اخبارگلستان
مدیر ستاد اقامه نماز استان گلستان:

مسجد؛ محور معنویت، تربیت و انسجام اجتماعی

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز، همزمان با فرارسیدن «دهه فرهنگی مسجد و ترویج معارف نماز» از ۲۱ تا ۳۰ مردادماه، قاسم محمدی، مدیر ستاد اقامه نماز استان، در گفتگو با روابط عمومی، درباره اهمیت این دهه، جایگاه مسجد و نقش نماز در زندگی فردی و اجتماعی سخن گفت.

محمدی در این گفت‌وگو با اشاره به اینکه ۲۱ مردادماه، سالروز تأسیس ستاد اقامه نماز، آغازگر این دهه است، اظهار کرد: نامگذاری این ایام فرصتی ارزشمند برای بازخوانی جایگاه مسجد و نماز در جامعه و توجه دوباره به ظرفیت‌های گسترده مساجد است.

وی افزود: مسجد از دیرباز در فرهنگ اسلامی تنها محل اقامه نماز نبوده، بلکه پایگاهی برای تربیت، آموزش، همدلی، خدمت‌رسانی و حل مسائل مردم بوده است. امروز نیز اگر بخواهیم مسجد را به جایگاه واقعی خود بازگردانیم، باید از ظرفیت همه اقشار جامعه، به‌ویژه جوانان و نوجوانان، استفاده کنیم.

مدیر ستاد اقامه نماز استان با اشاره به عنوان نخستین روز این دهه با موضوع «رونق مساجد و اقامه نماز به تأسی از سیره عملی پیامبر اعظم(ص)» گفت: پیامبر اکرم(ص) مسجد را محور جامعه اسلامی قرار دادند و سیره عملی ایشان نشان می‌دهد که مسجد می‌تواند مرکز تربیت انسان، وحدت و حل مسائل جامعه باشد. بنابراین رونق مسجد، صرفاً به معنای افزایش حضور فیزیکی افراد نیست، بلکه باید مسجد را به یک پایگاه زنده، پویا و اثرگذار اجتماعی تبدیل کنیم.

محمدی ادامه داد: در روز دوم این دهه نیز با عنوان «سیره رضوی و اقامه نماز» بر پیوند میان سیره اهل‌بیت(ع) و فرهنگ نماز تأکید شده است. نماز در سیره ائمه معصومین(ع) جایگاهی محوری دارد و معرفی این الگوها به نسل جدید می‌تواند در تعمیق باورهای دینی و ایجاد انس با نماز مؤثر باشد.

وی با اشاره به نقش مردم در رونق مساجد اظهار کرد: مسجد زمانی می‌تواند در جامعه اثرگذار باشد که مردم خود را صاحب و متولی آن بدانند. هیئت‌های امنا، ائمه جماعات، کانون‌های فرهنگی، خیرین، خانواده‌ها و به‌خصوص جوانان، هر کدام بخشی از این حرکت را بر عهده دارند و باید با هم‌افزایی، زمینه حضور پررنگ‌تر مردم در مساجد را فراهم کنند.

مدیر ستاد اقامه نماز استان همچنین به موضوع «استعانت از نماز؛ راه افزایش تاب‌آوری اجتماعی و وحدت و امنیت» اشاره کرد و گفت: نماز تنها یک فریضه فردی نیست؛ آثار اجتماعی و تربیتی آن نیز بسیار گسترده است. جامعه‌ای که ارتباط خود را با خداوند تقویت کند، در برابر مشکلات و آسیب‌ها از ظرفیت معنوی بیشتری برای حفظ آرامش، امید و همبستگی برخوردار خواهد بود.

محمدی با تأکید بر مسئولیت مدیران و خادمان نماز افزود: مسئولان نیز در قبال مسجد و نماز مسئولیت دارند. حمایت از برنامه‌های فرهنگی مساجد، رفع موانع، توجه به زیرساخت‌ها و فراهم کردن زمینه فعالیت جوانان در مساجد، بخشی از وظایفی است که می‌تواند به آبادانی معنوی مساجد کمک کند.

وی در ادامه با اشاره به عنوان «نماز و انتظار مصلح جهانی» گفت: نماز و مهدویت دو موضوع جدا از یکدیگر نیستند. نماز انسان را به بندگی خدا، امید، مسئولیت‌پذیری و اصلاح جامعه دعوت می‌کند و فرهنگ انتظار نیز انسان را به تلاش برای ساختن جامعه‌ای بهتر فرا می‌خواند. بنابراین می‌توان از ظرفیت نماز برای تقویت فرهنگ انتظار در میان نسل نوجوان و جوان استفاده کرد.

مدیر ستاد اقامه نماز استان با اشاره به نقش مسجد در سلامت اجتماعی و اقتصادی جامعه خاطرنشان کرد: مسجد می‌تواند یک پایگاه مهم برای شناسایی مشکلات مردم و کمک به حل آنها باشد. در گذشته بسیاری از مسائل مردم در مسجد مطرح و با مشارکت مؤمنان و خیرین حل می‌شد. امروز نیز می‌توان با استفاده از ظرفیت خیرین، گروه‌های مردمی و مجموعه‌های جهادی، این کارکرد مسجد را تقویت کرد.

محمدی یکی از مهم‌ترین عناصر رونق مسجد را حضور امام جماعت توانمند دانست و گفت: امام جماعت امروز باید علاوه بر دانش دینی، با مسائل روز جامعه، نیازهای جوانان و اقتضائات فرهنگی آشنا باشد. امام جماعت خردمند، دلسوز، خلاق و جوان‌گرا می‌تواند مسجد را به محیطی جذاب برای نوجوانان و جوانان تبدیل کند. به همین دلیل در این دهه از امامان جماعت مبتکر و نوآور تجلیل می‌شود.

وی افزود: اگر می‌خواهیم نسل جدید با مسجد و نماز ارتباط عمیق برقرار کند، باید زبان و شیوه ارتباط خود را نیز متناسب با این نسل کنیم. جوان امروز نیازمند گفت‌وگو، احترام، مشارکت و دیده‌شدن است. مسجد باید فضایی باشد که نوجوان و جوان در آن احساس آرامش، هویت و تعلق داشته باشد.

مدیر ستاد اقامه نماز استان با اشاره به روز جهانی مسجد و عنوان پایانی این دهه با موضوع «اقامه نماز جمعه و آزادی مسجدالاقصی» گفت: مسجد در فرهنگ اسلامی نماد توحید، وحدت و مقاومت در برابر ظلم است.

مسجدالاقصی نیز جایگاه ویژه‌ای در اعتقادات مسلمانان دارد و توجه به این مسئله، فرصتی برای یادآوری اهمیت وحدت امت اسلامی و دفاع از مقدسات اسلامی است.

محمدی در پایان گفت: دهه فرهنگی مسجد و ترویج معارف نماز باید فرصتی برای یک حرکت مستمر و نه صرفاً یک برنامه مناسبتی باشد. همه ما باید تلاش کنیم مسجد را به جایگاه واقعی خود بازگردانیم؛ مسجدی که در آن نماز اقامه می‌شود، نسل جدید تربیت می‌شود، مردم در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند و برای حل مشکلات جامعه قدم برمی‌دارند.

وی خاطرنشان کرد: اگر مسجد رونق بگیرد، نماز نیز جایگاه خود را در جامعه پیدا خواهد کرد و اگر نماز در زندگی مردم جاری شود، بسیاری از آسیب‌های فردی و اجتماعی نیز کاهش خواهد یافت. امیدواریم این دهه سرآغاز حرکت‌های مؤثرتر و ماندگارتری برای رونق مساجد و ترویج فرهنگ نماز در استان گلستان باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مدیر ستاد اقامه نماز استان گلستان:
دکمه بازگشت به بالا