اخبارگفتگوهامرکزی

اهم فعالیت های ستاد اقامه نماز شهرستان دلیجان تشریح شد

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان مرکزی، محسن اشرفی، دبیرستاد اقامه نماز شهرستان دلیجان، روز دوشنبه بیست و دوم آبان ماه در گفت ‌و‌ گو با روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان مرکزی، اهم فعالیت های این شهرستان را در ۶ ماه اول سال ۱۴۰۲ تشریح کرد.

محسن اشرفی، در خصوص پیشینه خود گفت: کارشناس فرمانداری دلیجان هستم و از ۲ سال پیش تاکنون دبیری این ستاد در شهرستان را برعهده دارم.

در ادامه وی به تشریح اجرای برنامه‌های مختلف در راستای تبلیغ، ترویج و نشر فرهنگ نماز بین دانش‌آموزان پرداخت و بیان کرد: برگزاری نشست‌های تخصصی در زمینه ترویح و توسعه فرهنگ اقامه نماز ویژه دانش‌آموزان، والدین، دبیران در طول سال تحصیلی مطابق برنامه های ایلاغی از سوی شورا، تجلیل از فعالان و حامیان نماز در مدارس، حضور دانش آموزان در نماز جماعت مساجد با همراهی دبیران، حضور امام جمعه و مسئولان در نماز جماعت مدارس از جمله برنامه‌های اجرایی است.

اشرفی ضرورت اقامه نماز در دانشگاه را مورد تأکید قرار داد و افزود: دلیجان دارای ۴ واحد دانشگاهی پیام‌نور، دانشگاه آزاد دلیجان، دانشگاه آزاد نراق،دانشگاه آزاد جاسب است، در دانشگاه‌های شهرستان برنامه‌های مختلف فرهنگی به همراه اقامه نماز و اجلاسیه‌هایی با موضوعات مختلف در مناسبت های ملی و مذهبی برگزار می‌شود، همچنین برگزاری نشست های تخصصی با موضوع ترویج و توسعه فرهنگ اقامه نماز درطول سال در دانشگاه‌ها پیش‌بینی شده است.

این مقام مسئول در رابطه با برنامه پیش‌بینی شده جهت ترویج فرهنگ نماز در شهرستان چیست، گفت: برگزاری نماز جماعت در ادارت، برگزاری نماز جماعت در نواحی صنعتی، برگزاری اجلاس نماز ویژه مدیران وکارکنان ادارت که در فرمانداری انجام شده و تجلیل از فعالان نماز ادارات از جمله برنامه‌هایی است که ما در اشاعه فرهنگ نماز کمک می‌کند.

اشرفی در پاسخ به این سؤال که اقامه نماز در شهرستان‌ها باید چه نکاتی لحاظ شده و پیشنهاد شما چیست؟ بیان کرد: اقامه نماز در اکثر ادارات شهرستان برگزار می‌شود و بعضی از ادارات به دلیل فضای کم قسمتی از یکی از اتاق‌ها برای نماز آماده شده است، همچنین کمبود روحانی در ادارت برای نماز جماعت احساس می‌شود که برای رفع این مهم باید تدبیری اتخاذ شود.

وی در تکمیل توضیحات خود گفت: برای ترویج و تشویق کارکنان ادارات جهت اقامه نماز جماعت در ادارات باید جلسات و نشست‌های تخصصی برگزار و از فواید اقامه نماز اول وقت در محیط اداری برای حاضران بیان کرد، همچنین در پایان این ماه نشست تخصصی ویژه مسولان وکارکنان ادارات با موضوع نقش نماز در محیط کار برگزار می‌شود.

اشرفی با اشاره به اینکه مسابقات جذاب می‌تواند در ترویج و تبلیغ فرهنگ نماز در جامعه مؤثر باشد، تصریح کرد: مسابقات در زمینه کتابخوانی با موضوع نماز و مسابقات مختلف که از شورای اقامه نماز استان به شهرستان ابلاغ شده مورد استقبال قشر جوان قرارگرفته است.

وی در مورد میزان آشنایی با فضای مجازی و بهره‌وری از پیام‌رسان‌ها در تبلیغ فرهنگ نماز، بیان کرد: بنده هم زمان، دبیر شورای فرهنگی فرمانداری، دبیر ستاد مناسبت‌های شهرستان و رابط خبری با رسانه‌های خبری شهرستان هستم و در پیام‌ رسان ایتا نیز گروه خبری با حضور اصحاب رسانه و .. جهت تبادل اخبار ایجاد شده است، همچنین دبیر شورای اداری شهرستان هستم که به همین صورت گروهی با اعضای شورای اداری شهرستان شکل گرفته و اینجانب به عنوان مدیر گروه رسانه ها، شورای اداری وگروه روابط عمومی ها تمامی خبرها بارگذاری می شود.

دبیر ستاد اقامه نماز دلیجان به تشریح طرح‌ها با محوریت پیگیری و بازدید از نمازخانه‌ها و مساجد بین راهی پرداخت و گفت: باتوجه به اینکه شهر دلیجان در مسیر اصلی  و مواصلاتی جنوب به شمال کشور قراردارد چندین مجتمع بین‌راهی در حوزه شهر وجود دارد که همگی دارای نمازخانه‌هایی با وضعیت مطلوب، وجود سرویس های بهداشتی و امکانات رفاهی و قابل، جهت استفاده مسافرین برای اقامه نماز هستند، همچنین در خیابان اصلی شهر که محل عبورومرور مسافرین است ۴ مسجد فعالیت شبانه‌روزی دارند، پارک های ورودی و خروجی شهر نیز دارای امکانات برای اقامه نماز مسافرین هستند.

اشرفی در بخش پایانی سخنان خود در خصوص پیشنهادات و انتقادات خود در راستای اجرای هرجه بهتر فعالیت‌های نمازی گفت: در ایام ماه مبارک رمضان در دو سال گذشته با برنامه زمان‌بندی دبیر ستاد اقامه نماز در شهرستان دلیجان توسط فرماندار، بخشدار و مسولان ادارات هر روز در نماز جماعت ظهر و عصر یکی از مساجد شهر و نماز مغرب و عشاء در مساجد شهر نراق و روستاهای تابعه شرکت و ضمن اقامه نماز دیدار چهره به چهره با مردم و شنیدن مشکلات مردم انجام می شود، امید است با حضور فرماندار و دیگر مسولان در نماز جماعت مدارس و ادارات و امام جماعت مدبر با مدیریت قوی شاهد رونق فرهنگ نماز در جامعه باشیم.

در ادامه این گفتگو، اشرفی به تشریح فعالیت‌ها در حوزه معاونت برنامه‌ریزی، نظارت و ارزیابی پرداخت و با اشاره به اینکه جلسات شورا به صورت مستمر و منظم (هر فصل یک جلسه) با حضور فرماندار وسایر اعضا برگزار و مصوبات پیگیری می‌شود، بیان کرد: در سال‌های گذشته احکام صادر شده و امسال نیز شورای فرهنگی و اقامه نماز در فرمانداری تشکیل شده است.

وی افزود: جلسات هم برگزار شده و اهم مصوبات اجرای برنامه‌های مصوب سال ۱۴۰۲ همچون بازدید از نمازخانه‌های مجتمع‌ های بین‌راهی، رسیدگی به امورمساجد، برنامه‌ریزی حضور مسولان در نماز جماعت مدارس و مساجد شهر و دیدار با مردم، بازسازی و تعمیر سرویس‌های بهداشتی مسجدالرضا(ع)، بازسازی و تعمیر مسجد امام علی (ع)، بررسی وضعیت فضای اقامه نماز درادارات، درخواست مجوز ساخت مسجد در نواحی صنعتی، برگزاری اجلاس نماز شهرستانی، برگزاری نشست‌های فرهنگی و تخصصی ترویج فرهنگ نماز انجام شده است.

اشرفی به پرسش از چه روش‌هایی برای شناسایی و هدایت ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل شهرستان جهت ترویج و توسعه فرهنگ اقامه نماز استفاده کرده‌اید؟ اینگونه پاسخ داد: از اساتید حوزه قرآن،عترت و نماز، نیروهای ارزشی و مدرسان عالی در رده‌های پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش و روحانیون فعال بومی و غیربومی با تشکیل نشست‌های تخصصی با موضوعات نماز جهت ترویج و توسعه فرهنگ نماز استفاده شده است.

وی به بازدیدهای محسوس (بازدید از ادارات به منظور بررسی میزان تحقق برنامه ها و‌ فعالیت های مصوب اقامه نماز دستگاه) و نامحسوس (بازدید از بررسی وضعیت نمازهای جماعت دستگاه) اشاره کرد و ادامه داد: این بازسی‌ها در طول هفته و ماهیانه به صورت مستمر انجام و مصوبات پیگیری می‌شود، امسال با ارسال فرم‌های ارزیابی به رابطین شورای اقامه نماز و تهیه تصاویر از برگزاری نماز در ادارات مورد ارزیابی قرارگرفت.

اشرفی با بیان اینکه پس از هر بازدید بازخوردهای لازم جهت اصلاح برنامه ها و روش های اجرا به مدیر ادارات ارسال می‌شود، گفت: در هنگام بازدید، مواردی یادآوری و تذکرات لازم به مسولان داده می‌شود، همچنین کارگروه ساماندهی و نظارت بر وضعیت فضاهای اقامه نماز راه‌های مواصلاتی شهرستان با محوریت فرمانداری تشکیل شده و بازدیدهای منظمی از این مجتمع‌ ها انجام می‌شود، امسال کارگروه به صورت استانی در شهرستان دلیجان تشکیل و مساجد و نمازخانه‌های بین راهی مورد ارزیابی مسولان استانی قرار گرفته شده و نقاط ضعف موردی به مدیران مجتمع‌ های بین راهی نیز ابلاغ شده است.

این مقام مسئول در مورد خیرین شناسایی شده و مشارکت آنان در توسعه نهضت مسجدسازی و نمازخانه سازی، بیان کرد: دلیجان در حوزه کمک خیرین در بخش‌های مختلف از جمله بهداشت و درمان، ساخت و بازسازی مساجد و همچنین مباحث قرآنی، فرهنگی و مذهبی پیشرو است و مردم نوع ‌دوست و صنایع نیز در این راستا حمایت قابل توجه دارند.

وی در تکمیل توضیحات خود گفت: بازسازی و ساخت مسجد امام حسن (ع) در مرکز شهر، ساخت مسجد امام علی (ع) در ورودی شهر از سمت تهران، ساخت مسجدالرضا(ع) در ورودی شهر از سمت اصفهان و ساخت مسجد امام هادی (ع) در شهرک جدید دلیجان، مسجد موسی بن جعفر (ع) که هم اکنون در حال ساخت است، همگی با کمک‌های خیرین و مردم مومن شهرستان انجام شده است.

اشرفی در خصوص مهم‌ترین نقاط قوت و ضعف و راه کارهای پیشنهادی جهت توسعه و ترویج فرهنگ اقامه نماز در دستگاه‌ های اجرایی شهرستان، ضرورت برنامه‌ریزی برنامه و طرح‌ های جذاب با تنوع بالا در آموزش و پرورش را مورد تأکید قرار داد و افزود: برنامه‌ ها باید با تشویق و انجام اردوهای فرهنگی و مذهبی همراه باشد تا خروجی لازم را داشته باشد. همچنین برگزاری نشست‌های تخصصی دبیران و معاونان پرورشی با والدین و دانش‌ آموزان می‌تواند در ارتقا و اشاعه فرهنگ نماز در مدارس بسیار مثمرثمر باشد، دانش‌ آموزان اگر با فواید، آثار و برکات نماز در زندگی آشنا شوند بدون تردید گرایش بیشتری به اقامه این فریضه الهی خواهند داشت، دبیران باید در گام نخست، باید خود معتقد، مؤمن و پایبند به اسلام و دین باشند تا بتوانند آموزش‌ های صحیح به دانش‌ آموز را انتقال دهند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا