
به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان اصفهان، در آستانه ایام محرم و عزاداری سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (علیه السلام) و فرا رسیدن تاسوعا و عاشورای حسینی، روز چهارشنبه یازدهم تیرماه روابط عمومی ستاد گفتوگویی با حجت الاسلام والمسلمین ابراهیم رنجبر مدیر ستاد اقامه نماز استان اصفهان درباره اهمیت و جایگاه نماز ظهر عاشورا و برنامه های این ستاد برای اقامه باشکوه این نماز در سال جاری داشت.
نماز ظهر عاشورا چه جایگاهی در فرهنگ دینی و مذهبی ما دارد؟
مدیر ستاد اقامه نماز در جواب این سوال گفت: نماز ظهر عاشورا جایگاهی بسیار برجسته در فرهنگ دینی ما دارد، چرا که یادآور وفاداری و بندگی خالصانه امام حسین (علیه السلام) در اوج سختی و فشار جنگ است و یکی از اهداف قیام حضرت بیان دین بود که با اقامه نماز آن را به نمایش گذاشت.
وی ادامه داد و گفت: این نماز نماد پایداری، اخلاص و ایمان به خدا در شرایطی است که به لحظات شهادت در راه خدا نزدیک است و اجر شهیددر نزد خداوند بسیار بالا می باشد و امام حسین (علیه السلام) با اقامه نماز در ظهر عاشورا، به تاریخ نشان دادند که عبادت و ارتباط با خدا باید در همه حال در اولویت باشد.
اقامه نماز در آن شرایط سخت چه تأثیری بر یاران امام و تاریخ اسلام داشت؟
حجت الاسلام والمسلمین رنجبر جواب داد: این اقدام امام، الگویی شد برای یاران آن حضرت که در اوج بحران نیز باید به خدا توکل کرد و تکالیف الهی را ترک نکرد. همچنین در تاریخ اسلام، این حرکت به عنوان سندی از تعهد به ارزشها، جایگاه مهمی پیدا کرد و قرن ها الهام بخش آزادگان جهان شد و اینکه نماز باید جزء اولویت ها و برنامه های زندگی هر انسان مسلمانی ولو در معرکه جنگ باشد.
چه درس هایی می توان از نماز ظهر عاشورا برای زندگی امروز گرفت؟
مشاور استاندار اصفهان پاسخ داد: از مهم ترین درس های نماز ظهر عاشورا، پایبندی به اصول و ارزشها در سخت ترین شرایط است. این نماز نشان میدهد که حتی در بحران ها، نباید ارتباط با خدا را قطع کرد. در زندگی اجتماعی امروز، این پیام میتواند ما را به استقامت، صداقت و انجام وظایف دینی در هر موقعیتی فراخواند.
ستاد اقامه نماز اصفهان برای اقامه نماز ظهر عاشورا در سال جاری چه برنامه هایی دارد؟
وی گفت: ستاد اقامه نماز استان اصفهان امسال نیز همچون سال های گذشته با هماهنگی هیئت های مذهبی، مساجد و حسینیه ها، و دستگاه های فرهنگی بویژه صدا و سیما، برنامه های گسترده ای برای برگزاری باشکوه نماز ظهر عاشورا تدارک دیده است. از جمله این برنامهها میتوان به برگزاری تجمعات بزرگ نماز ظهر عاشورا در بین هیئات مذهبی و دسته جات عزاداری اشاره کرد.
چگونه میتوان این نماز را در جامعه نهادینه کرد؟
حجت الاسلام رنجبر در جواب این سوال بیان کرد: برای نهادینه شدن نماز ظهر عاشورا، باید از ظرفیت رسانه ها، آموزش و پرورش، صدا و سیما، مساجد و مراکز فرهنگی و هیئت های مذهبی استفاده کرد. همچنین ایجاد زمینه برای مشارکت نسل جوان، همراه با برنامه های جذاب فرهنگی و هنری، میتواند به گسترش این فرهنگ کمک شایانی کند.
نقش مساجد، هیئت ها و نهادهای فرهنگی در ترویج این فرهنگ چیست؟
مدیر ستاد اقامه نماز پاسخ داد: مساجد و هیئت ها ستون های اصلی فرهنگ دینی در جامعه ما هستند. این نهادها با برگزاری مراسم های محرم و فراهم سازی بستر اقامه نماز، نقش بی بدیلی در ترویج نماز ظهر عاشورا ایفا میکنند. نهادهای فرهنگی نیز با تولید محتوای آموزشی و رسانه ای میتوانند یاریگر باشند.
توصیه شما به جوانان برای حفظ این فرهنگ چیست؟
مشاور استاندار در جواب این سوال تصریح کرد: از جوانان انتظار داریم که با شناخت عمیق تری از قیام عاشورا و فلسفه نماز ظهر آن، خود را با فرهنگ ایثار و بندگی امام حسین (علیه السلام) نزدیک تر کنند و با الگو قرار دادن نماز ظهر عاشورای حسینی در تمام مراحل زندگی، خود را به اقامه نماز اول وقت و حتی المقدور به جماعت در مساجد مقید سازند.