داستان و روایات

قسمت چهارم داستان و روایات کوتاه نمازی – خرمای ضد حال!

.قسمت چهارم داستان و روایات کوتاه نمازی با نام خرمای ضد حال!  برگرفته از کتاب قصه های نماز، نوشته عباس عزیزی با مرجعیت از کتاب سیمای فرزانگان، صفحه ۱۶۹ خدمت حضورتان تقدیم میگردد.

خرمای ضد حال!

یکی از بزرگان گفت: وقتی شد که من حال نماز شب خواندن نداشتم و از عبادت و نماز و رابطه ی با خدا لذت نمی بردم و علتش را هم نمی دانستم و هرچه گریه و زاری و التماس می کردم به جایی نمی رسید.

بالاخره شبی در عالم خواب به من گفته شد: کسی که خرمای حرام، بخورد دیگر از عبادت لذت نمی برد. از خواب برخاستم و فکر کردم دیدم همان طور است. من برای خریدن خرما رفته بودم و وقتی که صاحب مغازه خرما را به من داد، می دیدم یکی از خرماها نرسیده است.  من بدون اجازه صاحب مغازه آن خرما را برداشتم و روی خرماهایش گذاشتم و یک خرمای خوب برداشتم و آن خرما را خوردم پس از آن حال معنوی از من گرفته شد….

احادیث مربوط به داستان

  • پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله: لقمه حرام، ایمان را از انسان سلب می‌کند. (مواعظ عددیّه، ص ١۵٣)
  • رسول خدا صلی الله علیه و آله: کسی که مال حرامی را بخورد، هر چند اندک باشد، خداوند هیچ عملی از او قبول نمی‌کند، چه واجب باشد، چه مستحب. (بحار، ج ١٠٣، ص ١۶)
  • امیرالمومنین علی علیه السلام: بزرگترین حسرت روز قیامت، حسرت خوردن کسی است که مالی را از راه غیر حلال به دست آورد و برای فرد دیگری به ارث بگذارد، و او آن را در راه اطاعت و بندگی خدا صرف کرده و به واسطه آن وارد بهشت گردد و اولی بواسطه آن مال حرام ( نخورده) وارد جهنم گردد.

کلام آخر

از روایت مذکور و احادیثی که مانند آن بسیار است. به راحتی میتوان نتیجه گرفت که آثار مال حرام بسیار بیشتر از آن است که در فکر و ذکر شخص بگنجد.

خوردن و کسب مال حرام باعث میشود:

  • نماز و عبادات وی قبول نگردد و در نتیجه حس و حال عبادت از وی گرفته شود
  • خوردن مال حرام دست اندازی در مال دیگران است و علاوه بر اینکه باعث بوجود آمدن حق الناس میگردد، قساوت قلب می آورد.
  • باعث لعن و نفرین فرشتگان میشود.
  • عبادات وی از مانند ساخت ساختمانی روی آب یا ماسه است.(همانقدر سست و بدرد نخور)
  • از ورود به بهشت منع میشود.
  • محروم از شفاعت اهل بیت در قیامت خواهد شد.
  • و….

بهتر است همواره در طول زندگی خود، خط قرمزی به دور مال حرام کشیده و از آن دوری گزینیم و در صورت داشتن مالی شبهه دار، سعی بر برگرداندن آن به صاحبش و یا رد مال کنیم. چه بسیار افرادی بودند که بخاطر راحتی فرزندانشان و آینده آنان، خود را به آلوده به مال حرام کردند و با اینکه از آن استفاده ی چندانی نداشتند، در آن دنیا عذاب این مال کشیدند و خواهند کشید. نکته دردآورتر این خواهد بود که خانواده و فرزندانش از وی بخاطر خوراندن مال حرام، گله و شکایت خواهند داشت……..

آرشیو داستان ها و روایات کوتاه نمازی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا