سومین جلسه شورای اقامه نماز استان قزوین برگزار شد
به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان قزوین جلسه شورای اقامه نماز استان عصر شنبه ۸ بهمن ماه با حضور محمد مهدی اعلایی استاندار، آیت الله عابدینی نماینده ولی فقیه و امام جمعه، لطف الله سیاهکلی نماینده قزوین در مجلس شورای اسلامی و کاظمی فرماندار شهرستان قزوین در استانداری تشکیل شد.
که در ابتدای جلسه پس از تلاوت آیاتی از کلام الله مجید حجت الاسلام و المسلمین موسوی مدیر ستاد اقامه نماز ضمن خیرمقدم به حاضرین و تبریک حلول ماه رجب و گرامیداشت دهه مبارک فجر و ضمن قرائت پیام مقام معظم رهبری به بیست و نهمین اجلاس سراسری نماز به بیان اهمیت نماز و ضرورت برگزاری اجلاس نماز در استان به استناد پیام مقام معظم رهبری و تأکید وزیر محترم کشور پرداخت و افزود: نباید نماز را دولتی کرد دولت باید نمازی باشد که نماد نمازی شدن دولت حضور مفید و سخنان ارزشمند ریاست محترم جمهوری در اجلاس سراسری نماز و شرکت وزرا در این اجلاس بود.
وی در ادامه با اشاره به حوادث اخیر گفت: بعضی نگرانیها توسط جوانان و نوجوانان در جامعه به وجود آمد و راهکار حل این مشکلات توجه به معلمان است تا بتوانند زمینه تربیت درست را فراهم نمایند لذا موضوع اجلاس امسال نیز نماز، مدرسه، دانشگاه، خانواده و معلمان آینده بود.
و در ادامه محمد مهدی اعلایی در این نشست اظهارداشت:اهمیت نماز به گونه ای است که همه باید کمک کنیم تا با ترویج مطلوب آن در جامعه شاهد اقامه مطلوب آن در سطوح مختلف باشیم.
وی بیان کرد: با توجه به حجم قابل توجه تردد جاده ای در استان بویژه در مناسبت ها و ایام نوروز باید به این ظرفیت توجه جدی داشته باشیم و همه زیرساختها را برای اقامه مطلوب نماز در مجتمع های بین راهی، مساجد و سایر مراکز عمومی مسیرهای جاده ای مهیا کنیم.
استاندار قزوین تصریح کرد: در سال قبل بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار دستگاه خودرو از محورهای مواصالاتی استان عبور کردند که بایستی برای مناسب سازی نمازخانه های بین راهی بموقع اقدام شود تا میزبان شایسته ای در مناسبت ها باشیم.
وی گفت: مساجد و مجتمع های ببن راهی برای نوروز باید آماده شود و در محتوای اجلاس نماز استانی نیز از مجتمع بین راهی که نمازخانه های زیبا و تمیزی دارند تجلیل شده و مراکزی که مناسب نیستند تذکر داده شود.
اعلایی یادآورشد: امسال تلاقی ماه رمضان با نوروز یک فرصت است تا بتوانیم یک نشاط اجتماعی و معنوی عید طبیعت و عید ضیافت را مهیا کنیم و این ایام بخوبی سپری شود.
استاندار قزوین خواستار تشکیل یک دبیرخانه در استان برای ساماندهی امور مربوط به نماز شد و گفت: با تشکیل این دبیرخانه می بایست برنامه ریزی مناسبی در این عرصه صورت گیرد.
اعلایی اضافه کرد: موضوع تفسیر قرآن در ماههای شعبان و رمضان و مناسبتها کار پسندیده ای است که پیشنهاد می شود برای آن نیز برنامه ریزی شود.
وی با اشاره به اهمیت برگزاری نماز های جمعه اظهارداشت: موضوع نماز جمعه برای ما بسیار اهمیت دارد و توصیه کرده ایم حضور مدیران در این آیین عبادی و سیاسی بیشتر و پر رنگ تر شود که با این کار به تقویت اخوت و برادری مردم و مسئولان نیز کمک خواهد شد.
استاندار قزوین یاآورشد: ستاد اقامه نماز جمعه باید یک برنامه ریزی مناسبی انجام دهد تا مدیران مشارکت بیشتری در این مراسم داشته باشند تا نمازهای جمعه به یک کانون اقامه نماز و محل مراجعه مردم برای حل مشکلات نیز تبدیل شود.
آیتالله عبدالکریم عابدینی اظهار کرد: در فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی در اجلاسیه نماز چند محور دیده میشد، نخست اینکه ما باید فرصت نماز را برای ایجاد وحدت پایدار، امنیت و محبت بین مردم قدر بدانیم، بدانیم که نماز منبع جوشش امنیت و وحدت و نیز رشته اتصال و پیوستگی بین آحاد مردم است.
وی ادامه داد: ما وقتی در بحرانها قرار میگیریم، قدر این واژههای ارزشمند و کلیدی را میدانیم؛ همچنین در بیانات رهبر حکیم انقلاب اسلامی، فرصتسازی برای جوانان و نوجوانان در عرصه نماز بود، ما در مدارس و دانشگاهها اقدامات خوبی را در این زمینهها شاهد هستیم اما در این عرصه تا جایگاه واقعی فاصله زیادی دارد.
امام جمعه قزوین عنوان کرد: باید همتها را بیشتر و واقعبینانهتر کنیم، گاهی این برنامهها را تشریفاتی انجام میدهیم، زمانی که کارمان را درست انجام میدهیم میبینیم که پای جوانان به مساجد باز شد، آن موقع معلوم میشود که ما موفق هستیم.
وی خاطرنشان کرد: توجه ویژه به دانشگاه فرهنگیان در اجلاسیه نماز بسیار مشهود بود، فرمایشات رهبری و برگزارکنندگان اجلاسیه نماز این بود که ما تاکنون راجع به دانشگاه فرهنگیان رسالت خود را به درستی انجام ندادهایم و بایستی این عرصه را جدیتر ببینیم.
امام جمعه قزوین تصریح کرد: ما اگر بخواهیم به احادیث رسول اکرم (ص)، ائمه اطهار (ع) و قرآن کریم در باب نماز توجه کنیم و در استان خود اثر آنها را ببینیم، باید نماز مساجد را رصد کنیم و هر عاملی که باعث میشود جمعیت مساجد کاهش پیدا کند را اصلاح کنیم.
وی یادآور شد: ممکن است برخی مساجد شرایط مناسبی به لحاظ نظافت یا مدیریت سرمایشی و گرمایشی نداشته باشند، بنابراین ما باید مساجد، مدارس و دانشگاهها را از نظر مکان برگزاری نماز رصد کنیم و آسیبها و موانع را برطرف کنیم.
وی بیان کرد: مسجد را چه کسی میتواند آباد کند؟ آن کسی که بر اساس ایمان به خدا و روز رستاخیز کار میکند میتواند مساجد را آباد کند.
امام جمعه قزوین افزود: گاهی مسجدی با امکانات خوب ساخته میشود اما آن صفایی که باید داشته باشد را ندارد، این مهم نشان میدهد که باید به این آیه شریفه توجه ویژهتری کرد که مساجد توسط کسانی آباد میشود که به خدا و روز رستاخیز ایمان دارند، این جنبه سختافزاری آبادی مساجد است.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین خاطرنشان کرد: در مباحث نرمافزاری مسجد نیز همینگونه است، مسجد را کسانی میتوانند آباد کنند که از صمیم دل به خدا و قیامت اعتقاد داشته باشند، چنین افرادی میتوانند مسجد را آباد کنند، باید از خدا بخواهیم ما را در ایجاد فرصتی دخیل کند که قرار است قرنها ماندگار باشد، باید از خدا بخواهیم چنین لیاقتی به ما عنایت کند.
وی تأکید کرد: بنابراین در آبادانی مساجد، هم در بحث سختافزاری و هم در بحث نرمافزاری باید از روی ایمان به خدا و روز قیامت گام برداریم، باید در بحث آبادانی مساجد با سختگیری جلو برویم، در این صورت ممکن است دیرتر ثمر بدهد اما به نتیجه خوبی خواهد رسید.
امام جمعه قزوین اظهار کرد: اگر ما در جامعهای زندگی کنیم که در آن فساد و پارتیبازی باشد، آسیب دیدن حق محرومان توسط توانمندان باشد، آبروها محفوظ نماند، اختلاس و ربا وجود داشته باشد، چنین فضایی شایسته جامعهای که نماز در آن برگزار میشود، نیست.
وی یادآور شد: باید اجلاسیهای برگزار کنیم که اینها را بررسی کنیم، البته منظور بنده این نیست که دنبال عیبها بگردیم، چه بسا که بررسی کنیم و رتبههای خوبی در پاکی و طهارت نماز کسب کنیم اما اگر فضای جامعه ما فضای پاک و طاهری برای نماز نباشد، تلاشها و کوششها برای برپایی اجلاسیه کماثر خواهد بود.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین تأکید کرد: خداوند در قرآن فرموده «لا یمسه الا المطهرون»، اگر کسی طهارت و پاکی واقعی نداشته باشد، نمیتواند درک کند نماز چیست، چنین فردی نمیتواند نماز جمعه و مسجد را درک کند.
آیتالله عابدینی تصریح کرد: بنابراین دنیاپرستی، حرامخواری و فساد مالی و اداری جزو آلودگیهایی هستند که با نماز منافات دارند، تا زمانی که این آلودگیها را برطرف نکنیم، نمیتوانیم نماز را اثرگذار کنیم.
وی اظهار کرد: نمازی اثرگذار است که مردم رنگ و بوی عدالت و کرامت را از آن استشمام کنند، اگر یک دکمه لباس ما در نماز غصبی بود یا زمینی که در آن نماز میخوانیم غضبی بود نمازمان باطل است، اینها نشان میدهد نماز بوی عدالت و محبت میدهد، نمازی که در آن برای خودمان و دیگران دعا میخوانیم و خیر میخواهیم، باعث میشود صفوف نماز جماعت دلهای افراد را به هم گره بزند، خاطرات معنوی میسازد، بنابراین نمازی که بر پایه تقوا باشد بوی محبت خواهد داد.
امام جمعه قزوین در جلسه شورای اقامه نماز عنوان کرد: نماز باید پایه کرامت آدمها باشد، ما چقدر خاطره داریم که در دوران کودکی بهخاطر نماز خواندن در مسجد تشویق شدهایم، اینها نگاه کریمانه به نماز است، اگر نگاه ما به نماز و آدمها کریمانه باشد، دیگر وقتی کسی به ادارهای برود برای انجام یک کار کوچک او را تحقیر و معطل نمیکنند.
اجلاس استانی نماز دهم اسفند ماه در دانشگاه فرهنگیان قزوین برگزار می شود.