مقالات و یادداشت ها

نحوه خواندن نماز استغفار + برکات و معجزات نماز استغفار

انسان در طی زندگی خود، چه در عصر حاضر و چه در اعصار گذشته، همواره با فراز و نشیب ها، مشکلات و ناراحتی‌های مختلف برخورد داشته است. افراد، بنابر شرایط فرهگی و تربیتیِ خود، در مواجهه با این مشکلات و گرفتاری ها، به روش‌های مختلفی سعی در برطرف کردن مشکلات و آلام خود دارند. تقرب به خداوند متعال از طریق توکل به او و نیز مناجات و استغفار از گناهان و طلب آمرزش و مغفرت، یکی از راه‌های رسیدن به آرامش و نیز طلب حوائج است. در این نوشتار، بر آن شدیم تا با نحوه خواندن نماز استغفار و برکات و معجزات نماز استغفار، بیشتر آشنا شویم. با ما همراه باشید.

نحوه خواندن نماز استغفار

نماز استغفار مانند سایر نمازهای مستحبی دو رکعت است به این ترتیب که در هر رکعت بعد از خواندن سوره حمد، سوره قدر را می خوانیم و پس از آن، ۱۵ مرتبه ذکر «استغفر الله» را تکرار کرده. سپس به رکوع رفته و پس از ذکر «سبحان ربی العظیم و بحمده» ، ذکر «استغفر الله» را ده مرتبه تکرار می کنیم. هنگام برخاستن از رکوع دوباره ده مرتبه «استغفر الله» گفته، در سجده اول پس از ذکر «سبحان ربی الاعلی و بحمده» ده مرتبه، میان دو سجده ده مرتبه، در سجده دوم نیز پس از «سبحان ربی الاعلی و بحمده» ده مرتبه و پس از برخاستن از سجده دوم نیز ده مرتبه ذکر «استغفر الله» را تکرار می کنیم و رکعت دوم را نیز همانند رکعت اول به جای می آوریم و با تشهد و سلام نماز را تمام میکنیم.

نکته؛ فقط ذکر عبارت «اَستَغفرُالله» کفایت می کند و نیازی به اضافه کردن «ربی و اتوب و الیه» نیست.

نکته: در برخی از منابع اشاره شده است که بهتر است نماز را مانند نماز جعفر طیار [۱]، به پایان برسانید. البته در اکثر منابع به اتمام معمولی نماز اکتفا نموده اند.

تمام کردن نماز مانند نماز جعفر طیار

پس از نماز دست‌ها را بلند کرده و خدا را اینگونه بخوان: «یا رَبِّ یا رَبِّ یا رَبِّ…» تا نفس قطع شود، سپس «یا رَبّاهُ یا رَبّاهُ یا رَبّاهُ…» تا نفس قطع شود، سپس «رَبِّ رَبِّ رَبِّ…» تا نفس قطع شود، سپس «یا اَللّهُ یا اَللّهُ یا اَللّهُ…» تا نفس قطع شود، سپس «یا حَیُّ یا حَیُّ یا حَیُّ…» تا نفس قطع شود، سپس «یا رَحیمُ یا رَحیمُ یا رَحیمُ…» تا نفس قطع شود، سپس «یا رَحمانُ یا رَحمانُ یا رَحمانُ…» هفت مرتبه، «یا اَرحَمَ الرّاحِمینَ» هفت مرتبه. سپس بگو: اَللَّهُمَّ إِنِّی أَفْتَتِحُ الْقَوْلَ بِحَمْدِک، وَ أَنْطِقُ بِالثَّنَاءِ عَلَیک، وَ أُمَجِّدُک وَ لَا غَایهَ لِمَدْحِک، وَ أُثْنِی عَلَیک وَ مَنْ یبْلُغُ غَایهَ ثَنَائِک وَ أَمَدَ مَجْدِک، وَ أَنَّی لِخَلِیقَتِک کنْهُ مَعْرِفَهِ مَجْدِک، وَ‌ای زَمَنٍ لَمْ تَکنْ مَمْدُوحاً بِفَضْلِک، مَوْصُوفاً بِمَجْدِک عَوَّاداً عَلَی الْمُذْنِبِینَ بِحِلْمِک، تَخَلَّفَ سُکانُ أَرْضِک عَنْ طَاعَتِک فَکنْتَ عَلَیهِمْ عَطُوفاً بِجُودِک، جَوَاداً بِفَضْلِک عَوَّاداً بِکرَمِک، یا لَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ الْمَنَّانُ ذُو الْجَلَالِ وَ الْإِکرَامِ.

زمان خواندن نماز استغفار

آیت الله بهجت رحمه الله بهترین زمان برای استغفار را هنگام سحر، به خصوص سحرگاه روز جمعه می‌دانند. البته ایشان نماز استغفار را هر روز به هنگام سحر می‌خواندند. زیرا به فرموده پیامبر اکرم صلی الله: «إِذا رَأَیْتَ فى مَعاشِکَ ضیقاً وَ فى أَمْرِکَ إِلْتِیاثاً فَأَنْزِلْ حاجَتَکَ بِاللهِ تَعالى وَ جَلَّ ، وَلاتَدَعْ صَلاهَ الإِسْتِغْفارِ …» یعنی هرگاه که در رزق و روزىِ خود تنگنا و سختى دیدى و در امورِ خویش پراکندگى و از هم پاشیدگى مشاهده کردى که کار را برای تو مشتبه ساخت، حاجتِ خود را با خدای تعالی در میان بگذار و نماز استغفار را رها مکن.[۲] بنابر این محدودیتی برای اقامه ی این نماز ارزشمند نیست و هرگاه که احساس نیاز کردید، می توانید بر سر سجاده نشسته و دو رکعت نماز استغفار بخوانید.

سند نماز استغفار

نماز استغفار، از جمله هدایای ارزشمند پیامبر اکرم صلوات الله علیه است که برای رهایی از تنگنا و مشقات به مسلمانان توصیه فرموده اند:

عَنِ اَلنَّبِیِّ صَلَّى اَللَّهُ أَنَّهُ قَالَ: «إِذَا رَأَیْتَ فِی مَعَاشِکَ ضِیقاً وَ فِی أَمْرِکَ اِلْتِیَاثاً فَأَنْزِلْ حَاجَتَکَ بِاللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ لاَ تَدَعْ صَلاَهَ اَلاِسْتِغْفَارِ وَ هِیَ رَکْعَتَانِ تَفْتَتِحُ اَلصَّلاَهَ وَ تَقْرَأُ اَلْحَمْدَ وَ إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ مَرَّهً وَاحِدَهً فِی کُلِّ رَکْعَهٍ ثُمَّ تَقُولُ بَعْدَ اَلْقِرَاءَهِ أَسْتَغْفِرُ اَللَّهَ خَمْسَ عَشْرَهَ مَرَّهً ثُمَّ تَرْکَعُ فَتَقُولُهَا عَشْراً عَلَى هَیْئَهِ صَلاَهِ جَعْفَرٍ رَضِیَ اَللَّهُ عَنْهُ یُصْلِحُ اَللَّهُ لَکَ شَأْنَکَ کُلَّهُ.»[۳]؛ از نبى اکرم صلّى اللّه روایت شده که فرمودند: چون روزى تو کم شود و کارت به پراکندگى گراید، حاجت خود را بدرگاه خدای عز و جل عرضه دار و نماز استغفار را ترک مکن، و نماز استغفار دو رکعت است در هر رکعت حمد و«إِنّٰا أَنْزَلْنٰاهُ‌» را یکبار بخوان و بعد از قرائت ۱۵مرتبه بگو: استغفر الله. و سپس به رکوع که رفتى آن ذکر را ده مرتبه بگو و همانند نماز جعفر رضی الله، نماز را تمام کن که همه امورت ان شاء الله اصلاح شود.[۴]

نحوه خواندن نماز استغفار + برکات و معجزات نماز استغفار

توصیه به استغفار در روایات

روایت شده که شخصی به حضور امام رضا علیه السلام رسید آمد و از خشکسالی و قحطی به محضر ایشان شکایت کرد. امام رئوف در بیان راهِ حل فرمودند: استغفار کن. شخص دیگری به حضور ایشان آمد و از فقر و نداری گلایه کرد. آن حضرت فرمودند: استغفار کن. باز شخص دیگری به حضور ایشان آمد و از آن حضرت تقاضا کرد تا دعایی فرماید که خداوند فرزند پسری به او عطا نماید. امام، به آن شخص فرمودند: استغفار کن. همراهان با تعجّب از ایشان پرسیدند: این سه شخص با سه حاجت متفاوت، نزد شما آمدند و شما هر سه را به استغفار توصیه نمودید؟! حضرت فرمودند: من این توصیه را از نزد خود نگفتم. همانا من در این رهنمود از کلامِ خداوند الهام گرفتم و آن گاه ایشان آیات ۱۰- ۱۲ سوره مبارک نوح را تلاوت کردند: «فَقُلْتُ اسْتَغْفِرُوا رَبَّکُمْ إِنَّهُ کَانَ غَفَّارً* یُرْسِلِ السَّمَاءَ عَلَیْکُمْ مِدْرَارًا* وَیُمْدِدْکُمْ بِأَمْوَالٍ وَبَنِینَ وَیَجْعَلْ لَکُمْ جَنَّاتٍ وَیَجْعَلْ لَکُمْ أَنْهَارًا»؛ باز گفتم: به درگاه خدای خود توبه کنید و آمرزش طلبید که او بسیار خدای آمرزنده‌ای است. تا باران آسمان بر شما فراوان نازل کند. و شما را به مال بسیار و پسران متعدد مدد فرماید و باغهای خرّم و نهرهای جاری به شما عطا کند.[۵]

پیامبر اکرم صلی الله فرمودند: «درهای بلاها و گرفتاری ها را به کمک استغفار ببندید.»

قال على علیه السلام: «الذُّنوبُ الدّاءُ، و الدَّواءُ الاستغِفارُ، و الشِّفاءُ أن لا تَعودَ»؛ گناه بیماری است و داروی آن استغفار و درمانش بازنگشتن به آن است.[۶]

برکات و معجزات نماز استغفار

همانطور که گفتیم پیامبر اکرم صلوات الله، آنچنان این نماز را پر خیر و فضیلت می‌دانستند که فرمودند: در هنگام سختی و گرفتاری در امور زندگی، نماز استغفار برای طلب حوائج را رها مکن و خواسته ی خود را با خدای تعالی در میان بگذار تا امور بر شما سهل شود و از تنگنا و درماندگی در امان بمانید.

اسماعیل بن سهیل گوید: برای امام باقر علیه السلام نامه ای نوشته و مشکل خود را اینگونه عنوان کردم که گرفتار قرض و بدهی سنگینی شده ام، به گونه ای که همه ی فکرم را به خود مشغول کرده و آبروی مرا به خطر انداخته است.

ایشان در جواب نامه ی من نوشتند: «أَکْثِرْ مِنَ الإِسْتِغْفارِ وَ رَطِّبْ لِسانکَ بِقَراءَهِ «إِنّا أَنْزَلْناهُ»؛ زیاد استغفار کن و زبانت را به تلاوت سوره «اِنا اَنْزلناهُ» تر و تازه گردان و سوره قدر را مرتّب تلاوت کن .[۷] من چنین کردم و مشکلم برطرف شد.

روایت شده که در صورت خواندن نماز استغفار؛ «یصلح الله لک شأنک کله» یعنی خود خداوند با تمام جلال و جبروتش تمام شئونات زندگی ات را اصلاح خواهد کرد.

در باب رفع حوائج مادی و گذر از فقر و نداری و رسیدن به غنا، از آثار معجزه آسای این نماز، سخن فراوان گفته شده است. از جمله کلیپ های مشهور مربوط به نماز استغفار را میتوانید ببینید.

 

نماز استغفار در سیره بزرگان و عالمان دین

نماز استغفار آیت الله شاه آبادی

یکی از موارد معتبر برای کسانی که می‌خواهند صاحب فرزند شوند، نماز استغفار آیت‌ الله شاه‌ آبادی است. نماز استغفار آیت الله شاه آبادی همان نماز استغفاری است که از جانب پیامبر اکرم صلی الله سفارش شده است. علما و بزرگانی چون آیه الله بهجت و آیه الله شاه آبادی خواندن این نماز را وسیله‌ای معتبر برای افزایش رزق و روزی، گشایش در امور، طلب فرزند، بخشش گناهان، تسهیل در امر ازدواج و برطرف شدن مشکلات می‌دانند.

ایشان به شدت تأکید می‌کردند که حتماً این نماز را بخوانید، به ویژه در شب‌های باارزش قدر.

وی معتقد بود که بهترین زمان برای خواندن نماز استغفار به جهت داشتن فرزند، در آخرین ثلث شب است، اما چنانچه خواندن در این زمان ممکن نبود، در سایر اوقات نیز معتبر و مؤثر خواهد بود.

اساتید بزرگ دینی در رابطه با برکات و آثار باورنکردنی ذکر استغفار می فرمایند:« استغفار بندها و گرایش های بدی که برای ما اتفاق افتاده است را شستشو داده و پاک می کند. چنانچه اهل استغفار شویم، بسیاری از برکات و رزقهای مادی و معنوی ما گره خورده و محدود شده بود، به گونه ای باور نکردنی باز می شود. سند آن هم، روایات متعددی است که در این باب از معصومین علیهم السلام نقل شده است.»

آیه الله بهجت پس از بیان طریقه خواندن نماز حاجت به کیفیتی که ذکر شد، فرمودند اگر این نماز ده مرتبه خوانده شود، درهای رحمت و برکت خداوند به سوی مؤمنان گشوده می‌شود. اگر می خواهید در کارتان گره نیفتد و موفق باشید، تا می توانید استغفار کنید. اگر اثر نکرد، جوابگویش من هستم.

نماز استغفار برای اموات

علما و بزرگان دین بر این عقیده اند که استغفار برای میت نیز جایز است وآثار و ثواب آن به آنها می رسد و به ایشان سود می رساند و گناهِ او به خواست و اذن پروردگار بخشیده می شود تا هنگامی که از جانب شخص زنده، برای او استغفار و طلب آمرزش شود.

شخص مؤمن می‌تواند به هنگام خواندن نماز استغفار برای اموات و مردگانِ خود نیز دعا کند و از بارگاه خداوند متعال برای ایشان طلب آمرزش و مغفرت نماید.

البته برای شادی روح اموات و هدیه به ایشان، نمازی دو رکعتی برای شب جمعه سفارش شده که متفاوت از نماز استغفار است.

این نمازِ هدیه دو رکعت است که در روایت از شیخ عباس قمی، نحوه خواندن آن از این قرار است:

در رکعت اول، پس از خواندن سوره حمد، ۱۰ بار بگویید: «رَبَّنَا اغْفِرْ لِی وَ لِوَالِدَیَّ وَ لِلْمُؤْمِنِینَ یَوْمَ یَقُومُ الْحِسَابُ»

در رکعت دوم پس از خواندن سوره حمد، ۱۰ مرتبه ذکر «رَبِّ اغْفِرْ لِی وَ لِوَالِدَیَّ وَ لِمَنْ دَخَلَ بَیْتِیَ مُؤْمِنًا وَ لِلْمُؤْمِنِینَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ وَ لَا تَزِدِ الظَّالِمِینَ إِلَّا تَبَارًا» را تکرار کنید.

و در پایان نماز، ۱۰ مرتبه ذکر «رَبِّ ارْحَمْهُمَا کَمَا رَبَّیَانِی صَغِیرًا» را تکرار کنید.

حسن ختام

در پایان و برای حسن ختام، این بیانات آیه الله بهجت به خوبی می تواند حق مطلب را در مورد استغفار بیان نماید: «استغفار فقط به منظور توبه و طلب آمرزش از گناهان نیست بلکه هر جا که کم آوردی، حوصله نداشتی، ، پول نداشتی، گرفته بودی، باطریت تموم شد، تسبیح را بردار و صد مرتبه بگو استغفر الله ربی و اتوب الیه … تا آرام شوی.»

امید است با اقامه نماز استغفار، که همه ی ارکان آن به ذکر استغفر الله معطر شده است، به آرامشی الهی و رهایی از بند گرفتاری ها و مشکلات نائل شوید.

جهت مشاهده سایر مقالات و نوشته های نمازی میتوانید روی مقالات نمازی کلیک کنید.
کاری از تحریریه ستاد اقامه نماز

پی نوشت ها

  1. مقاله نماز جعفر طیار از همین سایت
  2. مکارم الأخلاق، ج۱، ص ۳۲۸
  3. همان، الباب العاشر فی الأدعیه و ما یتعلق بها و هو خمسه فصول الفصل الرابع فی نوادر من الصلوات  صلاه الاستغفار
  4. مکارم الأخلاق، ترجمه میرباقری، ج ۲، ص ۱۳۴
  5. ترجمه مهدی الهی قمشه ای
  6. میزان الحکمه، ج۴، ص۲۶۲
  7. عوالم العلوم و المعارف و الأحوال من الآیات و الأخبار و الأقوال، ج ۲۳، ص ۴۶۲

منابع

  • مفاتیح الجنان شیخ عباس قمی
  • مکارم الاخلاق حسن بن فضل طبرسی ، ص۳۲۸

نوشته های مشابه

۲۹ دیدگاه

  1. نماز گزار شکر پروردگار خویش را بجا می آورد،چگونه شخصی که شکر پروردگار خویش را بجای نمی‌آورد، شکر پدر مادر و دیگران را بجای آورد،ترک نماز به عمد باعث دوری بنده از خدا و رحمتهای خدا میشود

    1. سلام و احترام . قنوت یک امر مستحب هست و میتونید تو این نماز قنوت بگیرید یا نگیرید

      “پس از برخاستن از سجده دوم نیز ده مرتبه ذکر «استغفر الله» را تکرار می کنیم ” یعنی در رکعت دوم هم بعد از اینکه از سجده پاشدین ۱۰ تا استغار رو میگید و بعد تشهد

      1. من هم ۳ماه هست که این نماز رو هر روز بعد نماز عصر میخونم ولی گره های زندگیم باز نشد یعنی تاثیر خاصی ندیدم ولی با ایمان همچنان ادامه میدم

  2. باسلام
    من در هروعده بعد از نمازهای یومیه نماز استغفار رو بجا میارم
    ولی نمیدونم چرا اوضاع زندگیم بدتر میشه
    تا حالا چندین مرتبه امتحان کردم ب محض اینکه نماز رو نمیخونم اوضاع بهتر میشه مثلا هروقت شروع ب خوندن میکنم کلا رفتارم باشوهرم بد میشه این یکیشه
    نمیدونم حکمتش چیه ولی خیلی ناراحتم ازین تغییر خواستم بدونم دلیلش چی میتونه باشه

    1. سلام و احترام
      اولا اینکه در هر امری حتی مستحبات رعایت تعادل لازمه. اینکه در هر وعده نماز استغفار بخونید خوبه ولی شرایط خاص خودشو داره: مثلا تربیت و نگهداری از فرزندان به مشکل نخوره و هزار تا مورد دیگه … در حالت کلی سعی کنید اولویت بندی کارهاتون رو مدنظر بگیرید اینکه صرفا مشغول عبادت شید و باقی کارها بمونن نشه
      دوم به عنوان ی تجربه تعریف میکنم خدمتتون: فردی رو میشناسم که برای نماز صبح بیدار نمیشد و دلیلش هم این بود که بعد بیدار شدن برا نماز نمیتونم بخوابم. بالاخره بعد مدتی تصمیم به بیدار شدن و نماز صبح خوندن گرفت. اوایل خودشم میگف که همونطور که گفتم دیگه نمیتونم بخوابم . ولی بعد مدتی کلا قضیه حل شد و فراموش شد و الان نماز صبحشو میخونه و براحتی بعد نماز میخوابه:: مشکل جایی خودشو نشون میده ک برای انجام کار واجب یا مستحبی شیطان خودشو به هر دری میزنه تا این اتفاق نیفته یا به ثبات نرسه، چون اگه به ثبات برسه هم ثواب خیلی بیشتری میکنید و هم قدرت وسوسه اون در شما به مرور کمتر میشه ، پس طبیعیه که اوایل شروع هر کار خیری موانع زیادی جلوتون بذاره(داخل پرانتز از این جور تجربه ها خیلی شنیدم و فقط ی موردشو خدمتتون گفتم)
      سوم: همه موارد رو از نماز نبینید شاید واقعا خلق و خو تون بنا به دلایلی با همسرتون بد میشه. بگردید ببینید چرا اون روز بد حرف زدید، چرا اونطوری رفتار کردید و .. اگه خودتون مقصر بودید که سعی کنید اون رفتارتون رو تصحیح کنید و اگه خودتون مقصر نبودید هم با همسرتون در مورد اون اتفاق صحبت کنید و هم تلاش کنید رفتار متقابل شما در برابر چنین عملی نرم تر و ملایم تر باشه
      اگر جوابم کافی نبود میتونید سوالات این سبکی رو از مرکز تخصصی نماز در این آدرس بپرسید https://qunoot.net/App/knows.quests.list.php

    2. نماز تاثیری روی اموری که درکنترل شما است، ندارد. شما باید ابتدا خودتان را اصلاح کنید و به در این خیال نباشید که چون نماز خواندید، تمام رفتارهای شما هم درست می‌شود و غذاهایتان هم دیگر نمی‌سوزد یا شور و بی‌نمک نمی‌شود! یا دیگر نیاز به تربیت کردن بچه‌ها یا اصلاح و تعالی در رفتار خودتان ندارید. نماز استغفار برای اموری است که خارج از توان و قدرت بشر است مثل روزی یا دفع بلایای آسمانی.

    3. سلام بخونین بدون توجه به نتیجه
      عزیزم یکی از قشنگیای استغفار پناه اوردن برای پاک شدن الودگیهاست
      بدون توجه به نتیجه مدام بخونین مطمعن باشین که شما کار درست رو دارین انجام میدین اینجوری نتیجه به زیباترین شکل ممکن حتما جاری و نازل خواهد شد.

      1. سلام خدمت دوستان گرامی

        یک نکته ای خدمت دوستان عرض کنم ، وقتی ما بعد گناه، توبه میکنیم و نماز استغفار می خوانیم مثل این می مونه که مریض شدیم و نزد پزشک رفتیم ، همه می‌دونیم پزشک اون لحظه معجزه نمیکنه که خوب بشیم باید یک مراحلی مثل خوردن داروی تلخ و آمپول ..‌ رو باید طی کنیم و بعد گذشت دوره درمان کاملا سلامتمون رو بدست بیاریم

        پس استغفاری که انجام میدیم دارو است و شربت تلخی که باید بخوریم (قانون طبیعت یا کارما)

        بعد گذراندن این دوره انشالا برکات و روزی و سلامتی وارد زندگی مون میشه
        ما قصد نداریم با یک بار نماز خواندن معجزه بشه باید مداومت و استمرار داشت.
        پس

      1. سلام و عرض ادب
        پاسخ بنده به rn رو بخونید شاید حکمتش در همون جواب باشه
        و اینکه اگر شروع کردید بدون توجه به نتیجه باشه. ان شاء الله تداوم نتیجه میده.

      2. منم شده بعد استغفار مریض بشم یا مثلا دستم بره لای در گیر کنه. یا یکبار روزه گرفتم و شدیدا برای آمرزش نزدیکانم دعا کردم فرداش مریض شد. خودم فکر میکنم خدا گناهان را میبخشه اما لازمه برای صاف شدن بعضی حسابها یه پس گردنی هم بزنه. من پس گردنی هام را هم دوست داشتم و میدونم حقمه

  3. سلام من اینو میگم شاید به درد کسی خورد. من سال گذشته یک گناهی رو ترک کردم و همزمان قران خوندن ونماز شب و.. رو هم شروع کردم ولی افسردگیم خوب نشد علتش هم این بود که من پشت کنکور بودم و نمیتونستم خوب بخونم که کنکور قبول بشم ، پس باید اون سیستم مطالعه ام رو درست میکردم……………. در عوض من مدام از خدا گله میکردم که چرا من اینهمه کار خوب انجام میدم نمیتونم درسمو بخونم… (( و در نهایت متوجه شدم توحیدم هم ضعیفه و اعتراض به خدا آخرش کفره )) پس درکنار عمل به واجبات و مستحبات باید روش درست برخورد با مشکلاتمون روهم پیداکنیم

  4. عزیزان توی این دوره زمونه شیطان با درست کردن یه مشکل و یا یه دردسر جدید نمیزاره انسان به سمت نماز استغفار بره. ذهن خودتونو از فکرایی منفی پاک کنین و باور کنین این نماز خیلی خیلی اثرات شگفت داره من تجربه کردم

  5. سلام، یک سوال الان بعد از حمد ۱۵ مرتبه استغفرالله بگیم یا حمد وسوره قدر را بخوانیم بعد ۱۵مرتبه تکرار کنیم استغفرالله را
    ویک سوال دیگه اگر قنوت رو هم بخواهیم بخوانیم در قنوت هم ۱۰ مرتبه بگویم استغفرالله وبعد از قنوت هم ۱۰مرتبه؟

  6. سلام وقتتون بخیر آیا در روز زمان خاصی داره برای نماز استغفار یعنی مثلا بعد از نماز صبح ؟ یا قوایش بیشتر باشه.؟اخه درباره احکام مستحب آیه الله مکارم اینطوری گفتند :
    خواندن نماز مستحبی بین نماز صبح تا طلوع آفتاب چه حکمی دارد؟
    پاسخ :خواندن نماز مستحبی در این زمان کراهت دارد.
    کراهت داره یعنی ثواب کمتر درسته ؟

    1. آیت الله بهجت رحمه الله بهترین زمان برای استغفار را هنگام سحر، به خصوص سحرگاه روز جمعه می‌دانند. البته ایشان نماز استغفار را هر روز به هنگام سحر می‌خواندند.
      در حالت کلی هر زمانی خواستید بخونید فقط یکم ثوابش کمو زیاد میشه

  7. سلام یک سوالی داشتم مربوط به نماز استغفار نیست
    اما خب گفتم شاید اطلاعاتی داشته باشید
    ناخن خوردن ( از روی عادت بچگی) در ماه رمضان روزه رو باطل می‌کنه ؟

  8. با سلام
    نوشتین که ۱۰ مرتبه ذکر رو هنگام برخواستن از رکوع بگیم. این دقیقا کجا میشه؟! وقتی در حال بلند شدن از رکوع هستیم یا بعد از ایستادن کامل بعد از رکوع؟!

  9. سلام وقتتون بخیر
    باید بعد رکوع و هنگام برخاستن ذکرهای «سَمِعَ اللَّهُ لِمَن حَمِدَهُ» و «بِحَولِ اللَّه وَ قُوَّتِهِ اَقُومُ وَ اَقْعُد» رو هم بگیم و بعدش ۱۰ مرتبه استغفرالله یا فقط باید ۱۰ مرتبه استغفرالله بگیم؟

  10. سلام ببخشید من امشب نماز استغفار رو‌خوندم و اشتباهی در سجده بجای ۱۰بار استغفرالله ۱۲بار استغفرالله رو گفتم بنظرتون اشکال نداره و نماز من باطل نیست؟

    1. سلام و احترام. باطل نیست ولی در تعداد اذکاری که گفته شده ی حکمت و سری هست که اون تعداد رو گفتند
      سعی کنید تعداد رو رعایت کنید اگر دفعات بعدی خوندید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا