
به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان ایلام، اولین جلسه تخصصی اتاق فکر و هیأت اندیشه ورز نماز با حضور فیض اله رضایتی مدیر ستاد اقامه نماز استان ایلام و سایر اعضاء در روز دوشنبه سیام تیرماه بر گزار شد.
رضایتی در ابتدای جلسه تخصصی اتاق فکر و هیأت اندیشه ورز نماز ضمن توضیح و توجیه برنامه های فرهنگی و آموزشی نماز در سال جاری پیشنهاد داد پیرامون آسیب شناسی این موضوعات شامل، آسیب شناسی به خاطر بى توجّهى پدر وخصوصا مادران به حقیقت و جایگاه نماز، آسیب شناسی به خاطر بی توجهی به حقیقت و جایگاه نماز و ارائه راه کار ها در جهت رفع آسیب ها در اقامه نماز، چه عواملی در گرایش نسل جوان به دینداری و نماز موثر است؟بحث و تبادل نظر گردد.
مدیر ستاد اقامه نماز استان ادامه داد : نماز از بعد اجتماعی دارای جایگاه ارزندهای است؛ زیرا روابط و مناسبات انسانها با یکدیگر و ماهیت و جهتگیری جامعه را مشخص نموده و کیفیت ویژهای به آن میبخشد؛ لذا اگر انسان رابطه خود را با خداوند، به خوبی تنظیم و تصحیح کرد، موفق به تنظیم و بهبود رابطهاش با سایر انسانها خواهد شد.
وی افزود: در روایت از امام معصوم علیه السّلام آمده است که اگر فرد رابطه خود را با خداوند اصلاح کرد، خداوند رابطه او را با دیگران اصلاح خواهد نمود. از این عبارت نتیجه میگیریم که چون نماز تجلی رابطه مطلوب خالق و مخلوق است موجب مطلوبیت روابط اجتماعی مردم با یکدیگر خواهد شد.
رضایتی خاطرنشان کرد: استفاده از زبان و بیان هنر و ادبیات در ترسیم جذبهها و جلوههای نماز به ویژه از زندگی بزرگان و فرزانگان به صورت نمایشنامه، تئاتر، فیلم و میان پردههای نمایشی میتواند در عینی ساختن آثار این عبادت بنیادین، در نتیجه جذب جوانان مؤثر و سودمند تلقی شود.
محمدرضا ولد بیگیان معاون پرورشی آموزش و پرورش استان ایلام ضمن اعلام آمادگی و همکاری بی دریغ در راستای عملی نمودن برنامه های فرهنگی و آموزشی ستاد اقامه نماز استان، درباره اقدامات در راستای برگزاری نماز در مدارس گفت: اهم وظیفه تربیتی برنامه فراگیر پرورشی و فرهنگی مدارس، فعالیت محوری که مورد توجه خاص مدیران مدارس استان بوده و خواهد بود، موضوع اقامه نماز در مدارس است.
وی افزود: امروز دانش آموزان ما بیش از هر زمان دیگر نیازمند مشاوره هستند چرا که اگر از تربیت افراد غافل بشویم عواقب مطلوبی حاصل نخواهد شد.
حجت الاسلام تقوایی رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان اشاره کرد: پشتوانه نماز و سایر عبادات، اعتقادات محکم و پا برجاست. اگر نسل جوان از حیث اعتقادی و باورهای دینی، ساخته شوند و بینش صحیح و مستدلی در این مورد داشته باشند به طور طبیعی به لوازم و پیامدهای آنها نیز که نماز و نیایش است روی میآورند.
حجت الاسلام زنگنه از اساتید بومی نماز استان نیز بیان کرد: تقویت شناخت و معرفت نسل جوان نسبت به نماز، آثار اقامه و آثار ترک نماز و نقش محوری نماز نسبت به سایر عبادات میتواند منجر به پای بندی بیشتر به نماز شود.
وی در پایان جلسه تخصصی اتاق فکر و هیأت اندیشه ورز نماز بیان داشت: باید بررسی کرد که چرا در میان نوجوانان و جوانان برخى آنچنان که باید، به نماز اهمیت نمى دهند و یا اینکه چرا بعضى از آنان ارتباط چندانى با نماز ندارند و یا عده اى از نوجوانان و جوانان در حالیکه از خانواده مذهبى و مسلمان هستند نماز نمى خوانند؟ همه این گفته ها حاکى از آن است که شناخت لازم و آگاهى کافى از فضائل نماز و جایگاه آن در اسلام براى جمعیت کثیرى از نوجوانان و جوانان حاصل نشده است.