اخبارگفتگوها

نیایش و اقامه نماز انسان را از مسائل مادی جدا می کند

مشاور رئیس دانشگاه شهید بهشتی: برای مقید بودن به نماز نیاز به اراده قوی است وقتی انسان اراده می کند نماز اقامه کند تنبلی و سستی را پشت سر قرار می دهد و اراده خود را تقویت می کند.

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز، دکتر علی حائری عضو هیات علمی دانشکده پزشکی دانشگاه شهید بهشتی، در گفتگو با خبرنگار مدیریت روابط عمومی، با اشاره به نقش نماز در سلامت و تندرستی انسان گفت: حرکاتی که در نماز انجام می شود از نظر پزشکی برای بدن مفید است. وقتی انسان در طول روز این حرکات را در هنگام رکوع و سجود انجام می دهد سلامتی مفاصل زانو، مچ پاها، گردن و کمر و دیگر جوارح بدن را در پی دارد.

وی با بیان اینکه تحقیقات پزشکی نشان داده است که زمان پیش بینی شده برای هر رکوع و سجده برای گردش خون مفید است، گفت: اگر انسان ها به اقامه نماز در طول عمر خود ادامه دهند در هنگام کهولت سن با مشکلات جسمانی کمتری مواجه می شوند.

حائری به آثار معنوی اقامه نماز و نیایش اشاره کرد و گفت: در هنگام نیایش انسان از بسیاری روزمرگی ها و فشارهای ناشی از استرس و اضطراب های زندگی دور می شود. همه انسان ها در طول زندگی خود با مشکلات متعددی مواجه هستند و همانطور که خداوند در قرآن کریم فرموده است: «یا أَیُّهَا الإِنسان‌ُ إِنَّک‌َ کادِح‌ٌ إِلی‌ رَبِّک‌َ کَدحاً‌-‌ ای‌ انسان‌؟ تو ‌در‌ راه‌ پروردگارت‌ رنج‌ فراوان‌ می‌کشی‌» از اینرو انسان تا زمان لقا به سوی پروردگارش در سختی خواهد بود و این سختی جز با نیایش و عبادت آسان نخواهد شد.

مشاور رئیس دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: همچنین خداوند در آیه ۱۴ سوره طه می فرماید« انَّنِیٓ أَنَا ٱللَّهُ لَآ إِلَٰهَ إِلَّآ أَنَا۠ فَٱعۡبُدۡنِی وَأَقِمِ ٱلصَّلَوٰهَ لِذِکۡرِیٓ» وقتی انسان برای یاد خداوند نماز اقامه کند، از مسائل مادی جدا شده و این رهایی از نظر سلامتی برای انسان مفید است. تحقیقات پزشکی نشان می دهد رهایی از مسائل و مشکلات موجب ترشح هورمونی می شود که موجب بازسازی بدن می شود که پزشکان از آن به عنوان «برگشت به طبیعت صحیح» یاد می کنند.

وی با بیان اینکه نیایش و اقامه نماز انسان را از مسائل مادی جدا می کند و هنگامی که انسان با خدا خلوت کرده و به چیزی جز او فکر نمی کند، مغز فرصت استراحت دارد، گفت: انسان با توجه صحیح معنوی و جدا از اطرافیان و اتفاقات اطراف به نیایش می پردازد و به مرحله لقا الی الله می رسد و همین به رهایی انسان از مشکلات کمک می کند.

حائری با یادآوری اینکه اقامه نماز در پنج نوبت نیز آثار مهمی برای سلامتی انسان دارد، گفت: انسان در نماز صبح بعد از بیداری و مرور مشکلات روزمره با اتصال به خداوند و استراحت مغز خود را به نیمه روز می رساند و در بعد از اقامه نماز ظهر و عصر بدن را برای تحمل روزمرگی های نیمه دوم روز آماده می کند و بعد از اقامه نماز مغرب و عشا خود را برای استراحت شبانه آماده و بدن فرصت بازسازی پیدا می کند.

رئیس گروه بین المللی و اطلاعات بین المللی سلامت فرهنگستان علوم پزشکی بُعد دیگر اقامه نماز را مُقید بودن عنوان کرد و گفت: برای مقید بودن به نماز نیاز به اراده قوی است وقتی انسان اراده می کند نماز اقامه کند تنبلی و سستی را پشت سر قرار می دهد و اراده خود را تقویت می کند که این روحیه برای انجام کارهای انسان نیز مفید است.

حائری افزود: در ادیان دیگر نیز از شیطان برای سست کردن اراده انسان سخن به میان آمده است. شیطان همواره تلاش می کند افکار پلید، ناامیدی، ناراحتی و نگرانی را به انسان القا کند که همین موجب استرس و اضطراب انسان در طول روز می شود.

به گفته وی، وقتی انسان از معنویت دور شود درگیر آثار مخرب و ناامید کننده خواهد شد و همین افکار موجب ناراحتی روحی و روانی انسان شده و مشکلات زندگی را دوچندان می کند در حالی که توجه به خدا در نماز و نیایش راهکار خوبی برای دوری از این افکار مخرب خواهد بود.

عضو کمیسیون اخلاق نظام پزشکی با بیان اینکه مغز مسئول کنترل تمام اعمال و حرکات بدن است و مغز سالم، بدن سالم می سازد، گفت: اعصابی که از مغز انسان نشات گرفته در تمام بدن وجود دارد و کنترل حرکات بدن را برعهده دارد. اقامه نماز و قطع ارتباط با دنیای مادی فرصتی برای استراحت مغز فراهم می سازد و در این بازه زمانی بدن به حالت نرمال برمی گردد.

عضو سازمان جهانی بهداشت در منطقه و فرامنطقه ادامه داد: یافته های علم بیولوژی و زیست شناسی نشان داده است ورزش موجب ترشح ماده فرح بخش در بدن می شود که نشاط و شادی را به دنبال دارد و در هنگام نماز که عضلات و ماهیچه های بدن درگیر هستند نیز موجب ترشیح این ماده در بدن و ایجاد نشاط و شادی در بدن فرد نمازگزار می شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا