جلسه شورای اقامه نماز استان همدان برگزار شد

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان همدان، جلسه شورای اقامه نماز استان با حضور دکتر زرهانی قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور، آیت الله شعبانی موثقی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه همدان، ملانوری استاندار همدان، حجت الاسلام والمسلمین سید مرتضی حسنی حلم مدیر ستاد اقامه نماز استان و سایر اعضای شورای اقامه نماز در روز یکشنبه پنجم مرداد ماه در سالن جلسات استانداری برگزار شد.
دکتر زرهانی، قائممقام ستاد اقامه نماز کشور با تأکید بر اینکه هر اجلاسی باید منجر به تحول شود، تصریح کرد: وقتی در حوزه فرهنگ سرمایهگذاری میشود، باید خروجی آن بهرهبرداری ملموس و قابلسنجش باشد.
قائم مقام ستاد در ادامه با اشاره به نتایج یک پرسشنامه میدانی گفت: از کودکان و نوجوانان پرسیدیم چرا نماز میخوانند یا نمیخوانند؛ آنان که نماز میخواندند، گفتند فلسفه آن را نمیدانند، و آنهایی که نمیخواندند، دلیل آن را تنبلی عنوان کردند و این نشان میدهد که نیاز داریم نوجوانان را به سمت خداشناسی و فهم آفرینش هدایت کنیم.
وی همچنین با تأکید بر نقش تربیتی مادران، عنوان کرد: مادران معماران فرهنگ جامعه هستند و میتوانند در نهادینهسازی فرهنگ نماز نقش کلیدی ایفا کنند.
در ادامه دکتر زرهانی اعلام کرد: آمادگی اعزام اساتید مرکز تخصصی نماز قم را برای برگزاری دورههای آموزشی در مناطق مختلف استان داریم تا به فرآیند ترویج نماز کمک کنیم.
وی همچنین با تأکید بر اهمیت جذب نسل نو به مساجد گفت: اگر بتوانیم مسجد را به جایگاه واقعی خود بازگردانیم، میتوانیم بر بسیاری از مشکلات اجتماعی فائق آییم.
قائممقام ستاد اقامه نماز کشور، در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به طرح تشکیل شورای اقامه نماز در بخشها و روستاها که برای نخستینبار در استان همدان اجرا شده است، این اقدام را بسیار ارزشمند و تحسینبرانگیز توصیف کرد.
وی گفت: این طرح میتواند الگویی ملی برای گسترش فرهنگ نماز در سطح مناطق کمتر برخوردار باشد، ما در ستاد اقامه نماز آمادگی داریم در کنار اعزام اساتید مرکز تخصصی قم به روستاها، در زمینه تجهیز کتابخانههای مساجد روستایی نیز همکاری و اقدام لازم را انجام دهیم.
دکتر زرهانی با اشاره به نقش فناوری در ترویج نماز گفت: باید کارگروهی از متخصصان هوش مصنوعی، فضای مجازی و شبکههای اجتماعی همراه با صاحبنظران حوزوی تشکیل شود تا منشوری عملی برای انتقال معارف نماز به نسل نو تهیه شود.
وی افزود: توسعه حلقههای میانی همچون شوراهای اقامه نماز در بخشها و مناطق کوچک، همان مدل موفقی است که رهبر معظم انقلاب نیز بر آن تأکید داشتند برهمیناساس تقویت این شوراها با مشارکت نهادهای فرهنگی، حوزههای علمیه و فرهنگیان انقلابی ضروری است.
در ادامه جلسه، آیتالله شعبانی، نماینده ولیفقیه در استان و امامجمعه همدان ضمن تسلیت ایام، با اشاره به ضرورت هدفگذاری دقیق در برنامههای فرهنگی اظهار داشت: قالب مخاطبان اجلاسیههای نماز کسانی هستند که خود اهل نماز هستند؛ اگر میخواهیم این اجلاسیهها پربارتر و مؤثرتر باشند، باید مخاطبان آنها را شناسایی و گروههای خاصتری را برای حضور انتخاب کنیم.
وی با بیان اینکه «شاید این اجلاسیهها به یک گفتمان تبدیل شود، ولی در عمل تغییری ایجاد نکند»، افزود: برای رسیدن به نتیجه مطلوب، صرفاً ایجاد فضای گفتگو کافی نیست، بلکه باید برنامهریزی هدفمندتری برای جذب اقشار مختلف صورت گیرد.
آیتالله شعبانی همچنین طرح شورای اقامه نماز در بخشها و روستاها را طرحی بسیار ارزشمند دانست و تأکید کرد: لازم است پیگیریهای جدی برای سهولت در توسعه این طرح صورت گیرد تا بتوان از ظرفیتهای آن بهخوبی بهرهمند شد.
ملانوری استاندار همدان با اشاره به شعار سال جاری ستاد اقامه نماز اظهار داشت: وقتی فرزندان در عنوان شعار سال مطرح میشوند، باید تمرکز ویژهای بر کودکان و نوجوانان داشته باشیم. متأسفانه ظرفیت این گروه سنی نادیده گرفته شده و باید برای آنها برنامهریزی جدی صورت گیرد.
وی تأکید کرد: نیازمند حرکتی استانی برای تمرکز بر نسل نوجوان و کودک هستیم، چراکه پایهگذاری فرهنگ نماز از این سنین آغاز میشود.
استاندار همدان همچنین بر لزوم بهرهگیری از ابزارهای نوین فناوری تأکید کرد و گفت: ما باید بهره مناسب را از فناوریهای نوین ببریم واگر در حوزه فرهنگ اقامه نماز دچار غفلت شویم و از تحولات فناوری عقب بمانیم، با عقبماندگی فرهنگی جدی مواجه خواهیم شد.
وی در پایان خواستار آن شد که تمرکز جدیتری بر شعار سال صورت گیرد تا این شعار نتیجهبخش باشد.
حجتالاسلام حسنیحلم در جلسه شورای اقامه نماز استان، با استناد به فرمایش پیامبر اکرم (ص) که فرمودند «نماز صورت دین و نمای دین است»، بر جایگاه بنیادین نماز در هویت دینی و اجتماعی تأکید کرد و گفت: باید حق نماز بهطور شایسته در جامعه ادا شود.
حسنیحلم همچنین با بیان اهداف تشکیل شورای اقامه نماز بخش ها و روستا ها تصریح کرد:نظارت و پیگیری فرایند برنامه های اقامه نماز ،توانمند سازی خانواده ها در جهت تربیت نسل نو، تعیین خط مشی کلی برنامه های فرهنگی اقامه نماز و پایش مستمر وضعیت اقامه نماز روستا ها از جمله اهداف این شورا است.
وی اظهار داشت: اگر نماز به معنای واقعی در جامعه اقامه شود و جوانان ما از الگوهای نمازی بهرهمند شوند، قطعاً آسیبهای اجتماعی کاهش خواهد یافت.
مدیر ستاد اقامه نماز استان ضمن اشاره به دستور جلسه شورا، اجرای برنامههای مربوط به اجرا و پیادهسازی اجلاس نماز در بخشها و روستاها را از اولویتهای پیشرو دانست.