
به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز قم، جلسه کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر مقدس قم صبح سه شنبه، دهم تیرماه، با حضور مدیر ستاد اقامه نماز استان و با محوریت گسترش فرهنگ نماز، بررسی وضعیت نمازخانههای شهری و برنامهریزی برای اقامه نماز ظهر تاسوعا و عاشورا حسینی برگزار شد.
در این جلسه مصطفی ملایی رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا با اشاره به نقش محوری نماز در واقعه عاشورا اظهار کرد: امام حسین(ع) هنگام درخواست مهلت از عمر سعد، برای اقامه نماز بود؛ که این خود بیانگر اهمیت والای نماز در نهضت عاشوراست.
وی سه گام اساسی محبت به امام حسین(ع) را توجه و تمرکز در نماز، درک ترک نماز و سنخیت با خواست الهی برشمرد و افزود: نماز باید اولویت عملی مدیران باشد و یادآوری این فریضه در جلسات، ضامن اهتمام مضاعف به این فریضه الهی است.
ملایی با اشاره به تجربه موفق «خانه نماز» در مشهد مقدس، خواستار الگوگیری از آن در قم و دیگر استانها شد و پیشنهاد تبلیغات محیطی نماز در ناوگان حملونقل عمومی شهر را مطرح کرد.
حجتالاسلام و المسلمین علی عربپور، مدیر ستاد اقامه نماز، در سخنانی با اشاره به منزلت والای نماز در منابع دینی گفت: بیش از بیست هزار حدیث درباره نماز وجود دارد. در قرآن کریم نیز حدود هزار آیه به این فریضه الهی اشاره دارد که در نود مورد آن واژه “صلاه” و در ۴۶ مورد آن از صیغه امر “اقموا” استفاده شده است.
وی با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم(ص) افزود: در میان واجبات، تنها نماز است که سایر واجبات به آن وابستهاند. نماز، امری دستوری نیست بلکه اعتقادی و ریشه در فطرت انسانی است.
حجت الاسلام عربپور همچنین خواستار احداث مسجد در بوستانهای شاخص شد و تأکید کرد: در بوستان های شاخص علاوه بر پیش بینی های زیرساختی، می بایست نگاه ویژه ای نیز به مباحث فرهنگی وجود داشته باشد.
وی با تاکید بر لزوم اقامه باشکوه نماز ظهر تاسوعا و عاشورا حسینی در فضای عمومی شهر از برنامه ریزی ها در این امر خبر داد و گفت: اقامه نماز جماعت ظهر تاسوعا و عاشورا در مسیرهای منتهی به حرم مطهر حضرت معصومه(س) پیشبینی شده است که میدان آستانه، تکیه شاه خراسان و میدان شهید مطهری از جمله این اماکن است تا عزاداران حسینی و هیئات مذهبی نماز را به جماعت و اول وقت اقامه کنند.
حجتالاسلام و المسلمین طباطبایی نژاد، دبیر اقامه نماز شهرداری قم نیز در این جلسه با ارائه گزارشی از وضعیت اقامه نماز در فضاهای شهری اعلام کرد: ۱۶ نماز جماعت در مناطق و سازمانهای شهرداری قم برقرار است؛ ۱۵ نمازخانه فعال در بوستانهای شهری در حال خدمات رسانی به مراجعین هستند که بهسازی فضاهای اقامه نماز با بهروزرسانی سرویسهای بهداشتی و امکانات رفاهی اقدام ارزنده شهرداری قم در این حوزه بوده است.
سید محمد موسوی منش، سرپرست سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری، ضمن اشاره به اهمیت اقامه نماز در مجموعههای فرهنگی و ورزشی، به ارائه گزارشی از فعالیت های این سازمان در حوزه نماز پرداخت و گفت: از ۱۱ مجموعه ورزشی شهرداری، ۷ مجموعه دارای نمازخانه مستقل هستند و زیرساخت اقامه نماز در مابقی اماکن نیز پیش بینی شده است.
وی در ادامه به برنامه ریزی های صورت گرفته در خصوص برگزاری جشن تکلیف ویژه خانواده کارکنان خدمات شهری اشاره کرد و گفت: این مراسم بعد از ایام محرم و صفر برگزار خواهد شد.
مهدی اصفهانیانمقدم معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری قم نیز از وجود ۳۸ نمازخانه فعال در بوستانهای قم خبر داد و افزود: با برنامهریزیهای انجامشده، ۶۱ بوستان شهری دارای مسجد بوده یا در جوار مساجد احداث شدهاند تا زمینه اقامه نماز اول وقت برای مراجعین فراهم شده و ایشان از این توفیق محروم نگردند.
وی همچنین به فعالیت ۵۴ برج اذانگو در سطح شهر اشاره کرد و گفت: با استقبال مردم و تحقق اهداف، نصب بیست برج جدید در سال جاری در دستور کار این سازمان است.