پیام های معنویت

پیام مقام معظم رهبری به نهمین اجلاس سراسری نماز در تهران

نهمین اجلاس سراسری نماز برای بار دوم در تهران و در شهریور ماه سال ۱۳۷۸ برگزار گردید. به رسم سالیان گذشته، این اجلاس مزین به پیام مقام معظم رهبری شد. محتوای پیام اجلاس نهم نماز بیشتر تاکید بر ایجاد جایگاه واقعی نماز در بین مردم بود که هنوز انطور که باید و شاید به جایگاه خود دست پیدا نکرده است. سپس جوانان و ائمه جماعت را با ارائه راهکار برای نفوذ این جوهره انسان ساز در بطن جامعه آشنا ساخته است. در ادامه به متن پیام رهبری در نهمین اجلاس سراسری نماز میپردازیم.

پیام رهبری به اجلاس نهم نماز در تهران

بسم الله الرّحمن الرّحیم

اگر چه درباره نماز سخنان گزیده و پر مغز از ائمه معصومین علیهم السلام و نیز از متفکران و صاحب نظران دینی، دل های هدایت پژوه را روشن ساخته و به حقیقت و حکمت این فریضه بزرگ الهی آشنا کرده است، با این همه، باید گفت جایگاه بلند پایه نماز هنوز برای بسیاری از مردم حتی آنان که نماز را فریضه می دانند و به جای می آورند به درستی شناخته نیست. بی شک آگاهان جوامع اسلامی در این باب وظیفه‌ای سنگین بر عهده دارند و جای آنست که همه روش های تبیین و روشنگری برای ادای حق معرفت نماز به کار گرفته شود.

باید گفت که نماز معبر اصلی برای سلوک انسان در راهی است که ادیان الهی در برابر آدمی نهاده‌اند تا بتواند از آن به هدف و غایت اصلی حیات یعنی رستگاری و خوشبختی دنیا و آخرت دست یابد. نماز اولین قدم سلوک الی الله است ولی ظرفیت این عامل الهی به اندازه ایست که در اوج کمال بشری نیز می تواند بال پرواز انسان عرشی شود، تا آن جا که برترین انسان تاریخ، یعنی پیامبر گرامی اسلام می‌فرماید :  نماز نور چشم من است” و در هنگام فرا رسیدن وقت نماز، از مؤذن خود می خواهد که با سر دادن بانگ اذان جان او را کامیاب و سرشار از راحت و امنیت سازد. شاید بتوان گفت که هیچ عامل عبادی دیگری این گونه در همه مراحل تکامل معنوی انسان برای او کارگشا و نیروبخش و پیش برنده نیست.

نماز از آن جا که اولاً سلامت و تعالی اخلاقی و معنوی به افراد جامعه می بخشد و ثانیاً از آن رو که با شکل و محتوای ویژه خود نمازگزار را به انضباط می‌کشاند و از بیهودگی و ولنگاری نجات می‌دهد، به حق باید یکی از عوامل مهم انضباط و انتظام اجتماعی شناخته شود. اگر نماز با حضور و از سر شوق و در هنگام فضیلت در میان مردمی رواج پیدا کند، این ها دستاوردهای قطعی آن مردم خواهد بود. بدیهی است که نماز از سرکسالت و بی حضور و یا خود نمایانه هیچ یک از این فوائد را نخواهد داشت.

اکنون که بحمدالله به همّت شما کمربستگان امر نماز حرکت تازه‌ای در جهت کشانده شدن دل ها به نماز به راه افتاده است، لازم است که از ظرفیت عظیم این عطیه الهی بیشترین بهره برده شود.

جوانان با مضامین و معارف گنجانیده از نماز به درستی آشنا شوند. جا و فضا برای نماز گزاردن در همه مکان هایی که مردمی در آن گرد می‌آیند به شکل شایسته و جذاب آماده گردد؛ هر برنامه مزاحم با نماز در اول وقت از سوی دستگاه های موثر مانند مراکز رسانه و فرهنگی و مراکز جابه­ جایی مسافران و مراکز کسب و کار برطرف گردد. آهنگ اذان و لزوماً با صدای خوش در همه اوقات نماز در همه جای کشور به گوش رسد.

ائمه جماعت و کسانی که در عمل، خود مقتدای دیگرانند، در تحصیل شرایط نماز مقبول مجاهدت بلیغ کنند و مانند اصحاب معروف ائمه علیهم السلام در کیفیت و کمیت نمازهای فریضه و نافله سرمشق دیگران باشند؛ و خلاصه نماز را که ده ها سال پیش از انقلاب در کشور ما مورد بی مهری و تهاجم تبلیغات گوناگون قرار گرفته بود در کیفیتی شایسته همگانی کنند.

فضل و توفیق و هدایت الهی و دعای حضرت ولی الله الاعظم ارواحنا فداه را برای شما و همه نمازگزاران مسئلت می کنم.

والسلام علیکم و رحمه الله وبرکاته

سید علی خامنه‌ای

۱۸ شهریور ۱۳۷۸

دانلود PDF اجلاس نهم نماز سال ۱۳۷۸

پس از مطالعه متن پیام مقام معظم رهبری در نهمین اجلاس سراسری نماز، در صورت تمایل به دانلود پیام میتوانید روی نسخه pdf اجلاس نهم سراسری نماز کلیک کنید.

فایل صوتی نهمین اجلاس نماز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا