اخبارحوزه ریاست

تبدیل شدن اختلاف به تفرقه، خطر جنگ را به همراه دارد

قائم مقام ستاد اقامه نماز با تأکید بر ضرورت اقدام مسلمانان برای حل وفصل هوشمندانه اختلافات در محیط‌های علمی هشدارداد، درصورتی که اختلاف تبدیل به تفرقه شود، احتمال تبدیل شدن آن به جنگ بسیار زیاد خواهد بود.

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز، سید احمد زرهانی، قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور در وبینار سی و هفتمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی، با اشاره به این که پدیده جنگ و صلح در جهان اسلام در چهارده قرن گذشته مورد توجه بوده و گاهی مسلمانان به دلایل مختلفی مانند اختلافات ارضی، قومیتی، نژادی و زبانی درگیری‌هایی با هم داشته‌اند، تأکید کرد: در چهارصد سال اخیر که استعمار شکل مدرنی برای دخالت در سرنوشت کشورهای اسلامی به دست آورده، نوع جنگ‌ها متفاوت شده است.

وی با بیان این که همه جنگ‌ها یک فایده عام برای استعمارگران داشته‌است، تأکید کرد: «استعمارگران از راه ایجاد تفرقه، منافع متنوعی را برای خودشان در جریان جنگ‌ها در جهان اسلام تعریف می‌کنند.

زرهانی افزود: اینکه گفته‌اند «تفرقه بینداز و حکومت کن» یک سخن بیهوده سیاسی نبوده، بلکه مبنا و آثار و تبعات داشته است.

قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور خاطرنشان کرد: هر جنگی که در دنیای اسلام اتفاق افتاده، اعم از جنگ‌های قرن هجده، نوزده، بیست، فروپاشی عثمانی در جنگ جهانی اول، از دست رفتن اندلس در اثر جنگ‌های داخلی و جنگ‌هایی که الآن در قرن بیست و یکم در حال وقوع است، ۹۹ درصد ریشه در تدابیر و تدلیس استعمارگران دارد و آنها با مکر و حیله و با نفوذ و برنامه‌ریزی، زمینه را برای وقوع جنگ مساعد می‌کنند.

بهره‌بردار اصلی جنگ‌ها، جریان‌های استعماری هستند

وی با اشاره به تحولات کنونی سودان گفت: «در جنگ‌هایی که اتفاق می‌افتد، سر رشته دست استعمار است و استعمار، منافع تعریف شده‌ای برای این جنگ‌ها دارد، لذا ممکن است علل اولیه جنگ‌ها اختلافات قومی، سیاسی، جنگ قدرت و جنگ منافع باشد، اما بهره بردار اصلی، جریان‌های استعماری هستند.

سید احمد زرهانی خاطرنشان کرد: «معمولاً جنگ‌ها دو مقدمه دارد، مقدمه اول، اختلاف است و مقدمه دوم، تفرقه.

وی افزود: اختلاف فی نفسه چیز بدی نیست، به صورتی که اگر ما با هم اختلاف‌نظر داریم، این اختلاف نظرها ممکن است در اثر مباحثه مرتفع بشود و یا حداقل بزرگتر هم نشود. خداوند ما را به گونه‌ای آفریده که مثل هم نیستیم و این اختلافات وجود دارد و در پرتو هدایت الهی، این اختلافات قابل رفع شدن هستند.

زرهانی با هشدار درباره این که اگر اختلاف تبدیل به تفرقه شود، احتمال تبدیل شدن آن به جنگ بسیار زیاد است، خاطرنشان کرد: «مسلمانان باید با هوشمندی، اختلافات را در محیط‌های علمی حل و فصل کنند؛ مانند اختلاف شیعه و سنی، عرب و ترک، ایرانی و غیرایرانی، اختلاف دو همسایه، دو کشور و اختلاف درباره آب، خاک و معادن.

مسئله اصلی جهان اسلام “صلح” است

قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور، مسئله اصلی جهان اسلام را “صلح” دانست و گفت: «صلح در دنیای اسلام یک پدیده مبارک است و عرب‌ها از کلمه سلام برای صلح استفاده می‌کنند..

زرهانی با اشاره به این که صلح و سلام دستاورد دین مبین اسلام است، تأکید کرد: «اصل اسلام برای ایجاد مفاهمه، همدلی، تسلیم شدن در مقابل خداوند و همکاری است و صلح فی نفسه پدیده مبارکی است؛ اما صلح به اضافه تعاون پدیده بسیار مبارکی است، «تعاونوا علی البر و التقوا» ما وقتی در کشورهای اسلامی با هم در صلح هستیم، باید ببینیم از ظرفیت صلح چگونه می‌توانیم استفاده کنیم.

وی با اشاره به سخنان قبلی خود درخصوص این که دشمن از ظرفیت جنگ برای تأمین منافع استعماری خودش و غارت معادن، منابع، فروش اسلحه استفاده می‌کند، خاطرنشان کرد: «در صلح هم ظرفیت‌هایی وجود دارد که یکی از ظرفیت‌های آن تعاون است».

زرهانی خاطرنشان کرد: «بسترهای تعاون، متعدد هستند و کشورهای اسلامی می‌توانند بازار مشترک داشته باشند، امروز هم که خرید و فروش از طریق فضای مجازی میسر است، این بازار می‌تواند به صورت آنلاین در تمام دنیای اسلام مدیریت شود و کشورهای اسلامی با استفاده از اپلیکیشن‌ها و نرم افزارها، سازماندهی و برنامه‌ریزی درست یک بازار آزاد را داشته باشند و از طریق ارسال مراسلات، محموله‌ها را در اختیار هم قرار بدهند».

باید یک اتحادیه گردشگری دنیای اسلام داشته باشیم

قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور هم به ظرفیت گردشگری در دنیای اسلام اشاره کرد و گفت: در ایران، مصر و عربستان، هم زمینه‌های زیارتی و هم سیاحتی متعددی وجود دارد، برخی از کشورها آثار باستانی خیلی خوبی دارند و بعضی مناظر طبیعی دارند.

وی افزود: ما باید یک اتحادیه گردشگری دنیای اسلام داشته باشیم، همانطور که اتحادیه رادیو و تلویزیون‌ها داریم.

زرهانی خاطرنشان کرد: باید یک اتحادیه گردشگری داشته باشیم و بدون ویزا هر مسلمانی مجاز باشد از همه کشورهای اسلامی، دیدار کند.

همکاری کشورهای اسلامی در مسائل علمی

زرهانی به زمینه همکاری کشورهای اسلامی در مسائل علمی اشاره کرد و گفت: «ایران اکنون در زمینه موشکی، فضایی، مطالعات ژنتیک و طب، کشوری پیشرفته است.

منبع: خبرگزاری تقریب

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا