
به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان کرمان، صبح روز شنبه بیستم اردیبهشت ماه، اختتامیه جشنواره استانی مصباح الهدی و اجلاسیه نماز دانش آموزی در سالن اجتماعات امام حسین (ع) ناحیه یک اداره آموزش و پرورش استان کرمان با حضور مدیر ستاد اقامه نماز استان، مدیر کل و معاونین اداره کل آموزش و پرورش و جمعی از معلمین و دانش آموزان برتر مدارس شهر کرمان برگزار شد.
در این جلسه حجت الاسلام عربپور به عنوان سخنران اصلی جلسه با اشاره به حدیث شریف بُنِیَ اَلْإِسْلاَمُ عَلَى خَمْسٍ عَلَى اَلصَّلاَهِ وَ اَلزَّکَاهِ وَ اَلصَّوْمِ وَ اَلْحَجِّ وَ اَلْوَلاَیَهِوَ لَمْ یُنَادَ بِشَیْءٍ کَمَا نُودِیَ بِالْوَلاَیَهِ گفت: بدین تقریب که اعمال مذکور در این روایت، عبادی هستند، سیاق روایت اقتضا دارد که زکات نیز عبادت باشد. چند مساله در مورد این روایت باید مورد بررسی قرار گیرد. یکی از آن مسائل آن است که آیا ولایت نیز عبادی و متفرّع بر قصد قربت است یا چنین نیست. اشکالات دیگری نیز بر این نظریه وارد است.
وی ادامه داد:ما در مورد پایه های اسلام و اصول اسلام از زبان و لسان ائمه اطهار سلام الله عله سخنان زیادی شنیده ایم، در یک جا نماز پایه دین معرفی شده الصَّلاهُ عَمودُ الدِّینِ در یک جا مثل حدیث امام صادق (ع) اسلام بر پنج اصول بنا شده نمازو زکات و روزه و حج و ولایت.منتهی در بین این اصول مهمترین آنها اصل ولایت هست و همانطوری هم که در حدیث امام صادق بیان شده است حضرت می فرمایند:در این پنج اصل هیچ کدام مثل ولایت مهم نیست.
وی در ادامه با اشاره به حدیث سلسله الذهب حدیث مشهور امام رضا (ع) که حضرت می فرماید:«کَلِمَهُ لا اِلهَ اِلاَّ اللّهُ حِصْنی فَمَنْ دَخَلَ حِصْنی اَمِنَ مِنْ عَذاب بشروطها و انا من شروطها»بیان کرد:لاالله اصل،توحید اصل و خداهم اصل اما خدایی ماندن یکشرط داره و آن من امام رضا هستم و منظور این شرط همان ولایت هست و بدون امامت و ولایت یعنی حرکت کردن در تاریکیها بدون یک چراغ و یک راه نشان دهنده و یک راهنما که انسان به انحراف کشانده نشود.
حجت الاسلام عربپور ادامه داد:نماز هم که عمود دین هست می فرمایند که اگر بدون ولایت باشد بی اثر خواهد شد نمازی که قرآن می فرماید ذکر خداست ونمازی که تنهی عن الفحشاء والمنکر هست نمازی که برای مؤمنین کتاب ماقوت هست نظم را به انسان آموزش می دهد آرامش را به انسان هدیه می کند این نما اگر بدون ولایت باشد هیچ خاصیتی ندارد چون نماز بی ولایت عبادتی است بی وضو و بدون طهارت.
مدیر ستاد اقانمه نماز استان کرمان در ادامه افزود: از این رو مسأله امامت و نماز در کنار هم و با هم انسان را سعادتمند می کند.
وی گفت: جلسه امروز جهت شناخت امامت و جلسه نماز به عنوان عمود دین است.
عربپور ادامه داد:آن کسی می تواند از نمازش لذت ببرد که بتواند ولایت را بشناسد و عزیزان شناخت ولایت و امامت جامعه به سرف یک شناخت شناسنامه ای و ظاهری نیست عمق مسأله را فهمیدن و درک ماهیت امام را در جامعه اسلامی به معنای شناخت امامت و شناخت ولایت هست.
وی در ادامه افزود:در غدیر خم پیغمبر امام را معرفی کردند ولی بعد از پیغمبر بسیار نمازهای باحال خواندند اما امامت را رها کردند و نتیجه این بی توجهی به ولایت آن تفرقه بزرگ در جامعه اسلامی بود و جامعه ای که درس تفرقه و جدایی باشد این جامعه به جان هم می افتند با نزاعهایی کهدارند هرگز موفق نمی شوند.
حجت الاسلام مهدی عربپور در بخش دیگر عرایض گفت:لذل حضرت فاطمه زهرا (س) فرمودند: «امامتَنا نِظاماً لِلمله و ولایتنا اَماناً للفرقه»امام نور جامعه است و شما هر چه قدر بتوانید با امام مأنوس بشوید قلبتان نورانی می شود و انسانهای نورانی جامعه را نورانی می کنند.
وی در پایان عرایضش بیان کرد:عزیزان انس با امام اول شناخت امام است انس با امامت شناخت جایگاه امامت هست و همان گونه که نماز دارای اثرات اجتماعی و فردی است نماز هم دارای اثرات اجتماعی و فردی است.
لازم به یادآوری است که پایان بخش این جلسه هم از فعالان نماز دانش آموزی تجلیل شد.