اخبارایلام

برنامه‌های دهه فرهنگی ترویج معارف نماز و مسجد استان ایلام تشریح شد

مدیر ستاد اقامه نماز استان ایلام در مصاحبه با خبرگزاری جمهوری اسلامی، برنامه‌های دهه فرهنگی ترویج نماز و مسجد استان ایلام را تشریح کرد.

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان ایلام، فیض اله رضایتی مدیر ستاد اقامه نماز استان در دیدار با عظیم پیرانی مدیر خبرگزاری جمهوری اسلامی واحد ایلام(ایرنا) در روز سه شنبه بیست و چهارم مردادماه، برنامه‌های دهه فرهنگی ترویج معارف نماز و مسجد را تشریح کرد.

در ابتدای این نشست رضایتی ضمن تبریک روز خبرنگار گفت: خبرگزاری ایرنا همواره همکار و همیار ستاد اقامه نماز در امر توسعه و ترویج فرهنگ نورانی نماز در امر خبر و فضای مجازی بوده است. این روز را خدمت شما و تمامی همکارانتان صمیمانه تبریک عرض می‌کنم. نسل امروز نیاز دارد که معارف غنی و ناب اسلامی برایشان تشریح شود. قلم قداستی دارد و چه خوب است که این قلم برای تشریح مسائل دینی و نمازی به کار گرفته شود.

مدیر ستاد اقامه نماز استان در خصوص دهه ترویج معارف نماز و مسجد توضیح داد و گفت: این دهه بمناسبت ۲۱ مرداد که سالروز تاسیس ستاد اقامه نماز است لغایت ۳۰ مرداد که به عنوان روز جهانی مسجد شناخته می‌شود نامگذاری شده است. وظیفه اصلی ستاد اقامه نماز ترویج و توسعه فرهنگ نماز می‌باشد. این ستاد در سه بعد برای توسعه و ترویج فرهنگ نماز تلاش می‌کند. این بعدها شامل حوزه فرهنگی، آموزشی و نظارت و ارزیابی می‌باشد.

وی افزود: در بعد فرهنگی، مسائل فرهنگی، مسابقات کتابخوانی، تجهیز کتابخوانه‌ها و  انتشار صدها کتاب با موضوع نماز در سطح کشور انجام می‌پذیرد. سعی شده است که در هر استان یک کتابخوانه تخصصی نماز دایر شود و این امر در استان ایلام به مناسبت فرارسیدن دهه ترویج فرهنگ نماز و مسجد در حال پیگیری است.

رضایتی ادامه داد: در بعد آموزشی نیز عموماً در سطح آموزش و پرورش و در سطح ادارات برنامه‌های آموزشی مختلفی داریم که در طول سال انجام می‌پذیرد. البته که بیش از ۷۰ درصد کار ما با آموزش و پرورش است زیرا اگر فرهنگ نماز در سطح آموزش و پرورش و برای کودکان نهادینه شود بسیاری از مشکلات ما رفع خواهد شد.

این مقام مسئول در بعد نظارت و ارزیابی توضیحاتی را ارائه کرد و گفت: در این حوزه نظارت بر نمازخانه‌های بین راهی یکی از فعالیت‌های شاخص است. استان ایلام حدود ۵۰ نمازخانه بین راهی دارد که مستمراً مورد بازدید و بررسی قرار می‌گیرند. با توجه به این که استان ایلام در مسیر تردد زائرین اربعین حسینی قرار دارد، نظارت بر نمازخانه‌های بین راهی اهمیت دو چندانی پیدا می‌کند چون گردشگری که از استان ایلام عبور می‌کند عموماً گردشگر مذهبی است و اولین زیرساختی که نیاز دارد بحث سرویس بهداشتی و نمازخانه است.

مدیر استان ادامه داد: شکر خدا این امر با همکاری استاندار و مسئولین استانی در دست کار است و کارهای خوبی انجام گرفته است. از مسیر حمیل تا مرز مهران نمازخانه‌های خوبی ساخته شده است و همه نمازخانه‌ها و مساجد از جهت داشتن مهر نماز، نظافت فرشینه و برگزاری نماز جماعت مورد بازرسی قرار گرفته‌اند.

وی افزود: برگزاری مسابقه کتابخوانی با موضوع نماز که بصورت مرکزی انجام می‌پذیرد از دیگر برنامه‌ها است. فراخوان این مسابقه با موضوع نماز در سیره و سخن امام رضا(ع) منتشر شده است و در اختیار تمامی دستگاه‌های اجرایی استان و خبرگزاری‌ها قرار داده شده است.

رضایتی ادامه داد: از دیگر برنامه‌ها آغاز فراخوان سی‌امین اجلاس نماز است. یکی از برکاتی که ستاد اقامه نماز داشته است ۲۹ پیام مقام معظم رهبری است که به هرکدام از اجلاس‌های نماز ارسال شده است. ما اگر بتوانیم هرکدام از این پیام‌های غنی و کارشناسی را بصورت دقیق در دستگاه‌ها و در سطح جامعه بصورت محتوایی اجرایی کنیم خیلی از دغدغه‌های فرهنگی ما برطرف می‌شود.

این مقام مسئول اشاره کرد: برپایی کتابخوانه تخصصی نماز در سطح استان در دستورکار است و کتاب‌های آن تهیه شده و بزودی افتتاح خواهد شد. تلاش‌هایی که صورت گرفته باعث شده که ما امروز در تمامی سطوح کتاب نمازی داشته باشیم. از سطح مهدکودک گرفته تا دانشگاه و حتی کتبی با عنوان نماز و اقتصاد و بازار.

رضایتی خاطر نشان کرد: برنامه بعدی تشریح دستاورد‌های سی ساله ستاد اقامه نماز در دهه ترویج فرهنگ نماز و مسجد است. یکی دیگر از برکات ستاد اقامه نماز این است که اگر ما توجه کنیم در مسیرهای مواصلاتی ما هرجایی که برویم یک نمازخانه یا مسجد وجود دارد. هر اداره‌ای که مراجعه کنیم دارای نمازخانه است. تاکید ستاد اقامه نماز این است که نمازخانه‌ هر اداره باید از اتاق مدیرکل شکیل‌تر باشد چرا که خانه خدا زیباترین مکان برای هر انسان است.

مدیر ستاد اقامه نماز با اشاره به اینکه اساس زیبایی مسجد و نمازخانه به حضور نمازگزار است گفت:  فلسفه وجودی این اماکن به حضور نمازگزاران است. ما باید تلاش کنیم که فرهنگ حضور در مسجد نهادینه شود. سه اصل در بحث مساجد مورد نظر است. نماز اول وقت، نماز جماعت و در نهایت نماز در مسجد. ما اگر بتوانیم به مردم نشان دهیم که سود اقامه نماز در مسجد و بار معنوی این امر چقدر عظیم است، قدم بزرگی برداشته‌ایم. البته که باید در خصوص حضور جوانان و نوجوانان در مسجد بسیار کار شود.

رضایتی افزود: ما در بیش از ۵۰ درصد از مساجد استان نماز جماعت داریم. اما این آمار خوبی نیست. وقتی بستر وجود دارد باید نماز نیز بصورت جماعت اقامه شود که البته در این بحث دارد کار می‌شود و یکسری زیرساخت مخصوصاً در سطح روستاها نیاز است که باید ساخته شود.

مدیر ستاد اقامه نماز ایلام در پایان به اهمیت حضور رسانه‌ها در جبهه توسعه و ترویج فرهنگ نماز اشاره کرد و گفت: انتظار ما این است که خبرگزاری ایرنا واحد ایلام همانگونه که همواره دغدغه نماز داشته است، در دهه توسعه فرهنگ نماز و مسجد نیز پرچمدار رسانه‌ها در بحث ترویج و توسعه فرهنگ نماز باشد.

منبع: ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا