اخبارخراسان رضوی

باید بتوانیم نسل آینده را با دانش، تعهد و توانمند برای اداره‌ آینده‌ کشور تربیت کنیم

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز خراسان رضوی، در آستانه سال تحصیلی جدید روابط عمومی ستاد با مدیر ستاد اقامه نماز خراسان رضوی در خصوص توسعه و ترویج فرهنگ نماز در بین دانش آموزان، در روز شنبه سی و یکم شهریورماه به گفتگو پرداخت.

حجت الاسلام و المسلمین سبحانی نیا مدیر ستاد اقامه نماز خراسان رضوی که خود معلم تعلیم و تربیت بوده است در ابتدا آغاز سال تحصیلی ماه مهر و مهربانی را به معلمین، مربیان و روحانیونی که در آموزش و پرورش فعالیت دارند تبریک گفت و یادآور شد: باید بتوانیم نسل آینده را با دانش، تعهد و توانمند برای اداره‌ آینده‌ کشور تربیت کنیم.

وی در ادامه چند نکته را یادآور شد و گفت: اگر بخواهیم نظام تعلیم و تربیت کارآمدی بیش از آنچه که امروز دارد داشته باشیم لازم است روی تغییر و تکمیل باورها کارکنیم در شعار انقلاب می گوییم جمهوری اسلامی یعنی ما باید هم جمهوریت را خوب درک کنیم و هم اسلامیت را که اگر از راس هرم تا قاعده و بالعکس می‌خواهیم مدیریت کنیم معیار و شاخص ما حفظ و تقویت این دو عنصر باشد.

سبحانی نیا افزود: باید در تعلیم و تربیت آرمانی فکر کنیم یعنی نسل ایده‌آل ما باید مد نظر باشد ولی وقتی می خواهیم این بنا را شکل دهیم و به قله برسیم واقعیت‌ ها را فراموش نکنیم آرمانی بی اندیشیم ولی کار را با واقعیت‌ ها پیش برد این نکته خیلی مهم است یعنی نه خیلی آرمان‌گرایی و نه مایوس از همه چیز که بگوییم امکان‌پذیر نیست.

مدیر ستاد اقامه نماز خراسان رضوی ادامه داد: گاهی وقتا آدم یک نسلی را می‌بیند میگوید ایده‌آل اما واقعیت‌ ها هم چیز دیگری است باید خانواده ها نه همه چیز را تمام‌ شده فکر کنند نه مایوس. پزشک باید در برخورد با یک بیمار امیدوار به بهبودی بوده ولی شرایط روحی و شرایط جسمی یک بیمار را هم برای طبابت مد نظر قرار گیرد.

وی اظهار کرد: بدانیم تربیت یک نسل حاصل یک سیستم است یعنی اگر خانواده، جامعه در تعلیم و تربیت به آموزش و پرورش کمک نکند و در داخل مدرسه همه‌ قسمت‌ ها هدف واحدی نداشته ‌باشند با تلاش یک فرد یا یک بخش نمی‌توان آن آرزو و هدف محقق شود باید ما تلاش کنیم همچنان که معلم، مربی، روحانی در مدرسه تلاش می‌ کند باید سیستم تعلیم و تربیت با تلاش و سطح کار هماهنگ باشد.

سبحانی نیا فرهنگی بازنشسته آموزش و پرورش اضافه کرد: باید بین سیاستگذاری و مرحله‌ اجرایی تعامل و یک هماهنگی وجود داشته باشد اگر در تعلیم و تربیت در مدرسه از عدالت و انصاف برای نسل آینده حرف می‌زنیم باید در بازار و در سیستم اجرایی هم عدالت، محبت و انصاف خودش را نشان دهد وگرنه دانش‌آموز در بین دوراهی آنچه که راحت ‌تر باشد انتخاب می‌کند.

مدیر ستاد اقامه نماز خراسان رضوی افزود: تربیت یک امر تدریجی و مستمر است یک انقلاب انفجار نیست که یک شب بنا کرد کاشت درختی است که باید خانواده‌، مربی، معلم در کنار این درخت زیبا آینده‌ ساز بماند اما چون یک باغبان هر روز باید از او مراقبت کند و او را تقویت و آبیاری کند. در تعلیم و تربیت باید از افراط و تفریط یعنی اعتدال به معنای مناسب ‌بودن بین مربی و متربی بین معلم و دانش‌آموز دور باشیم.

وی در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: خانواده ها باید بدانند شناخت اگر از فرزندانشان داشته باشند به نحوی با او برخورد می‌کنند که او ظرفیت دارد وقتی ما با یه کودک صحبت می کنیم باید بدانیم ظرفیت و روحیات او چیست. اگر همه‌ تلاش‌ ها را انجام دهیم اما آسیب‌ها و آفت‌ها از کنار این گل زیبای زندگی دور نکنیم شاید به جایی برسد که علف‌ های‌ هرز براین گل زیبا غلبه کند.

سبحانی نیا عنوان کرد: باید مراقب و مواظب باشیم آسیب‌ها غلبه نکند دور کنیم موانع و آسیب‌ها را گاهی وقتا سوال می‌کنند اگر نماز بدی‌ها را دور می‌کند چرا بعضی از انسان‌های نماز می‌خوانند ولی اخلاق خوب ندارند باید بگوییم این زمانیست که بدی قوت پیدا نکنه علف هرز در زندگی تقویت نشود.

مدیر ستاد اقامه نماز خراسان رضوی ادامه داد: کسی که می‌خواهد مطلبی‌ را به دیگری منتقل کند باید دارای مهارت و دانش لازم باشد اما در تربیت یک عنصر سومی هم نیاز هست. خودساختگی و خودمدیریتی اصلا هدف مدیریت اسلامی رسیدن و رساندن دیگران به خود مدیریتی است یعنی اگر یک کسی عامل نباشد این نمی‌تواند نقش‌آفرین باشد.

وی یادآور شد: در تعلیم و تربیت باید تلاش کنیم اصول تربیت همیشه مد نظر ما باشد تربیت یک امر تدریجی و استمرار نیاز دارد شروع آن با آسان گیری ایجاد شده شوق اقنا باید جوان قانع باشد کودک و نیروی ابتدایی باید انقدر شوق آفرین باشد که انس پیدا کرده و راه آن محبت است. باید بین مربی، معلم و دانش آموز یک اتفاق زیبایی بی افتد که مربی و معلم در نگاه دانش‌آموز زیبا جلوه کند اگر زیبا جلوه کرد حاصلش محبت و اگر محبت ایجاد شود نیاز به چیز دیگری ندارد. لذا امام رضا(ع) فرمودند: اگر مردم زیبایی‌ های کلام ما را دریابند به سراغ چیزی دیگری نخواهند رفت.

سبحانی نیا فرهنگی بازنشسته آموزش و پرورش خطاب به مدیران، معلمین گفت: باید برای عشق به تعلیم و تربیت عشق به نماز و نماز جماعت حداقل زمینه و امکانات را برای دانش‌ آموز فراهم کنیم لذا خیرین ما بدانند زمینه‌ های جذب دانش‌آموز به تعلیم و تربیت یکی از صدقات جاری است خوشا به حال آنهایی که نمازخانه درست می‌کنند و برای جذب دانش آموز جوایزی را فراهم می‌ کنند.

مدیر ستاد اقامه نماز خراسان رضوی افزود: باید بهترین امام جماعت که تعامل با نوجوان و جوان را دارد جذب کنیم فضای رقابت را با جوایز و تشویق در مدرسه فراهم کرده تا شوق به نماز جماعت و امورات دیگری باشد در مسایل تربیتی دینی باید واقعیت‌ها و مقتضیات گروه سنی مخاطب را بدانیم از این که من چه کلامی، روایتی، مسابقه‌ ای یا چه سوالی را طراحی کنم باید شرایط را درک کرده با شناخت به سراغ دانش‌ آموزان برای جذب به نماز و معارف آن برویم.

وی ادامه داد: اگر ما امروز تربیت را جدی نگیریم فردا به چالش‌های مهمی برخورد می کنیم اگر این امر را خانواده درک کند به همان اندازه‌ای که دغدغه‌ ریاضی و غیر ریاضی داره دغدغه‌ی تربیت داشته باشد همانگونه که از درس دانش‌ آموز سوال می کند از رفتار دانش‌ آموز هم سوال کنند همراه کردن خانواده مهم است.

سبحانی نیا اضافه کرد: مدیر مدرسه باید برای مسایل تربیتی یک جمع صاحب نظر از همه‌ اقشار مختلف مردم را در مدرسه جمع کرده زیرا برنامه‌ ریزی تربیت دینی، اقامه نماز بدون اندیشیدن و بدون برنامه همساز نخواهد بود. باید کانون‌ها را با هم پیوند کنیم خانواده آهنگ مدرسه و مسجد آهنگ مدرسه باشد چون اینها مکمل یک دیگر هستند.

وی گفت: برای مسائل تربیتی و اقامه نماز از همه‌ ظرفیت‌ ها استفاده کنیم امروزه ذائقه‌ نسل نو چیز دیگری است اگر قرار است دانش‌ آموزی، معلم مدرسه‌ ای تشویق شود باید همه‌ عناصر موثر در تعلیم و تربیت در کنار هم تشویق شده هر کسی نسبت به نقش خودش، نباید وقتی مجموعه اثرگذار هست فقط به بعضی از عناصر توجه کنیم گاهی یک خدمتگزار در مدرسه نقش اساسی دارد او را فراموش نکنیم.

حجت الاسلام و المسلمین سبحانی نیا مدیر ستاد اقامه نماز خراسان رضوی در بخش پایانی صحبت خود خاطر نشان کرد: ستاد اقامه نماز آمادگی دارد در حوزه‌ ترویج و توسعه فرهنگ نماز در بین دانش آموزان، معلمین و والدین از اساتیدی که در مرکز تخصصی نماز آموزش داده شده است در مدارس استفاده کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا