آموزش نماز

نحوه گرفتن وضوی جبیره برای کاشت ناخن و سایر احکام مربوط به آن

امروزه بانوان به دلایل مختلفی مانند شکننده بودن ناخن های انگشت، زشت بودن ناخن های طبیعی، پوسته پوسته شدن و ایجاد مشقت فراوان و یا بخاطر تمایل به زیبایی، اقدام به کاشت ناخن می کنند. در حالت کلی اگر ناخن های کاشته شده بنابر نظر عرف جامعه زینت حساب بشود، باید آن ها را از نامحرم پوشاند. معمولا این سوال پیش می آید که آیا امکان انجام وضو یا غسل پس از کاشت ناخن وجود دارد و روش آن چگونه است؟ ما در این مقاله به بررسی نظر مراجع تقلید درباره حکم کاشت ناخن و همچنین نحوه گرفتن وضوی جبیره برای کاشت ناخن میپردازیم.

نظرات مراجع تقلید درباره کاشت ناخن

بنابر نظر اکثر مراجع تقلید ایجاد مانع برای وضو مانند کاشت ناخن جایز نیست و اگر ضرورتی نداشته باشد( مثلا ناخن فرد عملا رشد نکند و …) نباید کاشت ناخن بکند. اگر آن فرد اقدام به کاشت ناخن کرد باید در زمان نماز برای گرفتن وضو و یا غسل مانع ایجاد شده را برطرف نماید. ولی اگر در شرایطی که امکان برطرف کردن آن وجود ندارد(که در مورد کاشت ناخن این مورد صدق نمیکند)، باید وضو و غسل را بصورت جبیره انجام دهد.

علاوه بر این، برخی از مراجع تقلید مانند آیت الله صافی گلپایگانی گفته اند که علاوه بر وضو یا غسل ، احتیاطا تیمم نیز انجام بدهند و آیت خراسانی نیز بنا بر احتیاط واجب بر داشتن تیمم علاوه بر وضو یا غسل تاکید نموده و پس از برطرف شدن مانع نیز به خواندن قضای این نمازها بنابر احتیاط واجب، حکم نموده اند.

نحوه گرفتن وضوی جبیره برای کاشت ناخن و سایر احکام مربوط به آن

نحوه گرفتن وضو و غسل جبیره

نحوه وضو گرفتن و یا غسل جبیره در این حالت که روی انگشت لایه ای اضافه وجود دارد و مانع از تماس آب با خود بدن میشود و همچنین روی ناخن های مصنوعی نجاستی وجود ندارد که در تماس با آب بیشتر شود. دقیقا به مانند وضو و غسل معمولی است و فقط نیت وضوی جبیره یا غسل جبیره کرده و همان روال را انجام میدهیم.

فقط باید به این نکته توجه داشته باشیم که بنابر نظر عمده مراجع اولا کاشت ناخن برای زیبایی ( و طبق نظر برخی مراجع برای موارد دیگر هم) جایز نیست و حرام است. دوما: به هنگام گرفتن وضو یا غسل باید ناخن مصنوعی کنده شود و سپس وضو گرفته شود. سوما: اگر هیچ راه و شرایطی برای جدا کردن آن نیست آنوقت میتوان وضو یا غسل جبیره گرفت.

وضوی جبیره

به زبان ساده وضوی جبیره دقیقا عین وضوی معمولی میباشد که در حالت نرمال با آب می گیریم. یعنی اول صورت را با آب می شوییم و سپس دستها و در نهایت مسح سر و پاها می کشیم. فقط این تفاوت وجود دارد که هنگام وضو به محل شکستگی، زخم، دمل، و باند پیچی و … رسیدیم که تماس آب با آن ناحیه باعث ضرر رساندن میشود در صورت امکان دست مرطوب خود را میکشیم و اگر آن رطوبت نیز مضر بود پارچه ای تمیز روی محل انداخته و روی آن میکشیم و سپس باقی مراحل وضو را به روال قبل انجام میدهیم.

غسل جبیره

همانطور که در بندهای قبلی به نحوه غسل جبیره اشاره کردیم. نحوه گرفتن غسل جبیره مانند غسل ترتیبی معمولی ( اول سر و گردن، سمت راست و سپس سمت چپ) است. اما اگر در محلی دچار شکستی یا زخم یا دمل و … باشد که رسیدن آب به آن موجب ضرر و زیان میشود. باید اگر برخورد دست تر موجب زیان نشود با دست تر و نم دار روی آن مسح کشید و اگر آن نیز ممکن نباشد، بر روی پارچه ای تمیز در آن محل مسح کشیده و سپس ادامه غسل را انجام دهد.

نحوه غسل و وضو با کاشت ناخن

در حالت کلی و طبق نظر عمده مراجع غسل و وضوی جبیره همراه با کاشت ناخن ممکن نیست. زیرا ضرورتی اتفاق نیفتاده و این عمل با جنبه زیبایی اتفاق افتاده است. همچنین مراجع عمدتا در این زمینه نظر بر برداشتن ناخن مصنوعی و کاشته شده ولو با داشتن هزینه، داده اند.

اگر در مورد مطلب سوال، شبهه یا نظری داشتید آن را با ما در دیدگاه ها در میان بگذارید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا