اخبارخراسان رضویگفتگوها

مسائل روحی میتواند بر جسم انسان اثر بگذارد/فضای مجازی نوجوان را از فضای اجتماع و خانواده دور می کند

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز خراسان رضوی، در راستای توسعه و ترویج فرهنگ نماز در بین نسل نو، در آستانه سی و یکمین اجلاس سراسری نماز و همایش نماز، تندرستی و آرامش روان، روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان با دکتر فاطمه ساجدی متخصص طب سنتی پنجشنبه یکم آذرماه گفتگو کرد.

مشروح این گفتگو را در زیر بخوانید.

دکتر فاطمه ساجدی متخصص طب سنتی در پاسخ به سوال رابطه معنویت با سلامت جسم و جان گفت: اگر بخواهیم از نگاه پزشکی بگوییم برخلاف نگاه غرب که القا کرده است یکی از شش اصل ضروری که انسان برای حفظ سلامتی و درمان نیاز دارد بحث مسائل روحی که میتواند برجسم انسان اثر بگذارد.

وی ادامه داد: در حال حاضر در حیطه روان شناسی و روان پزشکی بیماری های روان تنی داریم که مریض بخاطر مشکلات روحی علائمی در جسم خود اعلام می کند ولی وقتی گزارش ها و آزمایش ها چک می شود می بینند همه چیز خوب است این بخاطر همان مسائل روحی است که بیمار درگیر شده در انسان روح و جسم کامل باهم در ارتباط اند.

دکتر فاطمه ساجدی افزود: آن چیزی که از قدیم به انسان ها ارزش داده و مرزتفاوت با حیوانات بوده است همین بعد معنوی و روحانی که مخصوص انسان ها می باشد که روح خداوند در وجودشان است قدرت روحی و معنوی، تفاوت انسان را از سایر حیوانات متمایز و به انسان ارزش داده است اگرچه انسان از نظر جسمی و توان بدنی از حیوانات کمتر است ولی انسان را حاکم طبیعت معرفی کرده است.

متخصص طب سنتی در صحبت دیگر خود که با زبان علم و سلامت در زندگی با نسل نو چگونه می توانیم نیاز معنوی نسل نو را بیان کنیم اضافه کرد: نسل نو بسیار باهوش است و نمی شود بدون دلیل صحبت و آنها را نصیحت کرد یا با امر و نهی کردن گفتگو کرد بلکه باید مسائل را کامل روشن کنید. چیزی که می توان برای نسل امروز صحبت کرد معرفی از آدم های بزرگی است که موفق شدند و باید ارتباط مسائل روحی برای نسل جدید روشن کنیم.

وی اظهار کرد: مثلا در کتابی به نام اثر مرکب گفته می شود هر انسانی اگر هر روز یک درصد پیشرفت کند به توان ۳۶۵ روز سال برسد در آخر سال ۳۸ برابر روز اول خودش بهتر شده است امام کاظم(ع) می فرمایند: هر که دو روزش برابر باشد مغبون است و هر که امروزش بدتر از دیروزش باشد ملعون و هر که پیشرفتى در وجود خود نبیند در کمبود به سر می برد و حتما باید رو به پیشرفت باشد.

دکتر فاطمه ساجدی بیان کرد: باید از نسل نو سوال شود که حرف چه کسی را قبول دارد و آیا این شخص از نگاه شما موفق است یا نه حالا ما می خواهیم یک مجموعه کاملی از دین خودمان برایش بازگو کنیم.

متخصص طب سنتی در خصوص ذائقه نسل نو نسبت به مسائل دینی ادامه داد: ذائقه نسل نو خیلی متفاوت بوده و کاملا از تمام جهات آزادن خیلی باهوش و هر چیزی را قبول نمی کنند و کسی را به عنوان بزرگتر خود قبول ندارند که این شخص بزرگتر بوده پس باید به حرف او گوش کرد بیشتر دوست دارند خودشان تجربه کنند تا از تجربه بقیه عبرت بگیرند اولین اصلی که باید با این ها تعامل داشت گفتگو دو نفر است.

وی اظهار کرد: باید بیشتر در بحث رفاقت باشد نسل امروز نسلی نیست که نصیحت را قبول کند ولی به شدت کمبود محبت دارد تشنه این است که یک نفر رفاقت کرده زیرا دل نوجوان را فقط با محبت کردن می توان به دست آورد.

دکتر فاطمه ساجدی گفت: اگر چیزی بخواهد به نسل جدید آموزش داده شود بهترین سن کودکی است ولی در دوران نوجوانی خیلی چیزها کمرنگ می شود به جز اصل رفاقت، رفاقت یعنی کسی که با نسل نو نشست و برخاست داشته باشد در مسائل روزمرگی بدون دخالت کردن حضور داشته و نظرش را به او بگوید. حالا نوجوان بخاطر اینکه محبت را حفظ کند براساس نظر او پیش می رود شاید هم ممکن باشد پیش نرود.

متخصص طب سنتی افزود: اگر با نوجوانی تعامل می کنیم قرار نیست صددرصد تمام حرفای ما را قبول کند فقط باید حرف های خودمان در کنار مسائل مختلفی که دارد تجربه می کند به او بگوییم و اگر خواست او را راهنمایی کرده و در بعضی اوقات فقط کنار و پشتیبان او باشیم.

وی بیان کرد: تقریبا ۹۰ درصد آسیبی که نسل امروز می بیند بخاطر والدین است یعنی سبک زندگی تغییر کرده، خانواده های کم جمعیت، مادری مشغول کار در فضا اجتماعی و این ها نسل نو را تنها کرده است.

دکتر فاطمه ساجدی در صحبت دیگر خود راجب فضای مجازی گفت: حال تنهایی این کودک یا نوجوان را با یک وسیله رسانه جمعی که با تمام دنیا متصل است یعنی فضای مجازی ارتباط گرفته و دوست هایی را در فضای مجازی پیدا کرده که اصلا قابل اعتماد نیست. زیرا نمی شود بدانی کسی که پشت این سیستم با این نوجوان صحبت می مکند چه وضعیتی دارد آیا واقعا صادق است یا دارد دروغ گفته و تظاهر می کند.

متخصص طب سنتی ادامه داد: از طرفی نوجوان را از فضای اجتماع و خانواده دور می کند و به آن دید کاذب می دهد هر چه بیشتر شود یک سیکل معیوب است و از جامعه دورتر خواهد شد. بهترین کسی که می تواند بعد از والدین به نسل نو کمک کنند معلمان اند می شود از آنها الگو برداری کرد هر دانش آموزی براساس مبنای خودش یک معلمی را انتخاب می کند.

وی در پاسخ به این سوال که اگر رابطه خدا با نسل نو شکل نگیرد چه اتفاقی خواهد افتاد توضیح داد: باعث سرگردانی می شود و نمی دانند که کجای این دایره هستی هستند چرا باید سختی بکشند در زمانی که سختی می کشند به یک ناامیدی مطلق می رسند.

دکتر فاطمه ساجدی افزود: اما اگر بدانند یک وجودی است که توانمند می باشد و این ها را بخاطر ذات و وجود خوشان دوست دارد و نه بخاطر کار اشتباه یا درستی که انجام می دهند و از طرفی فلسفه وجودی و خلقت خود را بدانند چرا خدا این ها را آفریده باعث تاب آوری این نسل می شود.

متخصص طب سنتی گفت: این که شما بدانید خدا تو قرآن می فرماید: ما انسان ها را در رنج آفریدیم وقتی این را به این نسل می گویی که قرار است تو در این دنیا رنج بکشی به امید آینده یا اینجا مثل یک سفری است که موقتی می باشد. این دیدی است که می شود به نسل نو داد این جهان بینی را بتواند از خود وجود خلقت داشته باشد و اگر برای نسل نو توحید و معاد جایگاهی داشته باشد امیدواری پیدا کرده و تاب آوری در برابر مشکلات زیاد می شود و احساس تنهایی کمتر می کنند.

وی اضافه کرد: چون طب سنتی به حالات روحی آدم ها خیلی توجه می کند و می گوید مدیریت مشکلات روحی را باید خودشان در دست بگیرند که بتوانند مشکلات جسمی را حل کنند. حال شرط عاقبت به خیری نماز خواندن است این نماز نباید هیچ وقت ترک شود این اتصال با خداست من این را به همه مخصوصا بیمارانی که دارم می گویم.

دکتر فاطمه ساجدی نسبت به حضور بیشتر نسل نو در مراکز عبادی و مساجد گفت: اگر بخواهید نسل جدید در مسجد حضور داشته باشد و انس پیدا کند باید خاطره سازی شده تا احساس خوبی که از کودکی برایش بماند. به نوجوانان و جوانان باید مسئولیت داده شود وقتی بدانند که در این مرحله از زندگی مهم بوده و مسئولیت واگذار شده پای کار می آید متاسفانه انرژی که جوان دارد را کنار گذاشتیم.

متخصص طب سنتی ادامه داد: در صورتی که اگر مسئولیت اداره یک مسجد دست جوانان باشد قطعا دوستان خودشان را می آورد و نیروی بعدی را تربیت می کنند این انتقال مسئولیت ها به سن های پایین تر اتفاق نیفتاده یک سری آدم از همان دوران جوانی مسئولیت مسجد را دارند تا زمانی که فوت کنند و هیچ نسل بعدی تربیت نشده که مسئولیت انتقال افتد.

وی در صحبت دیگر خود راجب جامعه پزشکان اضافه کرد: به نظر بنده مطب های پزشکان یا کلینیک ها باید به هنگام نماز اذان پخش کنند و می تواند مکانی را برای اقامه نماز جاگذاری کرده تا بیماران بتوانند استفاده کنند کار خوب را باید بروز داد تا جرات بقیه هم در حال انجام آن کار اعلام کنند.

دکتر قاطمه ساجدی در صحبت پایانی خود نسبت به نقش نماز در کاهش آسیب های اجتماعی و سلامت جسم خاطر نشان کرد: نماز یک سری ورزش هایی دارد که به سلامتی کمک می کند کسی که نماز می خواند از فحشا و منکر دور می شود ارتباط هر روز و مداوم با خدا یادآوری خداست که به ما احاطه و آگاهی دارد باید از کودکی فرزندان خودمان را نماز خوان کنیم امام صادق(ع) می فرمایند: کودکانتان را از ۷ سالگی نماز بخوانند تا عادت کرده و جلو تنبلی آنها را بگیرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا