آذربایجان شرقیاخبار

دوره تربیت اسلامی برای کارکنان سازمان بهزیستی آذربایجان شرقی برگزار شد

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان آذربایجان شرقی، دوره آموزشی تربیت اسلامی از منظر قرآن و روایت برای کارکنان سازمان بهزیستی استان با حضور حجت الاسلام بابایی کارشناس فرهنگی و آموزشی ستاد اقامه نماز استان، روز پنجشنبه دوم آذر ماه برگزار شد.

حجت الاسلام بابایی با اشاره به هدف خلقت بشر، گفت: در تعالیم دینی تربیت الهی هدف غایی از آفریش انسان ها است، بطوری که پیامبر اکرم (ص) نیز هدف از بعثت خود را تربیت انسان ها بیان می کند.

وی گفت: متفکر شهید، استاد مطهری به عنوان اندیشمندی اسلامی در خصوص اصول تعلیم و تربیت اسلامی، مسائلی رامطرح کرده است که بررسی و ارائه آنها می تواند فضای فکری مشخصی را در تربیت اسلامی به وجود آورد و به کاوشگران عرصه تعلیم و تربیت یاری رساند.

بابایی افزود: در مرحله نخست، تربیت اصل هماهنگی با فطرت در وجود انسان از سوی خداوند متعال ویژگیهایی قرار داده شده است که او را از سایر موجودات متمایز می کند؛ خردورزی، حقیقت جویی، زیباگرایی، عدالت طلبی، خداگرایی و سایر ویژگیهای ذاتی از جمله این استعدادهای فطری را تشکیل می دهند.

وی یادآور شد: در مرحله بعدی، اصل اعتدال، در جامعه به انسانهای معتدل نیاز داریم، انسانهایی که نه اهل افراط باشند و نه تفریط، برای شکل دهی به چنین جامعه ای به تربیت معتدل نیازمند هستیم. در ادامه به اصل جامعیت اشاره می کند، منظور از جامعیت، همه جانبه نگری تعلیم و تربیت اسلامی به ماهیت انسان است، هیچ یک از جنبه های شخصیت انسان از نظر اسلام دور نمی ماند و هرکدام باید به رشد مقرر خود برسد. اینکه در قرآن، انسان «رشید» معرفی می شود مراد همین انسان است. رشید یعنی کسی که همه ابعاد وجودی او رشد کرده است.

وی در آخر به اصل تأکید به تربیت دوره کودکی تاکید کرده، ادامه داد: روحیه انسان در ابتدا، حکمِ ماده شل و قابل انعطاف مثل گچ را دارد که ابتدا که آن را در آب می ریزند، شل است و بعد سفت می شود. وقتی این ماده شل است آن را در هر قالبی بریزیم به همان شکل در می آید می توان آن را به صورت انسان درآورد یا به صورت خوک و یا خروس، در هر قالبی که بریزیم همین که سرد شد همان شکل را می گیرد و سفت می شود.

وی در در پایان خاطر نشان کرد: نماز در تربیت اسلامی هر شخصی تاثیر به سزایی دارد به همین خاطر خداوند نماز را تکلیف کرده تا انسان تربیت شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا