهان سیستم پخش اذان نصب می‌شود تا در زمان‌های شرعی، فضای شهر با نوای ملکوتی اذان معطر شود، این طرح شامل مساجد، مراکز اداری، سازمان‌ها و چهارراه‌های مهم شهر است و تاکنون بخشی از این طرح اجرا شده و امید است تا پایان این دوره مدیریت شهری، به‌طور کامل به بهره‌برداری برسد.

وی افزود: شهر اصفهان هم‌اکنون حدود ۷۰۰ مسجد فعال دارد و با اجرای این طرح، هر مسجدی که مجهز به سیستم پخش اذان نیست، تحت پوشش قرار خواهد گرفت.

ائمه جماعات شهرداری اصفهان

ائمه جماعات شهرداری اصفهان

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا