احکام نماز

میزان پوشش مرد و زن هنگام نماز خواندن

ایستادن در مقابل عظمت الهی و برای اقامه نماز، یکی از بهترین اعمال است که باید حداقل شرایط لازم برای میزان پوشش در نماز رعایت شود. با ما همراه باشید تا در این مقاله احکام مربوط به میزان پوشش مرد و زن هنگام خواندن نماز را بررسی کنیم.

میزان پوشش مرد هنگام نماز

حداقل پوشش لازم هنگام خواندن نماز برای آقایان بنابر نظر عمده مراجع و فقها، لباسی می باشد که عورتین مرد را پوشش دهد. البته بهتر است از بالای ناف تا زانو را نیز بپوشاند. با توجه به همین حکم، پوشیدن شلوارک، زیر پیراهن و لباس هایی از این قبیل برای خواندن نماز اشکالی ندارد.

البته باید به این نکته توجه داشت که حاضر شدن در مقابل پروردگار بهتر است با مناسب ترین لباس انجام شود، قطعا وقتی به ملاقات فرد مهمی میرویم سعی بر داشتن بهترین و تمیزترین پوشش میکنیم. بهترین حالت این است که وقتی میخواهیم برای اقامه نماز و عبادت به درگاه الهی حاضر شویم با لباسی مناسب به اقامه نماز بپردازیم.

میزان پوشش زن هنگام نماز

طبق نظر اکثر فقها و مراجع تقلید، حداقل پوشش برای خواندن نماز بانوان، باید به مقداری باشد که تمام بدن را بپوشاند و تنها قرص صورت، دست ها تا مچ و پاها تا ساق میتواند بدون پوشش باشد.

البته آیت الله زنجانی و آیت الله تبریزی در مورد حداقل پوشش برای نماز این نظر را دارند که روی پاها نیز باید پوشانده شود.

اگر برای نماز هیچ پوششی نداشتیم چه کنیم؟

اگر آقایان نتوانند هیچ گونه لباس یا پوششی پیدا نکنند تا بتوانند حداقل پوشش لازم را ایجاد کنند باید حداقل با علف و برگ درختان عورتین خود را بپوشانند. البته باید به این مورد توجه کرد این حکم فقط برای شرایطی است که هیچ گونه لباسی نتوان پیدا کرد.

حکم نماز خانم نمازگزاری که بدن خود را از داخل ببیند ولی از بیرون پوشش کاملا رعایت شده باشد

عمده مراجع تقلید در این باره گفته اند که اگر پوشش از بیرون به اندازه کافی باشد و بدن دیده نشود. نماز صحیح است. البته باید به این مورد توجه داشت که چادر بقدری نازک یا توری نباشد که از بیرون دیده شود. علاوه بر این آیت الله سیستانی گفته اند که بدن خود نمازگزار خانم نیز از خودش باید پوشیده شود.

میزان پوشش مرد و زن هنگام نماز خواندن

سایر احکام درباره میزان پوشش در نماز

  • چانه عضوی از صورت است و پوشاندن آن واجب نیست، اما پوشاندن زیر چانه برای بانوان واجب است.
  • در صورت وجود نامحرم، بانوان باید پاها را تا مفصل ساق بپوشانند.
  • اگر هنگام نماز متوجه شود که بخشی از پوشش کامل نبوده، مثلا کمی از موها بیرون باشد باید فورا آن را بپوشاند و نمازش صحیح است. البته نظر آیت الله بهجت و خراسانی در این مورد بدین گونه است که بنابر احتیاط واجب باید نماز را تمام و از نو بخواند.
  • اگر در نماز انسان عمدا حداقل پوشش لازم را رعایت نکند و بخشی پوشیده نشود نماز باطل است.
  • اگر نمازگزار بعد از نماز بفهمد که در نماز پوشش واجب را نداشته، نمازش درست است.
  • برای بانوان، پوشانیدن موهاى مصنوعى و زینتهاى پنهانى (مانند دستبند و گردنبند) نیز لازم است.

کلام آخر

مطالب گفته شده در مورد میزان پوشش مرد یا زن هنگام خواندن نماز سعی بر کامل بودن و پوشش تمامی احکام بوده و عمده مراجع چنین فتوایی را صادر کرده اند. اما جهت اطمینان میتوانید از نظر مرجع تقلید خود مطمئن شوید . همچنین باید به این نکته توجه داشته باشیم که نباید دنبال پیدا کردن حداقل پوشش برای خواندن نماز باشیم و سعی بر داشتن پوششی مرتب و کامل هنگام نماز داشته باشیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا