آموزش نماز

روش ساده و کوتاه برای خواندن نماز شب

نماز شب یکی از نمازهای مستحبی است که در دین اسلام بسیار به خواندن آن تاکید شده و اقامه آن از آثار و فضائل بسیار زیادی برخوردار است که در مقالات قبلی بطور کامل در مورد نحوه خواندن نماز شب، آثار و برکات آن پرداخته ایم. در این مقاله به نحوه خواندن نماز شب بصورت کوتاه و ساده بپردازیم تا افرادی که بخاطر کمبود وقت و … نمیتوانند نماز شب را بصورت کامل بخوانند، از ثواب و آثار این نماز بی بهره نمانند.

کوتاه ترین روش خواندن نماز شب

از آنجایی که نماز شب مستحبی است نظر فقها بسیار متفاوت است در حالت بسیار کوتاه برخی از عالمان گفته اند که میتوان فقط به خواندن نماز وتر کفایت نمود و برخی دیگر نیز به خواندن نماز نافله شب ( یک نماز دو رکعتی) نظر به کفایت داده اند.

اما اینکه فقط یکی نماز های وتر یا شب را بخوانیم برای وقتی است که خیلی کم حوصله باشیم و یا وقت بسیار تنگ باشد. تقریبا میتوان گفت بهترین و کوتاه ترین روش خواندن نماز شب این است که یک نماز شب، یک نماز شفع و یک نماز وتر بخوانیم.

نماز شب و شفع به مانند نماز دو رکعتی صبح خوانده شود و نماز وتر که شامل یک رکعت نماز و یک قنوت است را میتوان در دعاهای قنوت خلاصه تر نمود.

روش ساده و کوتاه برای خواندن نماز شب

راه هایی برای کوتاه تر کردن نماز شب

  • میتوان در نماز های شب و شفع قنوت نماز را نخواند . همچنین میتوان قنوت نماز وتر را نیز حذف نمود ولی چون تاکید بسیاری بر قنوت نماز وتر هست بهتر است که قنوت این نماز را ولو بصورت خلاصه گفت.
  • امکان خواندن نماز های نافله شب دو رکعتی بین ۱ تا ۴ بار ممکن است. یعنی میتوانیم بر حسب حوصله و زمان اگر بخواهیم ثواب بیشتری ببریم هر ۴ نماز نافله شب را بخوانیم و اگر نخواهیم یا توان کافی نداشته باشیم میتوانیم به خواندن یک نماز نافله شب اکتفا کنیم.
  • قرائت سوره بعد از حمد در نماز های شب واجب نیست و میتوان آن ها را حذف نمود.

نوشته های مشابه

۲۵ دیدگاه

  1. سلام علیکم
    التماس دعا دارم. احتیاج فراوان دارم، برام طلب بخشش کنید نزد پروردگارم.
    ممنون از مطلب مفید شما

    1. سلام و احترام
      یک مقاله خیلی کامل در مورد نماز شب نوشته شده خدمتتون که میتونید برای خوندنش روی نماز شب کلیک کنید. این مقاله خیلی خلاصه نوشته شده تا فقط سریع فوری نحوه ساده خوندن رو یاد بده.

  2. سلام و خسته نباشید من با متوجه خواندن نماز شب بصورت ساده رانشدم راستش توضیحات شما خیلی بیشتر از نماز شب بصورت کامل است لطفا تو ضیحات را کم کنید فقط بپردازی به نحوه خواندن نماز شب بصورت ساده ممنون من فقط بخاطر طولانی بودن نمی‌خوانم با تشکر

    1. سلام و عرض ادب
      در این مقاله ما سعی کردیم نحوه خلاصه خواندن نماز شب رو توضیح بدیم در مطلب دیگری کامل به موضوع نماز شب پرداخته شده . اما در مورد کامل نوشتن ، باید کامل نوشته بشه که خواننده متوجه بشه بسته به توان خودش چقدر میتونه کوتاه بخونه و کدوم قسمتارو حذف کنه یا نکنه.
      تشکر از نظر شما

  3. سلام
    بفرمایید اگه اذان صبح رسیده باشه میشه نمازصبح رو با تاخیر خواند ونمازشب رو با اختصار خواند. متشکر از مطالب مفیدشما

    1. سلام و احترام
      معمولا مراجع پیشنهاد میدن ۵- ۸ دقیقه بعد از اذان، نماز بخونید تا اطمینان پیدا بشه که وارد وقت نماز شدیم
      اگر بلافاصله اذان گفته تا حدود ۸ دقیقه بهتره صبر کنید و بعد نماز صبح رو بخونید و تو این موقعیت میتونید بخشی از نماز قضای شبتون رو بخونید و بعد نماز صبح
      اما اگه بر فرض یک ربع از اذان نماز صبح گذشته بهتره اول نماز صبحتون رو بخونید و بعد نماز قضای شب

      1. سلام و عرض ادب این حرفها شاخ و برگ دادن به دستورات الهیه هر وقت اذان داد نمازتونو بخونید اگه لازم بود خودشون ۸دقیقه اذان دیرتر می گفتن

        1. سلام و احترام
          ما احیانا گفتیم که حتما باید ۸ دقیقه بعد اذان نماز بخونید؟؟؟؟؟
          اولا حرفی که زدیم صرفا نقل قول حرف مراجع بود دوما اونا هم گفتن “بهتره” که این کارو انجام بدید. اگر ندادید و بلافاصله خوندید هم اوکیه
          سوما با توجه به شرایطی که ایشون گفتن این پیشنهادو دادیم که اصطلاحا با یک تیر دو نشون بزنن شما اگر شرایطتون متفاوت هست و نماز شبتون رو قبل اذان میخونید قضیه براتون فرق داره و التماس دعا

  4. با سلام.ایا برای قنوت نماز وتر نام بردن از چهل مومن ،مرده یا زنده بودن و زن و مرد بودن آنها شرط است؟واینکه آیا همان ذکر الهم اغفر المومنین والمومنات کافی است،یعنی باید اسم ببریم یا فقط این دعا را بخوانیم کافی است.

    1. با سلام . حتی همون ذکر رو هم میتونید نگید و مشکلی در نماز ایجاد نمیکنه . اعمال پیشنهاد برای بهره مندی از آثار و ثواب بیشتر هست. برای راحتی همون ذکر رو بگید کافیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا