اخبارگفتگوها

نتوانسته‌ایم خدا را به خوبی به نسل نو معرفی کنیم

جوادی نیا با بیان اینکه بی توجهی والدین به نماز آسیب جدی به نظام خانواده وارد کرده است گفت: متاسفانه امروزه فرزندان ما خدا را به خوبی نمی شناسند و ما نتوانسته ایم خدا را به خوبی به آنها معرفی کنیم.

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز، مدرسه به عنوان خانه دوم نوجوانان و جوانان همیشه دارای اهمیت بوده زیرا بخش زیادی از وقت دانش آموزان را به خود اختصاص داده و محیطی آموزشی و تربیتی بشمار میرود. در این میان معلمان نقش اساسی دارند و میتوانند با تبلیغ و ترویج فرهنگ نماز در کلاس تأثیر بسزایی روی دانش آموزان داشته و آنان را برای برپایی نماز تشویق نمایند و همچنین خودشان هم در نماز جماعت مدرسه حاضر شوند تا حرف و عمل یکی شود و دانش آموز بدین وسیله ارتباط معنوی با معلم خود پیدا می نماید. بدین منظور وجود نمازخانه و امام جماعت در مدارس دارای اهمیت ویژه است. لذا در خصوص راه های جذب نسل نو به نماز با «حسن جوادی نیا»، عضوء هیت علمی دانشگاه فرهنگیان بوشهر گفتگویی انجام داده ایم که در ادامه مشروح آن تقدیم حضورتان می شود.

بی توجهی والدین به نماز آسیب جدی به نظام خانواده وارد کرده است

جوادی نیا گفت: جوان روحیه لطیف و قلبی پاک دارد. این روحیه لطیف و قلب پاک زمینه ای فراهم می کند که ما همه چیز را در آن بکاریم اما متاسفانه در نظام خانواده امروز اهمیت بسیار کمی نسبت به مساله نماز قایل هستند. با توجه به اینکه برخی از والدین نسبت به امر نماز بی توجه شدند لذا این آسیب جدی متوجه نظام خانواده ما شده است، بر همین اساس می بایست اولیای مدرسه ورود کنند. نکته قابل توجه این است که معلم و مدیر مدرسه باید خود اهل عمل باشند، با وضو وارد کلاس شوند و زمان بانگ الله اکبر خود به همراه دانش آموزان به نمازخانه و مسجد بروند.

بچه ها را از حالت تقلیدی بودن نماز خارج کنیم

عضوء هیت علمی دانشگاه فرهنگیان بوشهر در ادامه گفت: نکته بعدی اینکه باید فرهنگ سازی شود ما باید از حالت تقلیدی بودن نماز بچه ها را خارج کنیم تا کاهل بودن نماز والدین در بچه ها بی تاثیر باشد و بچه ها به این فهم و بینش برسند که خودخواسته به سمت نماز بروند به همین خاطر نقش مدرسه نقش بسیار محوری و اساسی است که می بایست به این حوزه ورود پیدا کنند. نکته دیگر اینکه مساجدی که در محلات وجود دارند، می توانند نقش بسزایی در این زمینه داشته باشند و با توجه به تجربه بنده از مناطق اهل سنت، کارهای تشویقی در این زمینه می توانند نتیجه خوبی به همراه داشته باشد، به طور مثال در مناطق سنتی پدر خانواده به همراه فرزند خود به مسجد می رود و مسجد نیز با کارهای تشویقی و فرهنگی و برگزاری مسابقات می تواند در این حوزه نقش مهمی ایفا می کند.

نمازخانه های مدارس بسیار بی روح هستند

وی خاطر نشان کرد: ما باید در نمازخانه های مدارس این مسئله را پررنگ کنیم. متاسفانه نمازخانه های مدارس خیلی بی روح هستند و می بایستی با درایت مدیران و اولیای مدارس با کارهایی همانند رنگ آمیزی نمازخانه ها، خریداری فرش های نو و کارهایی از این قبیل این نمازخانه ها را زنده کنیم؛ همچنین می توانیم با نوشتن شعارهایی در باب نماز بر روی دیوارها این مسئله را پررنگ تر کنیم و با این کارها می توان نسل جوان و دهه هشتادی ها را به خواندن نماز و حضور در نمازخانه های مدارس ترغیب کرد. نکته دیگر اینکه ما نقشه دشمنان را نقش بر آب کنیم. دشمنان در آن سوی مرزها از طریق فضای مجازی با دروغ های بی شمار به نسل جوان آسیب زده که ما باید در این زمینه ورود پیدا کنیم و نگذاریم جای ظالم و مظلوم عوض شود.

وی گفت: اینکه می گوییم نماز تشکر از خداست و این گونه مسایل را چگونه باید به نسل جوان و نوجوان انتقال داد، باید گفت که فلسفه نماز از باب تشکر جواب نمی دهد. ما باید از این جنبه ورود پیدا کنیم که خدایی که خالق آسمان ها و زمین است، خدای خالق و فاعل است. نکته دیگر اینکه به نسل جوان ثابت کنیم که انسان موجودی دو بعدی است که یک بعد آن تبدیل به خاک می شود و بعد دیگر تو روح است که ماندگار است و آن بعد برای ابد آفریده شده است. خدایی که تو را به وجود آورده و با این نعماتی که برای بشر قرار داده ما باید در مقابل خدا تعظیم کنیم همچنین برای اینکه به دام شیطان نیفتیم و منحرف شویم باید از یک معبود و خدایی اطاعت کنیم.

ما نتوانسته ایم خدا را به خوبی به نسل نو معرفی کنیم

جوادی نیا خاطرنشان کرد: متاسفانه امروزه فرزندان ما خدا را به خوبی نمی شناسند و ما نتوانسته ایم خدا را به خوبی به آنها معرفی کنیم. ما نتوانستیم تمام مخلوق ها را به آنها به اثبات برسانیم که همه اینها خالقی دارد و این خالق برای اینکه من با او ارتباط برقرار کنم باید یک ارتباطی برقرار کنم و آن ارتباط این است که بگویم خدایا تو بزرگی ( الله اکبر) و همچنین بگوییم «اشهد ان لا اله الله» تو یکتایی، ما از این طریق می توانیم نسل جوان را هدایت کنیم.

وی گفت: نکته دیگر اینکه تمام ارکان جامعه باید حضور و نقش داشته باشند، ضمن اینکه مسایلی همچون چای دبش آسیبش را می بینیم و این مسایل نیز در جامعه بی تاثیر نیستند اما با این تفاسیر نباید ناامید شد و باید با تلاش و کوشش خود، جوانان را به سمت نماز تشویق کنیم و ایجاد شوق و انگیزه نماییم البته با الزام جوانان به خواندن نماز مخالفم. من خودم دو تا دختر دارم و آنها بدون اینکه من به آنها چیزی بگویم، خودشان نماز می خوانند چرا که آنها با مشاهده خواندن نماز اول وقت و ارتباط من با خدا از این قضیه تاثیر گرفته اند.

لزوم حضور شخصیت های مطرح و محبوب مذهبی در مدارس

عضوء هیت علمی دانشگاه فرهنگیان بوشهر افزود: نکته مهم حضور شخصیت های مذهبی و مطرح در مدارس و دانشگاه ها است. شخصیت های مطرح و محبوب مذهبی خیلی می توانند در این زمینه تاثیرگذار باشند و نکته مهم دیگر اینکه ما می بایستی یک ارتباط دوستی با نسل جوان برقرار کنیم و از طریق دوستی و ارتباط درست می توانیم جوان را به سمت خودمان جذب کنیم؛ به طور مثال استاد در خوابگاه دانشجویی حضور پیدا کند یا معلم کنار تدریسی که دارد یک ارتباط دوستانه ای با دانش آموزش بگیرد؛ همه اینها تاثیرگذار است اما اگر ما رویه و موضع غلطی بگیریم قطعا بازخورد آن نیز منفی خواهد بود.

منبع: خبرگزاری شبستان

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا