آموزش نماز

وقت نماز عشاء و شرح وقت مخصوص و مشترک آن

نماز عشاء یکی از نمازهای روزانه واجب است که در طول شبانه روز و در وقت معین باید خوانده شود. این نماز چهار رکعتی بوده و بطور کلی وقت خواندن آن پس از نماز مغرب تا نیمه شب شرعی میباشد. در این پُست سعی داریم دا بطور کامل به وقت نماز عشاء و شرح وقت مشترک و مخصوص آن بپردازیم.

وقت نماز عشاء

بنا بر نظر عمده مراجع تقلید وقت نماز عشا از زمانی است که به مقدار خواندن یک (نماز سه رکعتی) نماز مغرب از اول وقت اذان مغرب گذشته باشد تا نیمه شب شرعی. یعنی اگر اذان مغرب گفته شد ابتدا باید نماز مغرب خوانده شود و پس از آن وقت نماز عشا تا نیمه شب شرعی وجود دارد.

تاخیر انداختن نماز مغرب و عشا تا بعد از نیمه شب شرعی جایز نیست و گناه است اما اگر به هر دلیلی نماز از نیمه شب شرعی به تاخیر بیفتد بنا بر نظر اکثریت مراجع تقلید بنا بر احتیاط واجب باید آن را تا قبل از اذان صبح و به نیت ما فی الذمه ( یعنی آنچه که بر عهده و گردن من است) خوانده شود.

وقت مشترک نماز عشا

وقت مشترک نماز مغرب و عشا به اندازه یک نماز سه رکعتی بعد از اذان مغرب تا نیمه شب شرعی میباشد.

وقت نماز عشاء و شرح وقت مخصوص و مشترک آن

وقت مخصوص نماز عشا

وقت مخصوص این نماز به اندازه یک نماز چهار رکعتی قبل از نیمه شب شرعی است . یعنی اگر در شرایطی تا این زمان نماز مغرب و عشا خوانده نشده باشد، باید بدون رعایت ترتیب و تا قبل از نیمه شب شرعی سریعا نماز عشا خوانده شود.

رعایت ترتیب در نمازهای مغرب و عشاء

معمولا این سوال پیش می آید که آیا باید نماز مغرب و عشا را با ترتیب خواند یا خیر؟ در پاسخ به این سوال میتوان اینگونه پاسخ داد که باید ترتیب این دو نماز حفظ شود و اول مغرب و سپس عشاء خوانده شود . مگر اینکه آنقدری در خواندن این دو نماز تاخیر ایجاد شود که تا رسیدن نیمه شب شرعی چیزی نمانده باشد و نتواند هر دو نماز را بخواند. در این شرایط ابتدا باید نماز عشا را بخواند . سپس بعد از آن ( که نیمه شب شرعی رسیده) نماز مغرب را بخواند.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا