اخبارمقالات و یادداشت ها

یادداشت قائم مقام ستاد اقامه نماز به مناسبت سالروز رحلت بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز، همزمان با سالروز رحلت بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، امام خمینی(ره)، یادداشت سید احمد زرهانی قائم مقام ستاد اقامه نماز با عنوان«امام و احیای شریعت» منتشر شد.

متن یادداشت به شرح ذیل است:

امام و احیای شریعت 

در دوره استبداد ،مدیران و حاکمان به ترویج فرهنگ اساطیری و باستان باوری و غرب گرایی دامن می زدند و از رونق و عظمت دین می هراسیدند. لیکن طیف وسیعی از مردم به ارزشهای الهی دلبستگی داشتند و از رواج آلودگی های فرهنگی و سیاسی و اجتماعی رنج می کشیدند. قدرت سرکوبگر رژیم سلطنتی نفس ها را در سینه حبس کرده بود و مخالفت علنی با سیاستهای دربار هزینه سنگین داشت.در دهه های چهل و پنجاه شمسی عالمان و مبارزان متاثر از از اندیشه های تابناک امام خمینی رضوان الله علیه به روشنگری و فرهنگ سازی روی آوردند.

کم کم جوانه های بیداری و آگاهی در اذهان قامت کشید و حکومت استبدادی احساس خطر کرد.همانطور که ساواک شدت عمل و خشونت را بیشتر می کرد، در مقابل آزادی خواهان و دین باوران هم بر دامنه فعالیتهای انقلابی خود می افزودند.سازمان سیا هم از تکانهای انقلابی و نفوذ امام خمینی به هراس افتاد و راه کارهای جدیدی به دربار نشان داد که فایده ای نداشت.

امام خمینی با بیان اندیشه حکومتی و سیاسی ولایت فقیه با درایت زنگ پایان دوران شاهنشاهی و استبداد را به صدا درآورد و جهان را با احیای تفکر دینی و بازگشت به شریعت به اعجاب کشاند. در آن روزگار نظام لیبرال دمکراسی و سرمایه داری و نظام سوسیالیستی دنیارا تقسیم کرده بودند. طلوع خورشید دین در عصر مادیگرایی برای هردو ابرقدرت شرق و غرب غافلگیر کننده بود.

قدرتهای استکباری باهم تلاش کردند از امام خمینی و آرمانهای توحیدی او چهره ای قرون وسطایی و واپسگرا نشان دهند ولی منطق درخشان امام و اهتمام شاگردان و روشنگری ارادتمندان آن بزرگمرد توظئه ها را خنثی کرد. بتدریج امام خمینی به عنوان یک مصلح دینی و یک بیدارگر اقلیم قبله و محی الدین در جهان اسلام پرچم بیداری و آزادی را برافراشت و بذر جهان بینی توحیدی را در دلها افشاند.

به موازات پیشرفت نهضت اسلامی، ترفندها و دسائس استکبار و دربار بیشتر می‌گردید و آتش خشونت و خفقان شعله ور تر می شد. در آن هنگامه برجستگان حوزه و دانشگاه و اصحاب محراب و منبر و روشنفکران دینی با همت مضاعفی به تولید علم و تبیین ابعاد حکمرانی اسلامی متناسب با عصرجدید پرداختند و جنبه های آزادی خواهانه و مترقی و عدالت آفرین دین مبین اسلام را با زبان و ادبیات نو و متفاوتی تشریح کردند و بر نشاط و امید جامعه افزودند.

مردم که از استبداد و تفرعن دولت طاغوت بستوه آمده بودند، از اندیشه احیای شریعت با رویکرد مردم سالاری دینی استقبال کردند و پس از یک دوره کشاکش پرالتهاب انقلاب اسلامی به پیروزی رسید و دوران شاهنشاهی و استبداد کهن خاتمه یافت.

با آنکه از سپیده دم تشکیل جمهوری اسلامی استکبار به کارشکنی و مزاحمت پرداخت ،اما پیوند مقدس امام و امت موانع را برداشت و راه تحول را هموار کرد. امروز بازگشت به قران و عترت و سنت رسول الله صلی الله علیه و آله در ایران و جهان اسلام اسباب و مقدمات ایجاد تمدن نوین اسلامی را فراهم کرده است.

در سالگرد ارتحال امام خمینی رضوان الله علیه باید با نگاهی علمی و آسیب شناسانه نقشه راه آینده را ترسیم کنیم و بر اساس رهنمودهای حکیمانه رهبر فرزانه انقلاب اسلامی امام سیدعلی خامنه ای متع الله المسلمین بطول بقائه پایه های اتحاد ملی و انسجام اسلامی و پیشرفت و تعالی کشور را محکم کنیم.

ترویج فرهنگ و معارف نماز و بیان فلسفه آن و دفاع از ارزشها و تحکیم مبانی و اعتقادات دینی و حمایت از معاش نیازمندان و مستضعفان و صیانت از منزلت ملت و ولی نعمتان از اولویتهای حکمرانی اسلامی است.

فراموش نباید کنیم که امام خمینی و امام خامنه ای اگر توانسته اند کشتی انقلاب را از طوفانهای مهییب به سلامت به ساحل امن برسانند ، این موهبت برخاسته از تمسک بحبل الله و درآویختن بحبل المتین ولایت عظمای الهی بوده است. این رهبران پارسا و متهجد در سخت ترین شرایط با الهام از فرمان الهی” واستعینوا بالصبر والصلوه ” از راه استعانت از نماز و استقامت بر مشکلات فائق آمده اند و استمرار و شکوفایی انقلاب در پرتو تعبد و پرستش عارفانه خداوند عزیز میسراست و دولتمردان و آحادملت به این حقیقت نورانی باید عنایت داشته باشند.

 

سیداحمد زرهانی

قائم مقام ستاد اقامه نماز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا